Отидете към основна версия

7 851 158

Съветникът на Зеленски: Украйна ще умре, ако загубим на фронта

  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • война-
  • михайло подоляк-
  • контраофанзива

Украйна ще спре да съществува, ако загуби на фронта

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Офисът на Зеленски обяви три варианта за край на войната, които включват победа или загуба за Украйна, или вероятен „Минск-3“. Това беше обсъдено по време на интервю със съветника на Зеленски Михайло Подоляк, предаде агенция УНИАН.

„Има само три варианта за края на войната. Първо: ние печелим – и по този начин има държава Украйна, която ще доминира изцяло в региона и съответно ще има много ясни партньорства. Тя ще има модерна и ефективна армия“, каза той.

Според Подоляк паралелно с това ще има зона за демилитаризация с Руската федерация. Руската федерация ще бъде лишена от ракети с определен обсег и ще се проведе среща на върха за контрол над ядрените арсенали на Русия.

Вторият вариант може да бъде загубата на Украйна - и "тогава Украйна просто постепенно ще умре" в продължение на няколко години. "Има и трети вариант - по средата: ние не губим, но има демаркационна линия, или „Минск-3“. Ще бъдете включени на апарат, просто ще умрете много бавно“, каза съветникът на Зеленски.

Според него това ще означава, че държавността в Украйна вече няма да съществува. "Имаме много прости опции - победа или загуба", смята Подоляк.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 82 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: