Отидете към основна версия

3 887 141

Залужни: Контраофанзивата продължава успешно, унищожаваме силите на врага

  • контраофанзива-
  • украйна-
  • марк мили-
  • сащ-
  • русия-
  • война

Имаме успехи в няколко направления, обяви Киев

Снимка: Shutterstock

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни обсъди ситуацията на бойното поле и предоставянето на помощ за сигурността на Украйна с председателя на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили, предаде Укринформ, съобщи БТА.

"Разговарях подробно за оперативната обстановка по цялата фронтова линия. Въоръжените сили на Украйна, въпреки изключително сложните минни полета, създадени от противника и противотанковите заграждения, методично унищожават силите на противника и продължават да провеждат настъпателни операции за деокупация на нашата територия. Имаме успехи в няколко направления. Нашите войници са Герои", написа Залужни в Телеграм.

По думите му по време на телефонния разговор е бил обсъден и въпросът за доставки, свързани със сигурността на Украйна, включително оборудване и боеприпаси. "Благодарен съм на генерал Мили и на целия народ на Съединените щати за силната подкрепа и диалога, който ще продължим и в бъдеще", подчерта Залужни.

Както бе съобщено, по време на срещата на Контактната група по отбраната на Украйна във вторник е било обсъдено обучението на украинските пилоти на Ф-16 и предоставянето на Въоръжените сили на Украйна на допълнителни системи за противовъздушна отбрана, други оръжия и боеприпаси, припомня Укринформ.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 79 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: