Отидете към основна версия

5 913 7

Неочакван проблем или корупция? Бинц се противопоставя на строителството на терминали за втечнен газ и иска проверка

  • германия-
  • газ-
  • газпром-
  • втечнен газ-
  • северен поток-
  • бинц

Федералната република ускори през последната година строителството на терминали за втечнен природен газ, за да намали зависимостта си от руските доставки

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският курортен град Бинц е поискал от органите за борба с прането на пари да разследват капитала на "Дойче РеГаз" (Deutsche ReGas) - компанията оператор на планирания терминал за втечнен природен газ, на изграждането на който градът се противопоставя по екологични съображения, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

Германия ускори през последната година строителството на терминали за втечнен природен газ, за да намали зависимостта си от руските доставки.

Бинц обаче заплаши с правни действия срещу плановете на федералното правителство да построи терминал за втечнен природен газ по крайбрежието на Балтийско море в отговор на приемането от парламента на реформа за ускоряване на процеса.

Проучване на състоянието на "Дойче РеГаз" е показало "непрозрачна финансова основа", според правната кантора "Гойлен унд Клингер" (Geulen&Klinger) като адвокати на община Остзеебад.

"Дойче РеГаз", която е инвестирала 100 млн. евро във вече работещия проект за газов терминал в Лубмин, заяви, че "категорично отхвърля" всички обвинения.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: