Last news in Fakti

31 Юли, 2023 20:08 2 163 27

Германското разузнаване! Крайната десница разпространява теории на конспирацията

  • германия-
  • олаф шолц-
  • алтернатива за германия

Конгресът на "Алтернатива за Германия" започна миналия уикенд и ще продължи през този уикенд

Германското разузнаване! Крайната десница разпространява теории на конспирацията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Антидемократични позиции са били заявени на конгреса на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" през изминалия уикенд, съобщава германската агенция за вътрешно разузнаване, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Шефът на службата, чието официално име е Федерална служба за защита на конституцията - Томас Халденванг, каза за ДПА, че по време на селекцията на кандидатите на партията за изборите за Европарламент догодина са били "разпространявани десни екстремистки конспиративни теории". Пълната листа от кандидати и предизборната програма на партията все още не са готови, уточни Халденванг.

"Независимо от това е очевидно, че хора, които в миналото са привлекли вниманието с позиции, несъвместими с основите на нашия демократичен ред, ще бъдат част от групата на "Алтернатива за Германия" в новия Европейски парламент", каза той.

Представители на бившия по-умерен лагер в партията на практика не са играли никаква роля при определянето на еврокандидатите през изминалия уикенд. "Вместо това различни кандидати изложиха десни екстремистки конспиративни теории, като например така наречената "голяма замяна", каза още Халденванг, като има предвид теорията за превъзходство на бялата раса.

Според социологическите проучвания 20 процента от избирателите в Германия дават подкрепата си на партията, някои от чиито регионални клонове са определени като екстремистки от вътрешното разузнаване и са под текущо наблюдение. "Алтернатива за Германия" смята да се представи на изборите за Европарламент през юни догодина с листа от 30 кандидати. Сега партията има девет места в 705-членния Eвропейски парламент като част от крайнодясната група "Идентичност и демокрация".

Конгресът на "Алтернатива за Германия" започна миналия уикенд и ще продължи през този уикенд.

Предизборната програма ще бъде огласена в момента, в който се изберат кандидатите за листата. Повечето от представителите на "Алтернатива за Германия" са за свеждане на ролята на Европейския съюз до икономически съюз, или за това Германия направо да напусне ЕС, както го направи Великобритания, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    58 0 Отговор
    Като задължителния ваксинационен паспорт дето се оказа истински ли?
  • 2 Сатана Z

    71 1 Отговор
    Алтернатива за Германия има 81 депутати в Райхстага.Искатнията са им да се изгонят Украйнските мигранти и останалите навлеци ,които не са канени в Дойчланд.Много ли искат хората?
  • 3 незнайко

    42 0 Отговор
    Щом се говори на тази тема значи се мисли усилено по този въпрос !!! Европейския Съюз е КАПИТАЛИСТИЧЕСКО изобретение с лозунг ДЕМОКРАЦИЯ НА ЧЕЛОТО !!! Честито на печелившите и горко им на ПОТЪРПЕВШИТЕ !!!
  • 4 Сипиро

    59 1 Отговор
    И за съжаление тези теории на конспирацията накрая винаги се оказват истина.

    Коментиран от #13

  • 5 Шваба

    48 0 Отговор
    "като например така наречената "голяма замяна"

    Е кое не е вярно - не заменят ли германската раса с "инжинери" от Африка които не работят. Единствената цел да ги вкарат е да "подобрят" гена на германците.
  • 6 В Европа също

    48 0 Отговор
    Либерастията ще свърши по клоните на дърветата, заедно с журналягите и социолозите.
  • 7 Гъбите

    29 0 Отговор
    Какво разузнаване.. То той ,конгресът върви по телевизията. Спиц кандидатът събра 65% от гласовете.
  • 8 Култова снимка

    22 0 Отговор
    Това е само конспирация: и снимано едно единствено бяло, русо момченце в училище, а покрай него само тъмно зелени и забулени. Итс онли конспираси, в търсачката, изображения и ще се посмеете на гърба на франсета и англета
  • 9 ЕСССР

    34 0 Отговор
    Заради либерастията фашизмът, ще се възроди! Виновни за всичко са джендъpите с техните извратени "ценности" , защто крайностите раждат крайности и влиза в сила Третия закон на Нютон!
  • 10 Минувач

    37 0 Отговор
    Марионетките на власт в Германия упорито ще следват американските наставления да изфабрикуват компромати срещу заплахата за властта им. Но хубавото е, че народите и не само в Германия рано или късно се осъзнават и в един момент започват да се усъмняват в пропагандата. В един момент започва да им щрака нещо в мозъка и почват да задават въпроси и да гледат фактите, а не думите. Да виждат, как страната им отива надолу, ислямизира се, пълни се с мързеливи бежанци и дюнерджии. Какво лошо има да искаш да си запазваш националното в своята страна, с какво си длъжен да храниш и даваш пълни права на паразитиращи чужди хора, натресали се сами в страната ти? И те обявяват за фашист, тези, които са истинските фашисти и тези, които забраняват опозицията и налагат цензура.
  • 11 Питам:

    37 1 Отговор
    Кой в Германия и ЕС определя кое е демократично и кое не е ?

    Коментиран от #14

  • 12 Име

    28 0 Отговор
    "Антидемократични позиции са били заявени на конгреса на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия"" това да заглушаваш гласа на част от народа много ли е демократично бре либерални джендъри?
  • 13 Касапин

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сипиро":

    НЕМСКИЯТ НАРОД СЕ СЪБУЖДА ДА СЕ НАДЯВАМЕ ДА РАЗБЕРЕ КОЙ СА МУ ПРИЯТЕЛИ УНГАРИЯ БЪЛГАРИЯ РУСИЯ ДОИЧЛАНД ЮБЕР АЛЕС /ГЕРМАНИЯ НАД ВСИЧКО/
  • 14 Историк

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "Питам:":

    Отговарям-РОТШИЛД,чрез целия инструментариум на федералната власт на САЩ!
  • 15 Между другото

    26 0 Отговор
    Костадин Костадинов от Възраждане участва в този форум и мога да твърдя, че представянето ми беше доста добро. Гледайте го има го в тумбата
  • 16 инж. Ганчо Илков

    3 27 Отговор
    На този конгрес присъства и Костадинов. Органите на Националната Сигурност би трябвало да документират изявите на представителите от Възраждане (сходната неонацистка партия, начело с националсоциалиста Костадинов), а на да научаваме случилото се от немските медии. Не заинтересованоста от проявите на Възраждане, ще струва твърде скъпо на обществеността в България. Съдебната Власт и медиите трябва да не позволяват на зараждащия неонацизъм да набира скорост, защото ще изригне като лавина и ще помете подпомогнат от руският диктаторски режим всичко, което е направено и се прави за налагане на демократичните ценности. Внимавайте Хора!

    Коментиран от #17, #21

  • 17 Натъпкал на Ганка луканка

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "инж. Ганчо Илков":

    Успокой се малко, пий вода, аповете, мий краката и в леглото. Доктор Папашимов нареди. Всички предатели на България са за народен съд!
  • 18 Сталин

    16 0 Отговор
    Теория на конспирацията е когато разследваш доказани лъжци,като племето с малките шапки

    Коментиран от #24

  • 19 Сталин

    25 0 Отговор
    Каква е разликата между конспирацията и истината - около 6 месеца

    Коментиран от #20

  • 20 Хахаха

    19 1 Отговор

    До коментар #19 от "Сталин":

    Когато истината е неудобна за властта се нарича конспирация
  • 21 Мммда

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "инж. Ганчо Илков":

    Добре, че е само социалист, а не е ком.нист.
    На ясно ли си къде е скалъпен т.н. руски комнизм? Точно в Германия и не без участието на англезите. И в момента точно Германия върви стремглаво към строя на глада и безпаричието.
  • 22 хммм

    12 0 Отговор
    Крайната десница разпространява истината, от която фашистите и национал-социалистите не са доволни!
  • 23 Демократично иго

    10 0 Отговор
    "Антидемократични" в днешно време означава свобода и че не искате да ядете скакалци.
  • 24 АРГОН

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Сталин":

    Така е.
    Евреите са нашето нещастие.
  • 25 Боже пази България

    0 4 Отговор
    Затова израждане са техни близки и копейкин се хвали с това. Истински чисти неонацисти,но там ги следят, а тук не само не ги следят, ами са им разрешили да се вихрят с фашистки изпълнения навсякъде,където се появят. Дано не стане късно озъптяваненлто им.

    Коментиран от #26

  • 26 Ще ще

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Боже пази България":

    Ша те опази при баба мека китко
  • 27 Вирус

    2 0 Отговор
    Хахаха страх ги тресе ценностите лъжливи и с двоен аршин
Новини по държави: