Отидете към основна версия

10 972 230

Киев: Украински командоси унищожиха руска бойна част, има много военнопленници

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • бахмут-
  • запорожка област-
  • мелитопол-
  • командоси

Както беше съобщено от украинското министерство на отбраната, въоръжените сили на Украйна напредват на юг постепенно, но неотклонно

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските Сили за специални операции (ССО) са унищожили бойна група от руски нашественици по южното направление на бойните действия и са взели военнопленници, съобщи командването на специалните сили, цитирано от Укринформ, информира БТА.

Командването на ССО е разпространило видеоматериал, който проследява успешната операция, в социалната мрежа "Фейсбук". Според съобщенията врагът е бил засечен в конкретна зона благодарение на доброто разузнаване.

"Когато служителите на ССО наближиха местоположението на врага, откриха огън. Руснаците не можаха да противодействат и бяха принудени да преминат в отстъпление", гласи изявлението на командването. Веднъж поели инициативата, бойците от специалните сили са започнали маневри и са блокирали бягството на врага. На руските нашественици е било предложено да се предадат. Двама от тях са се съгласили, останалите са били унищожени, добавя Укринформ.

Военнопленниците са осъдени руски граждани, на които е било обещана отмяна на присъдата, ако убиват украинци, отбелязва агенцията.

Както бе съобщено от украинското министерство на отбраната, въоръжените сили на Украйна напредват на юг постепенно, но неотклонно.

Междувременно във временно окупирания Мелитопол в Запорожка област поне четирима руснаци са били намерени мъртви, добавя Укринформ, като цитира кмета на града Иван Фьодоров.

"През изминалата седмица поне четирима руски военнослужещи бяха намерени мъртви в различни части на Мелитопол, като техните тела бяха разчленени. Това е знак, че съпротивата във временно окупираните територии не отслабва", отбеляза Фьодоров. Той посочи още, че врагът понася значителни загуби по запорожкото направление, което било видно от нуждата в руските части от голямо количество кръв за преливане.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 164 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: