Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Юли, 2023 19:00 31 962 138

"Хайл, Зеленски": Каква е истината за това видео

  • германия-
  • украйна-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • олаф шолц-
  • володимир зеленски

От сряда насам едноминутният видеоклип се разпространява от много прокремълски канали, но създателите му остават неясни

"Хайл, Зеленски": Каква е истината за това видео - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сатирично видео с подправени кадри осмива щедрата помощ, която Германия оказва на Украйна и прави неприкрити намеци за нацисткото минало на страната. Кой е източникът на фалшификата с "Хайл, Зеленски"?

Кадрите показват идиличен германски дом. Семейство гледа по телевизията реч на канцлера Олаф Шолц, посветена на войната в Украйна. Изведнъж войници от Бундесвера звънят на вратата и започват да конфискуват различни ценни вещи и спестявания на хората. Един от войниците носи папка с надпис “Помощ за Зеленски”. Друг поставя портрет на украинския президент на стената и казва "Хайл Зеленски!".

Още новини от Украйна

Семейството остава в опразнената си къща, а на екрана се появява надпис: “Приеми НАТО в дома си”. Следва информация, че “повече от 22 милиарда евро” вече са изпратени от Германия за Украйна от началото на 2022 година.

Критика за помощта на Германия за Украйна

Цялото видеото е със субтитри на руски език - включително речта на Шолц, която семейството от клипа гледа по телевизията. Единствените две неща, които са оставени на немски език в едноминутното видео, са “Guten Tag” (Добър ден) и “Heil Zelenskyy” (Хайл, Зеленски). По този начин видеото е разбираемо както за немскоговорящи, така и за рускоговорящи. Видеоклипът обаче се разпространява основно сред вторите.

Близо 118 000 гледания събира видеото, публикувано в Телеграм канала OstashkoNews на руски журналист. Там то е придружено със следната информация: “Твърди се, че авторите на видеото са членове на партията “Алтернатива за Германия”. Във видеото войници от НАТО отнемат всичко от германци, за да го изпратят в помощ на Украйна. Карат ги и да поздравят украинския лидер Зеленски с нацисткия поздрав”.

Тази сатирична критика за големите суми, които Германия отделя, за да подкрепя Украйна, не е необичайна за „Алтернатива за Германия“. В последната година и половина дяснопопулистката партия редовно демонстрираше проруските си възгледи. От централата на партията отговориха на запитването на ДВ, че “Алтернатива за Германия“ не е автор на въпросното видео и е научила за съществуването му от медиите.

Откъде тръгва да се разпространява видеото?

От сряда насам едноминутният видеоклип се разпространява от много прокремълски канали, но създателите му остават неясни. То се е "появило в интернет", пише рускоезичният канал на RT, който е част от руския държавен медиен апарат, в 12,32 ч. в Телеграм. Дотогава видеото е било споделяно само спорадично, пише германският сайт t-online. Критично настроените към правителството руски медии твърдят, че негов източник е политически коментатор, свързан с RT.

Видеото е публикувано и от журналиста Армен Гаспарян, за когото руската Уикипедия твърди, че ръководи отдел в RT, но той самият посочва информационната агенция РИА Новости като свой работодател. Гаспарян е санкциониран от ЕС заради разпространяване на проруска пропаганда, припомня сайтът t-online. Той е публикувал видеото в 9:36 ч. сутринта, но това явно не е първото му появяване. Журналистът Макс Бернхард от "Коректив" е попаднал на по-ранно публикуване, извършено от бившия ръководител на космическата агенция "Роскосмос" Дмитрий Рогозин от 8,58 часа.

Руски актьори?

Информацията в клипа, че Германия вече е предоставила над 22 милиарда евро помощ на Украйна, е вярна. Това може да се провери и на уебсайта на федералното правителство. Екипът по проверка на фактите на ДВ не намери красноречиви доказателства за това кой стои зад видеото. Повечето инструменти за проверка на изображения и видео не показаха нищо конкретно. Един от резултатите показа, че къщите от началния кадър, на който е изписано “Германия 2023”, вероятно са от снимка, направена през 2017 година.

Историкът и експерт по пропаганда Кристиан Хардингхаус казва, че е „99% сигурен“, че това видео не е дело на “Алтернатива за Германия”. Според него дори хората във видеото не са германци. По всичко личи, че Хардингхаус е прав. Според редица медии хората във видеото са всъщност руски актьори.

Журналистът Марк Кротов от Радио "Свобода" все пак успява да идентифицира участниците във видеото, съобщава t-online. Всички те са руски актьори, макар и не твърде известни. Бащата във видеото е руският актьор Валентин Воробьов, който вече е участвал в пропаганден видеоклип, разпространен от RT по Коледа през 2022 година.

Типично за руската пропаганда

Леа Фрювирт от Центъра за наблюдение, анализ и стратегия обяснява пред ДВ: “Видеото е в синхрон с два много типични руски пропагандни наратива. Първо - твърдението, че Украйна се управлява от нацисти. И второ, че подкрепата на Германия за Украйна застрашава самите германци”.

Насочено към германска публика, видеото цели да отслаби солидарността с Украйна. Изследователката обаче смята, че то е по-скоро предназначено за руска публика. А представянето на “Алтернатива за Германия” като потенциален автор на видеото е опит да се покаже, че в Германия има и много проруски гласове – тоест, че не всички подкрепят Украйна.

Фрювирт обръща внимание и на други фалшификати със сходно послание – например появата на една подправена снимка на корица от германското списание „Titanic“ в края на миналата година, на която е изобразен Зеленски, който се храни с ... банкноти. Тогава мнозина заподозряха, че именно Русия стои зад тази дезинформационна кампания.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 126 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    263 14 Отговор
    Гьобелсвеле "стожера" на истината.

    Коментиран от #34

  • 2 КОТарАК

    36 326 Отговор
    ако мислите , че хората разпалили войната , ще се отърват , сте с грешка! джуджа е първия за Хага! Лавров ми изглежда добряк ,подлъгаха го.Гиркин е родолюбец ,лично аз бих го освободил , украинците едва ли , но заслужава войнишка смърт-с куршум , не с въже

    Коментиран от #13, #20, #39, #56

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нормално е

    258 24 Отговор
    Да си викат хайл
    Те са фашисти
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тиква

    347 28 Отговор
    Много добро и показателно видео. Самата истина и защо не го пуснете да се види официялно? Някой го е страх от нещо?
  • 9 Редник

    331 26 Отговор
    Този клип е доста близо до истината. Брюксел яко щави данъкоплатците от целия ЕС да пълни гушата на Зеленски и сие.

    Коментиран от #14

  • 10 Вижте на снимката

    205 17 Отговор
    Сочат го зеленски и му казват че е фашист а той Сочи чш към себе си вика аз ли бе

    Коментиран от #28

  • 11 Женя

    295 28 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ СИ ИЗБИ НАРОДА ЗАРАДИ ЕДНИ ДОЛАРИ КОЙТО СЛЕД ВРЕМЕ НЯМА ДА СА МУ НУЖНИ ПЪЛЕН КРЕТЕНЯК А ЗА КРАВАРСКАТА МУМИЯ САМО ПАМПЕРС

    Коментиран от #103

  • 12 Странен народ са руснаците!

    30 255 Отговор
    В германските заводи бъхтят около 4 милиона руски роба. В германските бардаци бъхтят още около 1 милион рускини. Карат немски коли. Но иначе развяват руски знамена в Германия и крещят: „ Слава путину“!
    Някаква руска умствена перверзия!

    Коментиран от #47, #106

  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    230 14 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    С грешка си КОЙ ТОЧНО РАЗПАЛИ ВОЙНАТА ❗
    Иначе съм съгласен , че виновните трябва да бъдат наказани ❗
    Но те не са в Европа ❗
  • 14 Варненец

    24 216 Отговор

    До коментар #9 от "Редник":

    А какво да прави, да остави ушанките до Лисабон ли да стигнат? Това тролчетата сте много зле. Не разбрахте ли, че копейката и материала си не струва?

    Коментиран от #24, #26, #130

  • 15 Трол

    23 219 Отговор
    Много евтина кремълска пропаганда с лъх на водка.

    Коментиран от #48

  • 16 И аз

    244 7 Отговор
    Най много вярвям на Дойче Зеле, БиТиВи, Нова, ПеПе-та , ДеБе -та и ГерП - ДПС.
  • 17 Този Армен Гаспарян

    17 150 Отговор
    плюваше по България в неговите ютюб канали, много преди войната. Един от главните путински пропагандатори.
  • 18 Укропат

    165 9 Отговор
    Шефчето е бесен. Дискредитирали го пред Шолци. Сега нареди да снимаме освен боливудски танци и клипове с превземане на позиции на "фронта" и унищожаване на "руски" танк Т 72. Обаче на кастингите никой не идва ... Шубе ги е че или ще ги гръмнат с танка или след клипа ще ги пратят на фронта.
  • 19 Ангела Изперкел

    18 131 Отговор
    Аз дадох на путин 7 трилиона евро. Тези 22 милиарда за Зеленски са като игла в купа сено.

    Коментиран от #49

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пешо

    83 3 Отговор
    За тебе лъжа, за мен - истина.
  • 22 Демократ

    14 174 Отговор
    Това е партията, която копейкин възхвалява ,среща се с тях в Берлин и даже се фука,че го били поканили да открие конгреса им . Лозунгът явно сега е " Фашисти от всички страни,съединявайте се". Имаше интервю с председателката на АДФ по ДВ и тя с гордост заяви,че Кремъл ги спонсорира. Напомня мутрофанова, която каза,че ще гласува за копейкин,ако може. Честита патриотична свобода и независимост ,която обещава копейкин.

    Коментиран от #78

  • 23 Сандо

    168 9 Отговор
    Е,щипнаха ги малко и тия ще се задавят от обида и злоба.Ами не помагайте на укронацистите,гонете зеления и посланиците му далече от германските граници и всички ще са ви благодарни.Най-вече ще спасите Германия!
  • 24 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    149 3 Отговор

    До коментар #14 от "Варненец":

    А ти НЕ разбра ли , че
    ЕДИН долар и
    СТО долара
    имат еднаква стойност -
    ТАЗИ НА ХАРТИЯТА И МАСТИЛОТО❗
  • 25 Българин

    143 9 Отговор
    Зеленски е психопат

    Коментиран от #81

  • 26 Какъв Лисабон те гони?

    92 3 Отговор

    До коментар #14 от "Варненец":

    Правиш се на луд за пенсия но няма да я получиш..
  • 27 Слепок

    187 11 Отговор
    Видеото е супер и много вярно. Иначе да. Актьорите са руски - Валентин Воробьев, Юлия Конюхова, Юлия Мандрико, Игорь Алексеев. И те никога не са се крили че участват във видеото. Просто разни д...били се опитват да ги изкарат едва ли не престъпници. ГОТИНО ВИДЕО !!! Браво!
  • 28 Лост

    119 5 Отговор

    До коментар #10 от "Вижте на снимката":

    Виж, че държи 1 евро в ръката. Казва му, че и последното евро е приготвил за последния украинец.
  • 29 Лъснаха

    131 7 Отговор
    ШвабскитеДебили. Извинения и оправдания за наркоманаЗленски четем, нищо друго. СмъртНаФашизма във всякаква форма.
  • 30 Казуар

    11 124 Отговор
    Украйна ли нападна Русия.

    Коментиран от #50

  • 31 Народна мъдрост

    10 122 Отговор
    Където има МРЪСОТИЯ винаги търси РУСИЯ!
  • 32 Голите факти

    154 9 Отговор
    Всички твърдения в клипа са истински и Доче Зелкен, ако ще от 10 кладенеца лъжи да носи няма да опровергае двете твърдения: :
    "Първо - твърдението, че Украйна се управлява от нацисти.
    Второ, че подкрепата на Германия за Украйна застрашава самите германци”!

    Коментиран от #42

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Дааа

    79 8 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Къде е сатиричното видео?
    Кой ли вярва още на ДВ/ЦРУ канала?

    Коментиран от #41

  • 35 Курд Околянов

    126 6 Отговор
    И колко точно украинци трябва да загинат, та Зеленски да спечели войната?
  • 36 !!!?

    15 130 Отговор
    Ние пък гледахве документален филм как кремълските варвари мародерстват в украинските домове и товареха хладилници, телевизори и микровълнови печки на танкове и бронетранспортьори за путиновия Гулаг ! Азиатските орди са си на ниво неандерталци поддържани от най неграмотната част от населението на постсъветския лагер !!!?

    Коментиран от #37, #98

  • 37 Курд Околянов

    57 9 Отговор

    До коментар #36 от "!!!?":

    В едно друго видео показват московци на най-скъпите в света яхти !
  • 38 !!!?

    6 55 Отговор
    Значи има и богати варвари !!!?

    Коментиран от #122

  • 39 РЕАЛИСТ

    129 6 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Абе, не си прост човек, що пишеш небивалици. Племенникът на Кенеди писа разумно. Как си представяте да победите ядрена държава, като Русия, която има повече ядрени глави от всички държави на света. Чешмите си езика само.

    Коментиран от #45

  • 40 Име

    102 10 Отговор
    Толкова обяснения за да се замаже вече изграденото мнение на хората за Зеленски и другите слуги на сатаната. Колко са смешни слугите и от дойче зеле.
  • 41 Бачо Киро

    74 4 Отговор

    До коментар #34 от "Дааа":

    Само като прочетеш как AfD била про-руска ....
  • 42 гост

    11 100 Отговор

    До коментар #32 от "Голите факти":

    Германия е икономика за над 5 трилиона или 5 000 (хиляди) милиарда !!! Годишно !! Всяка година и се увеличават !!! Дори три пъти по 22 милиарда годишно са пари за семки за Германия и германците !! При 85 милиона население се падат по 250 евро на човек !! ГОДИШНО !! Това е по- малко от дневна надница в Германия и то за хора със ПОД средния доход , за една трета от германците са дохода на час !! Мноооого ще почакате това да събори Германия !!

    Коментиран от #57, #59, #61, #63

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Попа

    57 1 Отговор
    То, това си е самата истина ! Не вярвам да има очудени.
  • 45 КОТарАК

    8 72 Отговор

    До коментар #39 от "РЕАЛИСТ":

    Афган победи ли СССР?Виетнам щатите?ядрена ,голяма държава се побеждава със безумна смелост и патриотизъм!Никой няма да тръгне да пуска бомби-тва е оръжие за сплашване само! същите процеси , които се развиваха в щатите с протестите срещу войната Виетнам-почват РФ/ТУК ГВОРИМ за вътрешни преврати , не за абсолютна капитулация

    Коментиран от #52, #104, #137

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Що бе

    69 4 Отговор

    До коментар #12 от "Странен народ са руснаците!":

    Според теб какво трябва да крещят?Слава байдану?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хм, хм

    51 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ангела Изперкел":

    Еми ти без пари ли искаш икономика ти, да е локомотива на ЕС. Ресурсите струват пари.
  • 50 ⚜️Просветен⚜️

    99 9 Отговор

    До коментар #30 от "Казуар":

    Да, Украйна нападна руски граждани в източните си части и Украйна позволява на Запада да я ползва като плацдарм! Други въпроси?

    Коментиран от #127

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 РЕАЛИСТ

    76 6 Отговор

    До коментар #45 от "КОТарАК":

    Какъв Афган е победил СССР , бе. Оня колхозник Горбачов изтегли армията от Афганистан. Що говориш глупости. Когато изтегли армията от ГДР, генералите се възмутиха. Казаха, че няма танкова битка, в която могат да загубят толкова танкове, колкото с неговият подпис. 2 часа до Ла Манша. Питах един английски офицер от контингента в Германия, знаеше ли за това и той ми рече "Знаехме, но нищо не можехме да направим"

    Коментиран от #55

  • 53 Скеч

    93 3 Отговор
    В статията се посочва, че това е комедиен скеч.
    Потвърждава се, че единствената цифра, която се споменава е истина.
    Тагава за какви фалшиви новини се говори??
    Фалшивите новини са от Дойче Веле, Бесарапски фронт, "британското разузнаване" и други подобни, където в "сериозни" статии се пишат откровенни лъжи.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 КОТарАК

    7 67 Отговор

    До коментар #52 от "РЕАЛИСТ":

    Въобще не говоря глупости!! СССР се разпадна заради Афган , Чернобил и измамата с Междузвездни войни!!СССР и Горбачов продадоха ГДР за 30млрд дойче марк , ако не бъркам!! щото фалираха и се разпаднаха! до ЛА Манша може да отиде руски гастербайтер , до РФ немска чесна-в Москва

    Коментиран от #71, #131, #135

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 факуса

    40 5 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    а сащтската блекрок има 9трилиона печалби,ще купи и дойчовците

    Коментиран от #70, #72

  • 58 Стефан

    6 62 Отговор
    БВП на Германия е 4300 милиарда $. 20 милиарда $ са 0.5% от БВП. Приведени към 100лв. това са 50стотинки разход за воината в Украйна.. Военния разход на САЩ за Украйна приведен към 100 лв. е около 35 стотинки. Да не забравяме че само ЕС е конфискувал 500 милиарда $ руски държавни авоари. Отделно САЩ, Швейцария, Япония и още 52 държави. При 100 -150 милиарда $ войната може да се води 3-5 години с руски държавни пари. Капиталите на олигарсите са запорирани, и могат да се пипат само след съдебни дела. За сега това не се прави масово. Филма е белег за отчаяние.

    Коментиран от #85

  • 59 Що бе

    33 2 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Според теб какво трябва да крещят?Слава байдану?

    Коментиран от #66

  • 60 Нюрнберг

    69 4 Отговор
    Видеото си го бива.В Донбас се задава нов Нюрнберг,и там ще бъде осъдена нацистката сган,която не успее да офейка на Запад.
  • 61 Само ще ти кажа:

    11 4 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    вече Не!

    Коментиран от #68

  • 62 Треньор по бокс

    48 4 Отговор
    Днес в храмовете на Севастопол бе извършен молебен за Военноморския флот на Русия и опело за черноморския флот на 404......... ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА.............
  • 63 Явно

    22 2 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    имаш проблеми цифрите.

    Коментиран от #69

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Хм, хм

    40 6 Отговор

    До коментар #56 от "Еееееех":

    В света на зеленко. Чуден свят е, така разправят по клиниките.

    Коментиран от #77

  • 66 гост

    8 68 Отговор

    До коментар #59 от "Що бе":

    Не , според мен трябва да крещят Слава на Украйна !! И те го правят !! Защото знаят , че с жалките 22 милиарда си плащат спокойствието и мира !! И ще платят и десет пъти по толкова ако трябва , за да бъде наврян Путлер там откъдето е изпълзял !! И то завинаги !!
  • 67 Данчо

    68 6 Отговор
    И къде тук е дезинформацията?!? Та това е осмиване на действителността!
  • 68 гост

    5 39 Отговор

    До коментар #61 от "Само ще ти кажа:":

    Верно ли ? Хахахха !! И това ли ти го каза Кокошинков ?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 гост

    8 49 Отговор

    До коментар #57 от "факуса":

    За Блекрок колко има си знае само собственика , но виж за Пентагона е официално и проверено !! И бюджета му за тази година е над 1 трилион или 1000 милиарда !! Само за Пентагона ! И при нужда може тутакси да стане двоен , без това да се отрази особено на САЩ !! Така че щатската помощ за Украйна е колкото парите за кафе и понички на Пентагона !! Познай колко години могат да продължават така !!

    Коментиран от #96

  • 71 РЕАЛИСТ

    60 8 Отговор

    До коментар #55 от "КОТарАК":

    Разпадна се, щото Горби беше предател. Жена му Раиса я мандрахерцваше английски агент и така му повлияха. Англичаните опитаха същото и в Китай, но китайката се усети и утрепа агента на Ми 6.

    Коментиран от #73, #82

  • 72 ⚜️Просветен⚜️

    36 1 Отговор

    До коментар #57 от "факуса":

    Нито Блекрок , нито Вангард притежават тези трилиони , те само ги управляват! Различно е!

    Коментиран от #74

  • 73 КОТарАК

    2 26 Отговор

    До коментар #71 от "РЕАЛИСТ":

    аз пък съм чувал , че Горби е спал с Тачър..
  • 74 гост

    9 61 Отговор

    До коментар #72 от "⚜️Просветен⚜️":

    Ами да , различно е !! Путлер управлява 1,5 трилиона , а само един шеф на една щатска фирма управлява 8 ПЪТИ по толкова !! И тая фирма е някъде към десето място в САЩ , познай колко управляват тия преди него !! И Путлер си въобразява , че може да се мери с такива хора ?? Да не говорим с президента на САЩ , който управлява 20 ПЪТИ повече от него !! И още не сме стигнали до ЕС и другите от Г 7 !!!!

    Коментиран от #89, #125

  • 75 нормален

    74 5 Отговор
    Е много добре Но защо се страхувате да публикувате видеото дайте и ние да го видим Крайно време е да се появи видео и за пренасочването на милиарди от Европейския съюз към Украйна без да е член нито кандидат член тъпи Европейския народ си мълчи а разни джендъри го доят като дойна крава

    Коментиран от #80

  • 76 Зелен чорап

    7 49 Отговор
    Аман от рушляци
  • 77 Зелен чорап

    5 44 Отговор

    До коментар #65 от "Хм, хм":

    Ти кога се върна от бе копейко продажна?

    Коментиран от #91

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Решетников

    7 53 Отговор
    Русия ще фалира както фалира ссср! Руснака търпи до време...! След това на путя петля!
  • 80 Тиква

    40 1 Отговор

    До коментар #75 от "нормален":

    Да де. Това написах и аз. Дайте видеото в пълния метраж. Те немците вече са преценили! Поляците също смениха позицията рязко!

    Коментиран от #94

  • 81 Дако

    1 18 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    А ти национален предател.
  • 82 3и4

    5 47 Отговор

    До коментар #71 от "РЕАЛИСТ":

    Путин прилича на гьобелс.

    Коментиран от #88, #90

  • 83 Радо

    34 2 Отговор
    Тази неприятна новина , как още не са я изтрили от този сайт ?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 някой

    33 4 Отговор

    До коментар #58 от "Стефан":

    Да сте внесли 1 евро,или 1 евроцент данък и осигуровка в РГермания?Хайде,внесете първо,пък тогава ги раздавайте наляво,на дясно,на сульо и пульо!
  • 86 На руската пропаганда

    5 41 Отговор
    И верват само в Уганда
    Една глухоняма панда 🐼
    И една банда от Руанда
    7797
  • 87 бл.134 в Zап. парк

    37 3 Отговор
    Да, сега опразват германските къщи .Утре ,утре ще опразнят и вашите
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Хм, хм

    25 0 Отговор

    До коментар #77 от "Зелен чорап":

    Гривните немат думата.
  • 92 Фалшификати

    49 4 Отговор
    Зеленски се храни с банкноти. :-)

    Това не е фалшификат, а метафора. Която за съжаление на братския украински народ отговаря на истината. Зеленски и наркобандата около него продават кръвта на народа.
  • 93 Силно притеснен

    38 3 Отговор
    Някой виждал ли е днес Зеления по медиите и какво става с контрата?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Хипо долар 19

    19 1 Отговор
    Хайл- зеленски , аз го знам като Хайл -Ковид тукашно ,Хайл Корона. Само по заглавието.
    Явно много е използвал Иприт и Люзит че да използват този поздрав
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Анджело

    23 1 Отговор
    Ако не беше пропагандната медияДВ микога никой нямаше да ни обясни добре истината
  • 98 те това

    20 1 Отговор

    До коментар #36 от "!!!?":

    "документално" видео е направено от най-добрите укродокументалисти за радост на плоскомозъчни същества от сорта (!!!?). Продължавай да гледаш и да вярваш на "добрите", те за това се стараят, пък и не се иска много акъл, така че ти е лесно.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Факт

    29 2 Отговор
    Нима не вярно, че тъй наречения ЕС, не шантажира всички държави членки, включително и БГ, за да помагат по всякакъв начин на Украйна?
    Нима Урсула не дойде на краче в БГ да обяви, че ЕС одобрява нескопосаният ни План за възстановяване и устойчивост, в замяна на което ние пратихме за пръв път оръжия за Украйна, макар и чрез трети страни?
    Добре е, че някой нагледно показа на Европа как действа против собствените си граждани!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Лили

    29 1 Отговор
    Не виждам къде е проблема ? На практика са показали истината такава каквато е ! Защо правите драми , вече и малките деца са наясно с тия факти !
  • 103 Роко

    4 26 Отговор

    До коментар #11 от "Женя":

    Тоя номер да представяте руските разбойници за жертви минава само пред червените примати.И да възмездието на руския болшевизъм ще се случи,но трябва да има възмездие и за русофилите пропагандатори на войната задължително

    Коментиран от #108

  • 104 Роко

    2 16 Отговор

    До коментар #45 от "КОТарАК":

    Въпреки че във виетнам бяха на страната на жертвата.Сега вече всеки знае как с.виетнам нападнал с руско оръжие, пилоти и самолети ю.виетнам.И само големите антивоенни вълнения накараха правителството да се изтегли и оставиха ю.виетнам на комунистите

    Коментиран от #120

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Хахахаха

    16 1 Отговор

    До коментар #12 от "Странен народ са руснаците!":

    Немците карат тяхните си автомобили както и цяла Европа ги кара а те са произведени от руски ресурси само зглобявабето и дизайна е немски нищо друго не е немско
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Факт

    20 1 Отговор
    Как е DW ? Как сте след този бъзик? Вие можете , пък другите не трябва да могат?! Сатирично видео - да, ама е верно!
  • 111 ????

    19 1 Отговор
    към №31 Където има преврат,държава за разграбване...без да ги търсете те вече са там това е САЩ.
  • 112 123456

    20 0 Отговор
    Истината боли ! Винаги !
  • 113 Истината

    2 22 Отговор
    Видеото ще е по- реалистично ако се използват руски войници! Доста перални и съдомиални изнесоха от окупираните територии в Украйна!

    Коментиран от #114

  • 114 Даа

    17 0 Отговор

    До коментар #113 от "Истината":

    А кви ракети направиха от пералните, мани :-)

    Коментиран от #119

  • 115 Чичо Сом

    22 2 Отговор
    Вече целия свят започна да се съмнява в западната пропаганда.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Хахах

    17 1 Отговор
    Шервам видеото ама го трият веднага :-)
    Не е политкоректно..
  • 118 Приемна и жалби на ФСБ!

    11 1 Отговор
    И пак ДРЪН, ДРЪН, от "Факти"!! Защото е можело да се напише единствено изречението, :ЕКИПЪТ НА DW/дойче зеле.. /НЕ НАМЕРИ КРАСНОРЕЧИВО ДОКАЗАТЕЛСТВО, КОЙ СТОИ ЗАД ВИДЕОТО!. И, това изречение си го има в статията! Другото е пак "предположения, че не е от Германия"..ДЕМЕК,ПРОПАГАНДА БЕЗ ЛИПСА НА ФАКТИ.. ТА, вие от "Факти," изобщо не сте факти, А ПРОПАГАНДА И Агитация-като отдела на БКП, навремето.. Ха, ха, 😄
  • 119 Приемна и жалби на ФСБ!

    15 1 Отговор

    До коментар #114 от "Даа":

    Дааа, КАКВИ РАКЕТИ НАПРАВИХА РУСНАЦИТЕ ОТ ПЕРАЛНИТЕ И ТОАЛЕТНИТЕ ЧИНИИ--/като свръхзвуковите ОНИКС/, НАПРАВО МАГЬОСНИЦИ СА.!!! ЩОМ "OBSERVER" И "NEW YORK TIMES" ПРИЗНАВАТ, ЧЕ НИТО ЕДНА РАКЕТА НЕ Е БИЛА СВАЛЕНА! Свалям им шапка, щом от нищо правят нещо ВЕЛИКО!! ❤️❤️
  • 120 Льотчик на рисуван F-16 / с водни бои..

    14 1 Отговор

    До коментар #104 от "Роко":

    Нещо май не си дочел историята с Виетнам, малкия/малък отвсякъде, почвайки от главата и това вътре... /
    Сигурно си се уморил от прочетените 2-3 изречения.. Глава те е заболяла от това "гигантско усилие" за тебе.. ЗАЩОТО САЩ БОМБАРДИРАХА СТОЛИЦАТА НА СЕВЕРЕН ВИЕТНАМ /Ханой/НЯКОЛКО МЕСЕЦА-НЕ ВОЕННИ ОБЕКТИ, А ЦИВИЛНИ..!!, С БОМБАРДИРОВАЧИ B-52, НОСЕЩИ ПО 10 ТОНА БОМБИ!! И, ЕДВА, КОГАТО СССР СНАБДИ ВИЕТНАМЦИТЕ СЪС ЗЕНИТНИ РАКЕТИ, И СВАЛИХА 26 САМОЛЕТА, ЧАК ТОГАВА СЕ ОТКАЗАХА АМЕРИКАНЦИТЕ! ТА, ОЩЕ ОТТОГАВА-/от 70-те години/РУСИТЕ ИМАТ ОТЛИЧНИ РАКЕТИ И ТЕХНОЛОГИИ.. ДА ТИ ПРИПОМНЯ, И ЧЕ ТЕ ПЪРВИ ПУСНАХА СПЪТНИК В КОСМОСА И ПЪРВИ ИЗСТРЕЛЯХА КОСМОНАВТ, И ПЪРВИ НАПРАВИХА ПОСТЯННА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ! НАЛИ??
  • 121 Дивуй

    10 1 Отговор
    Голям квич се носи.Много готино клипче .Цялата истина е една минута.И един гладен котарак почнал да раздава присъди .Къде изчезна господина с Ник ,,примати,,? Не го срещам във форума.Той даваше ,,много точни прогнози ,, за войната.Котарака ми напомня на него.Може да да като Джекил и Хайд.
  • 122 Дивуй

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "!!!?":

    Та, значи пич не е лошо да прочетеш за Римската империя и варварите.За да разбереш какво се случва и сега.
  • 123 сигнализатор

    5 0 Отговор
    ся хората не може и да се посмеят ли бе, по татово време поне вицове си разправяхме......
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Дивуй

    7 0 Отговор

    До коментар #74 от "гост":

    Айде сега кажи ,ама честно.Ти лично какво печелиш ,че с такъв плам ни обясняваш тука за огромните пари на някои си фирми и държави.Много ти трябва за да разбереш какво се случва и защо.Но такива като теб не узряват никога.

    Коментиран от #136

  • 126 Хахаха

    6 1 Отговор
    Това ще го търся във мрежата да го гледам звучи смешно хахахахахха
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Иван

    5 1 Отговор
    Много е яко, гледайте го! Задължително! Хааа Уахахаха. Ако не бяхте писали нямаше да го намеря, БЛАГОДАРЯ ВИ!
  • 129 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    Аз съм очаствал в много шоа, но руските са най-впечатляващи.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 ССС

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "КОТарАК":

    "...измамата с Междузвездни войни!" е американска. Ма иначе, не говориш глупости.
  • 132 Джамбaза

    5 1 Отговор
    Германското оръжие провали контранаступа на Украйна!
  • 133 Байденко

    1 0 Отговор
    В тубата след знака = поставете това Ch5zwhMirpQt=1s
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Да ама не

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "КОТарАК":

    Много си смел... Ама след като напълниш памперса. После ти е лесно щот нямаш какво още да се осир...
  • 138 Жгтт

    0 0 Отговор
    Зелко е пътник. Щом в американските медии се тиражира, че руснаците му готвят атентат,значи ЦРУ са му дигнали мерника.