Отидете към основна версия

3 532 56

Киев: Спряхме руски диверсанти да пресекат северната ни граница

  • игор клименко-
  • украйна-
  • русия-
  • граница-
  • диверсанти

В граничните войски на Украйна са били мобилизирани хора на запасна военна служба, за да се подсилят граничните постове, каза още министърът на вътрешните работи Игор Клименко

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е осуетила опит на група руски диверсанти да пресекат северната ѝ граница, заяви днес украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко, цитиран от Ройтерс, информира БТА.

"През изминалата нощ граничарите спряха вражеска диверсантско-разузнавателна група на държавната граница в района на Чернигов, на територията на община Семьоновка", каза той.

Командващият Обединените сили на въоръжените сили на Украйна, генерал-лейтенант Сергий Наев, уточни, че четирима въоръжени мъже са се опитали да пресекат границата, но са били отблъснати от украинските въоръжени сили, които са открили огън по тях.

Клименко заяви, че въпросните хора са засечени да идват от руска територия.

В граничните войски на Украйна са били мобилизирани хора на запасна военна служба, за да се подсилят граничните постове, каза още Клименко.

Като цяло Украйна укрепи своя северен военен сектор след заминаването на ръководителя на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин в Беларус.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 57 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: