Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Август, 2023 08:01 3 715 81

Киев отрече! Нямаме специален план в случай, че ликвидират Володимир Зеленски

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • одеса

Според Конституцията следващите стъпки в такива случаи са ясни - когато президентът не може да изпълнява задълженията си, те се поемат от председателя на Върховната Рада на Украйна

Киев отрече! Нямаме специален план в случай, че ликвидират Володимир Зеленски  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американското издание Politico написа, че Украйна има план в случай, че президентът Володимир Зеленски бъде убит по време на войната. Експертите смятат, че подобно събитие би било психологически шок, но няма да повлияе на защитата на Украйна.

В статията се отбелязва, че след като Володимир Зеленски отказа да се евакуира в началото на войната и вместо това поиска муниции, той изигра ключова роля в мобилизирането на международна подкрепа за борба с Русия.

Така че не е изненадващо, че руски депутати и ултранационалистически военни блогъри настояват той да бъде първата мишена. Politico напомня, че срещу Зеленски вече са били извършени редица опити за убийство, но всички те са били предотвратени.

Според Конституцията следващите стъпки в такива случаи са ясни - когато президентът не може да изпълнява задълженията си, неговите задължения се поемат от председателя на Върховната Рада на Украйна (украинския парламент). Именно за да се избегне вакуум във властта, в началото на войната политическото ръководство на Украйна беше разположено в различни части на страната.

Politico пише, че Руслан Стефанчук, председателят на Върховната рада, член на партията на Зеленски "Слуга на народа", няма особено висок рейтинг на доверие в социологическите проучвания.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов обаче напълно отхвърли информацията на Politico.

"Това е абсолютно невярна информация, нямаме такива планове. Имаме президент на страната, главнокомандващ, който изпълнява задълженията си. Трудно ми е да кажа защо уважаваното издание Politico направи това", каза той в ефира на ефира на телевизионния канал "Рада". Данилов допълни, че наличието на подобни слухове поражда въпроси към тези държавни служители, които общуват с чуждестранната преса и предоставят такава информация.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЙДАН

    88 8 Отговор
    Пазете Зеления, Зеления на съд !

    Коментиран от #18, #28, #70

  • 2 ХАХАХА

    91 6 Отговор
    Дотам ли стигнаха? Явно фащските служби са вдигнали мерник на дзеления пигмей!
  • 3 Псевдоним

    82 6 Отговор
    Това са кукички да се види как ще реагира стадото, в случай че всеобщият любимец се спомине внезапно от естествена смърт.

    Коментиран от #31

  • 4 да де

    90 4 Отговор
    По план ще го ликвидират господарите му винаги правят така когато вече нямат полза от проксито си.

    Коментиран от #23

  • 5 И така трябва да е!

    66 4 Отговор
    Трябва някой да обере негативите, той дълго ще е в затвора и хората около него!
  • 6 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    67 2 Отговор
    А може пък някой заблуден украински куршум да светне Напушения...
  • 7 Българин 🇧🇬

    78 5 Отговор
    Ако Русия искаше , отдавна да го е убила . Има си в Украйна милиони , които се припознават като руснаци . Има си и руско разузнаване и десантчици . НО защо да го убива . Зеленски трепе собствения си народ за западни интереси , и когато украинците се осъзнаят , сами ще го смачкат .
  • 8 ха ха ха аха ха

    7 73 Отговор
    За това пък алчното кръвожадно КГБ джудже има хиляди планове, самолети, влакове, бункери, подводници. Много му е скъпа дъртата миризлива кожа.
  • 9 Пешо от панелката

    73 3 Отговор
    Зельо май не разбира от прозрачни краварски намеци
  • 10 Като цяло

    51 3 Отговор
    Нямат никакъв план, тези уркофашаги. НаркоманаЗеленски ще умре.
  • 11 Ццц

    49 2 Отговор
    Дано не го убиват през август. Какво ще пишат родните папараци? Знаем мнението по всяка тема на 5-те родни анализатори. Дрогата е новия ковид. Малко по - простоват и грозен като структура, но все пак е нещо. Снимката му много ми помага сутрин във WC-то.
  • 12 Зеленко с капачките

    58 5 Отговор
    Защо да ликвидират? Справя се чудесно като клоун.

    Коментиран от #21

  • 13 Аз пък чакам

    7 54 Отговор
    Кремълското човече сам да се гръмне !
  • 14 Развеселен

    5 61 Отговор
    Ето това е демокрацията!
    Украинците си избраха сами един от тях, който с личните си качества многократно превъзхожда цялата управляваща безлична върхушка в Кремъл!!
    И то при положение, че всичките са изключително коварни подлеци, а те не са за подценяване!
    Жалко, че беларусите не можаха да се освободят и основната причина за това е, че нямат беларуски Зеленски.
    Селяка успя да ги разедини преди да ги спои подобна личност.

    Коментиран от #17, #24, #39, #48

  • 15 Мефистофел

    39 1 Отговор
    Какви ги дрънкат тия от нюз бг? Никакъв план не им трябва на укрите. По тяхната конституция, при неспособност на президента да изпълнява задълженията си (тежко заболяване и др.) или при неговата смърт (включително естествена), неговите задължения се поемат от председатела на Върховната Рада. И процедурата е - председателят предава задълженията си на заместника си, после поема фумкцията Временно Изпълняващ Длъжността на президента (ВИД). Не изпълнява 2 функции едновременно, а само една. Председател на Върховната Рада става заместникът му, и до 60 календални дни трябва да се насрочат избори. Това е по конституцията на Украйна. За какви планове дрънкате? Не останаха свестни журналисти в тази страна.
  • 16 По интересно

    2 41 Отговор
    Ще бъде каква анархия ще настъпи в Блатото ,когато Дъртия Педофил отиде при Кобзон .
    Или ще назначат двойника
    Владимир Василиевич.
    Хахаха

    Коментиран от #25, #63

  • 17 Развеселения

    35 3 Отговор

    До коментар #14 от "Развеселен":

    На колко пътечки бяло си.
  • 18 В Хага

    3 40 Отговор

    До коментар #1 от "МАЙДАН":

    Чакат оня Путаранчо .
    Отказа се да пътува до Африка .
    Страх го е нещо.
    Там басма няма да му цепят .

    Коментиран от #26, #34, #45

  • 19 681

    38 3 Отговор
    Елиминирането на един клоун не би довело до нищо различно. Ще дойде нов слуга, кандидати за бързо забогатяване бол. Нито убийството на Путин би променило нещо, ако дойде някой по психо ще ревем за Путин.

    Коментиран от #49

  • 20 Ми,да

    45 0 Отговор
    Плановете се правят във Вашингтон,не в Киев.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Путин е мека Мара

    33 2 Отговор
    Киев трябва да се изравни със земята по американски и тогава зомбитамите фашистки укри ще се предават кротко като азовците
  • 23 точно така

    47 1 Отговор

    До коментар #4 от "да де":

    Много си прав! На зеления потник му е спукана работата, той ще бъде жертван от тези които го издигнаха и подкрепяха досега щото в определен момент ще стане не само безполезен но и опасен за тях в опитите си да си спаси кожата! Така че неговата песен е изпята (той сигурно още не го осъзнава) както и на някои други от киевската хунта..........просто в подходящия момент кукловодите ще захвърлят като непотребни старите марионетки и ще си назначат нови! Скоро на кравите и европуделите ще им се наложи да сключат някакъв мир (сделка) с Русия и досегашните укронацистки муцуни като зеления наркоман ще се окажат голяма пречка за този процес, така че по един или друг начин ще бъдат премахнати и после ще бъдат обвинени (подобно на Хитлер и немското ръководство през ВСВ) за всичките злини, причинени от войната. Сделката с Русия със сигурност ще включва опровержение на "руската агресия и военни престъпления" и понеже някой трябва да опере пешкира това посмъртно ще бъдат зеленски и другите важни фигури в хунтата му. ЗАПАДналите ще пробват да се изкарат хуманисти и миротворци дето са помагали на Украйна от добро сърце и човещина, като не са знаели за престъпленията на укрите и са били подведени...........само че никой вече няма да се хване на тоя репертоар щото целия свят отдавна ги знае какви отпадъци са! С краварника и западна европа е свършено, те още не го знаят но до няколко години там ще е пълна мизерия..........тоя процес отдавна е започнал, но огромната им грешка

    Коментиран от #64

  • 24 681

    17 3 Отговор

    До коментар #14 от "Развеселен":

    С кое по точно ги превъзхожда? Западен слуга е Зеления. От другата страна имаме явна диктаура в Русия.

    Коментиран от #38

  • 25 Не бе

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "По интересно":

    Той първо ще изчака ти да отидеш при св. Петър. Хахаха
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бегай

    2 44 Отговор

    До коментар #1 от "МАЙДАН":

    За какво на съд?! За това ,че води народа си и защитава страната си ?! За такъв президент можем само да мечтаем .

    Коментиран от #32, #40, #47

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кво чакат

    30 3 Отговор
    когато президентът не може да изпълнява задълженията си....Ами той не може откакто е застъпи.Ако и в леглото не може, пращайте и Зеленска насам
  • 31 анонимен

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "Псевдоним":

    Или от свръх доза.
  • 32 Защо не подписа Минск?

    35 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бегай":

    Защо подписа в Истанбул договор с Русия,после уби един от преговарящите и заяви че продължава войната?
    Глупостта на Путин да изтегли войската от Киевска и Харковска област в знак на добра воля се използува и Зеленски обяви че ВСУ след сражения е победила руската армия.
    Когато воюваш с фашисти ,добра воля няма.
    Те разбират само от бой.
    Американците до сега щяха да изравнят Украйна със земята и точка.
    А Путин не обяви война а СВО.
    Зеленски пък въобще не обявява война на руските окупатори?
  • 33 Българин

    35 1 Отговор
    гласят му шапката вече
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Адолф Хитлер :

    3 23 Отговор
    Аз пък си чакам кремълското жуженце!

    Коментиран от #81

  • 38 Развеселен

    1 37 Отговор

    До коментар #24 от "681":

    То явно не правиш разлика между "личност" и "овластен".
    Зеленски е личност и естествен водач, който вдъхновява и сплотява украинците спонтанно.
    Путин е овластен, който е консолидирал властта след 20 години систематично и подло елиминиране на конкуренцията.
    Той не е естествен лидер, а обикновен насилник.
    Руснаците не го подкрепиха при метежа и му се подчиняват само от страх, ако изключим алкохолиците, които го боготворят.
    А те там на са малко - факт.
    Затова историята ще запише Зеленски като герой, а Путин ще бъде поставен в нея с простата формулировка ",престъпник".
    Впрочем той вече е определен като такъв, че дори е обявен за арестуване!
    Егати падението!

    Коментиран от #41, #53, #54, #71

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Българин

    21 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бегай":

    къде го води народа си към вечните сибирски полета
  • 41 Зеления е

    28 1 Отговор

    До коментар #38 от "Развеселен":

    Един неуспял комик, който разката фамилията на Украйна и Укрите.Слава на по-умните
  • 42 Механик

    37 0 Отговор
    Почваме да говорим и подготвяме публиката май, а?
    Контра-мнотрата приключи преди да е почнала, успехи няма... Главния инвеститор-САЩ вече вижда, че положението е наспасяемо и на Хънтър Байдън му изгоряха капиталовложнийцата.
    И ще закриваме начинанието, като всяко едно предприятие, което не носи печалба.
    Естествено, "Зеленски и Ко" в такъв случай стават ненужни свидетели и ще трябва по един или друг начин да бъдат елиминирани. На повечето от компанията, ще им затворят устата с пари и компромати, ама всички си го знаем Зеленски колко е устат и "ни се води, ни се кара".
    Такива непредсказуеми типове, или спят на легло подкоето има Екс-Рей лампа, или поемат някаква напитка с редкоземни елементи. После пишат "След краатко и мъчително боледуване, днес ни напусна......(следва името)".
    После тържествено погребение, всенароден траур (за Зеленски ще е направо ВСЕГАЛАКТИЧЕСКИ траур)."

    Коментиран от #60

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Помнете ИСТОРИЯТА!

    31 0 Отговор
    Зеления сигурно разбира, че големия брат не прощава провалите. Но все пак всеки убит украинец удължава живота му с 1 ден, така че има още известно време.

    Коментиран от #50

  • 45 факуса

    29 0 Отговор

    До коментар #18 от "В Хага":

    САЩ отправиха безпрецедентна заплаха към Международния наказателен съд в Хага. Вашингтон заяви, че е готов да наложи санкции на магистратите, ако се обвържат с дела срещу американци или техните съюзници.
    Заплахата отправи съветникът по национална сигурност на Белия дом Джон Болтън. Според него международната съдебна институция, която е натоварена с дела за военни престъпления и престъпления срещу човечеството, е „неефикасна, безотговорна и определено опасна“. Повод за критиката на Болтън стана започнало разследване срещу американски военни, които са били на мисия в Афганистан, както и евентуални разследвания срещу Израел по искане на Палестинската автономна власт.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Значи

    28 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бегай":

    Мечтаеш за президент наркоман, сигорно си любител като него на шмъркането на бели пътечки
  • 48 факуса

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "Развеселен":

    с 5мрд от правилното посолство,не е сами,много скъпа демокрация,продължавай да се веселиш,че не остана,ще си все тъжен
  • 49 Ник.А

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "681":

    Мммне, бъркаш се нещо. Всъщност,ти наистина ли вярваш в това??!
  • 50 макдоналдс тръмп

    17 1 Отговор

    До коментар #44 от "Помнете ИСТОРИЯТА!":

    ако някой ще го заземява,,то това няма да са руснаците
  • 51 Пилотът Гошу

    17 0 Отговор
    Че за какво им е специален план? Нали цялата работа е на Украйна, не на Зеленский? Ако даде фира продължават с плана. Или май въобще го не знаят тоя план останалите?
  • 52 Слава на

    3 6 Отговор
    СЪЩ и НЕТО
  • 53 Бачо Киро

    28 0 Отговор

    До коментар #38 от "Развеселен":

    Кой е личност? Актьорчето? Ти сериозно ли? И бил спечелил изборите викаш. Като Байдън сигурно, а? Тц, тц, тц, ти да видиш... Да не говорим за внезапното му обръщане на 180 градуса относно Донецк и тн. Има стари изказвания достатъчно в ЮТ. Явно още вярваш в дядо Коледа...
  • 54 Мефистофел

    13 0 Отговор

    До коментар #38 от "Развеселен":

    Ти т ъ.п ли си или си вдлъбнат?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ксаниба

    20 0 Отговор
    единственният им шанс е да се предадат, и те действително нямат план. Все едно овцата в кошарата да има план, кога ще дава сиренето, кога вълната, а кога ще ходи да я колят. Скоро, след като му спретната някаква авиакатастрофа, щото много пари виси наркота, ще сложат някой генерал, тяхно възпитание, и ще направят в оркраина тотална хунта, както са правили в Южна Америка през 70-тте нон стоп.

    Коментиран от #65

  • 57 Зеленко Белоносков

    17 0 Отговор
    Аааааа,без сценарий не играя!
    Чичо Дрън каза, че ша ма скрии като стане напечено...
    Сгънал съм ман га и бело... Само не знам къде ще съм.
    Ама аз и сега не знам...
  • 58 Джамбaза

    20 0 Отговор
    Ако американците убият Зеленски президент трябва да стане жена му.
    И от нея нищо не зависи, но поне мирише хубаво.
  • 59 Миро

    23 0 Отговор
    Зеления ще бъде ликвидиран от собсвените си спонсори ФАЩ а не от руснаците !!!!Историята го е показала???????!!!!
  • 60 Моряка

    22 0 Отговор

    До коментар #42 от "Механик":

    Колега,всичко е логично ,без финала.Зеленото трябва да изглежда герой при елиминирането.При посещение на фронта,я нещо огнестрелно,а ла Кенеди,я вертолета случайно счупил лагер на витлото,я някой руски изверг взривил мина дистанционно.
    А бе ЦРУ -то в това отношение са неизчерпаеми,така както атома и електрона(Ленин).
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 М3 голд

    17 0 Отговор
    Аз мисля, че руските служби пазят живота на зеления и на сина на Байдън. Особено последният е много лесна мишена - в нощните клубове и прочее. Ликвидиране на зеления не им носи особени ползи, а ще нагнети атмосферата.
  • 63 Българин

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "По интересно":

    За кой "Дъртия Педофил" става дума,за бай Дън ли?
  • 64 Само в допълнение

    17 0 Отговор

    До коментар #23 от "точно така":

    Американските служби контролират финансовите потоци към личните сметки на зеления, и не само. В момента, когато го няма, ще му приберат парите. А нямането е близко. Видяхме снимката от коктейла на НАТО в края на м. юли. Сам, в зеления екип. Това беше знак. Да осигури семейството си, защото краят му не е далече.

    Коментиран от #66

  • 65 Буха ха

    11 1 Отговор

    До коментар #56 от "Ксаниба":

    Вариантът "самолетна катастрофа" е сигурен, тъкмо могат да обвинят Лукашенко.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Чудо голямо !

    17 1 Отговор
    Наркомана така или иначе е пътник.Ще живее във вечен страх и параноя докато е жив !
  • 68 късо име-корав у-й!

    5 5 Отговор
    явно е задействан план за убийство на,лудия от кремъл.това е статия за отвличане на вниманието.Нещо като ,бг-дс стори!Много сте ....Лесни бг......бързо ви изкарват по мероприятията си...другарите от дс!
  • 69 Сандо

    14 1 Отговор
    Отдавна пишем Зеления да се пази от Господарите си,но той е лишен дори и от тази възможност - него го пазят ингилизите.А както всички на този свят знаят,за тях няма приятели,има само интереси.И Зеленски от клетката си може да излезе само по един начин.
  • 70 🤔🤔🤔🤔

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "МАЙДАН":

    Друг ще бъде СЪДЕН и това е БУНКЕРНИЯ ДЯДО.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Даа!

    10 0 Отговор
    Подготвят терена оттдалеч! Нещата отдавна не вървят по сащисания сценарий.А изтичат милиарди,ако не и трилион ,в каца без дъно.Съвкупно саш и акушерката са наляли над трилион в скраб и пряко финансиране.Но и там,и в Европа народите започнаха да недоволстват,защото те търпят икономически и социални загуби- и то сериозни,а не акушерки шолцове,бербок батути.Ако се случи нещо,ще го превърнат в мъченик,как злите руснаци са го елиминирали.А до президентските избори в саш е една крачка време.С това все повече се съобразява щаба на бидоня.Още няколко стотици милярда в кацата,и там ще стане сложно - и в икономиката и на изборите.
  • 78 Ръката на Кремъл

    7 0 Отговор
    Естествено, че липсата на Зеля не решава нищо. Така или иначе ръководи САЩ. Но това може да бъде повод да клекнат пред Русия.
  • 79 666

    2 0 Отговор
    ХА ХА ХА - вече му светиха маслото
  • 80 ШАЛТЕТО

    0 0 Отговор
    БУМ!
  • 81 А ти да не си

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Адолф Хитлер :":

    Киевското жоженце? Лоши жоженца! Лоши! Лягайте да спите!
Новини по държави: