Отидете към основна версия

2 416 96

Още оръжия! Киев очаква следващата седмица нови пакети помощ

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • оръжие-
  • володимир зеленски

Володимир Зеленски изрази убеденост, че Украйна, светът и истината ще спечелят тази война

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на Германия и Литва за новите пакети подкрепа за отбраната и сигурността на Украйна в последното си видеообръщение, съобщава "Укринформ".

"Тази седмица благодаря на Германия и Литва за новите пакети от подкрепа за отбраната и сигурността за нас, за нашите войници. Следващата седмица очакваме нови решения - нови пакети. Работим така, че нашата отбранителна индустрия да има още повече постижения и възможности ," той каза.

Според президента резултатите са налице и всеки ги вижда.

"Това са справедливи, правилни резултати, които показват на държавата агресор каква е нейната агресия, те се показват не по телевизията, а точно откъде дойде тази война в Украйна, в региона и в света. Тези, които носят проблеми на другите , нека усетят какви са тези проблеми. И аз благодаря на СБУ, на нашия флот и на всеки войник, който възстановява справедливостта и кара Русия да свикне със загубите", каза Зеленски.

Държавният глава изрази убеденост, че Украйна, светът и истината ще спечелят тази война.

"Основното е, че всички ние в Украйна и всички ние по света, които ценим нормалния живот, работим 100 процента без пауза в името на победата. Нашето единство, нашата способност да изграждаме сила, както и способността да се върне войната там, откъдето дойде - това е най-осезаемото за Русия", смята той.

На 4 август Министерството на финансите заяви, че от началото на пълномащабната инвазия германското правителство е предоставило финансова помощ в размер на 1,55 милиарда долара, като големият дял от финансирането е безвъзмездна помощ.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 36 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: