Отидете към основна версия

2 628 21

Жест на добра воля! Украйна и Русия отново размениха военнопленници

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • войници-
  • военнопленници

От началото на войната, която е в 18-ия си месец, двете страни осъществяват периодично размени на групи от военнопленници

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия и Украйна осъществиха днес поредната размяна на военнопленници. Двайсет и двама украински войници се завръщат у дома, заяви високопоставен представител на украинските власти, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

Андрий Ермак, началник на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, уточни, че сред освободените са двама офицери, както и сержанти и редници, които са се сражавали в различни участъци на фронта. Някои от тях са били ранени.

Видеозапис, публикуван в приложението "Телеграм", показва освободените украински войници да позират за снимки, увити в жълто-сини национални знамена, и да скандират "Слава на Украйна".

"Днес ние върнахме 22-ма украински бойци у дома от вражески плен", каза Ермак. Той уточни, че най-възрастният е на 54 години, а най-младият - на 23 години.

До момента няма коментар от руска страна след размяната, отбелязва Ройтерс.

От началото на войната, която е в 18-ия си месец, двете страни осъществяват периодично размени на групи от военнопленници.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: