Тема: Украйна

8 Август, 2023 13:48 6 970 153

Те обвиняват Запада за войната в Украйна и оправдават Русия

  • русофили-
  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин

Според изследване на британската социологическа агенция YouGov, проведено през април, 44% от българите са на мнение, че НАТО изцяло или поне в някаква степен носи вина за войната в Украйна

Те обвиняват Запада за войната в Украйна и оправдават Русия - 1
Снимка: БГНЕС

На Балканите масово хората вярват, че вината за войната в Украйна е на НАТО, а не на Русия. Тези настроения се обясняват със силното руско влияние в региона и мощната кремълска пропаганда, пишат две германски издания.

Руското влияние в медиите в Западните Балкани продължава да е особено силно, обяснява германското издание "Ди Велт" в свой материал по темата. Въпреки че дълго време Брюксел инвестира милиарди в обвързването на Западните Балкани с Европейския съюз, пълното обръщане на държавите от бивша Югославия към Запада е трудна задача.

Още новини от Украйна

"Не трябва да се допусне на Балканите да се появи ниша, в която да се закрепят Русия или други участници", заяви миналата година германската министърка на външните работи Аналена Бербок. За Москва обаче Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Северна Македония, Албания и Косово са възможност, пише "Ди Велт". Всъщност ЕС от години е най-големият инвеститор в региона и разполага с множество дипломати и експерти на място.

Недоверието в Запада процъфтява на Балканите

Промосковските настроения се отразяват и в общи проучвания на общественото мнение: въпреки че Сърбия преговаря с ЕС повече от десет години, повече от половината граждани биха гласували с "не" на референдум за присъединяването към съюза, пише "Шпигел". 45% от всички анкетирани посочват Владимир Путин като най-добрия държавен лидер в света, следван - на значителна дистанция - от китайския държавен глава и партиен лидер Си Дзинпин.

В България също се наблюдават подобни настроения. Според изследване на британската социологическа агенция YouGov, проведено през април, 44% от българите са на мнение, че НАТО изцяло или поне в някаква степен носи вина за войната в Украйна. Едва 23% са убедени, че вината за войната носи Русия. Близки до българските числа са тези за Гърция, където обаче първенство има мнението "виновни са и едните, и другите".

Руската система е заимствана в Сърбия

Ново проучване на Фондация “Фридрих Науман” показва, че влиянието на руските държавни медии върху региона, и най-вече в Сърбия, е особено силно. По първите страници на редица големи сръбски вестници могат да се видят заглавия, които обвиняват Запада за войната в Украйна или оправдават Русия за инвазията.

"Клиентелистката система" на Путин, основана на тайните служби, лоялни олигарси, контролирани медии и съдебна система, контролирана от същите хора, е "плагиатствана и усъвършенствана" в Сърбия и съседните ѝ държави, пише "Шпигел" по повод същото проучване.

Репутацията на ЕС е по-лоша от това, което Брюксел очаква от региона, посочва на свой ред "Ди Велт". Томас Брай, експерт по Балканите, вижда основната причина за това в дезинформационните кампании на Москва. "Всички западни милиарди и експертиза са пропилени пред лицето на руската пропаганда", казва той.

Западът срещу християнските ценности

В Западните Балкани руските телевизии могат да излъчват безпрепятствено, за разлика от ЕС, където те бяха спрени. "Влиянието на руската пропаганда в региона е токсично", казва Брай. Според него се разпространява наратив, че Русия и Китай са ангажирани с многополюсния свят и с проблемите на по-малките държави, докато Западът се опитва да осигури единствено превъзходството на САЩ в еднополюсната система. Освен това се внушава културна война между либертарианския "корумпиран Запад" и християнския светоглед на Православната църква.

От Белград не може да се очаква никаква съпротива срещу утвърждаването на руските наративи в страната, напротив: "Това е политически желано", казва Брай пред "Ди Велт". Сръбският президент Александър Вучич твърди, че иска да сближи страната си с ЕС, но се люшка между Запада и Изтока. Той отхвърля санкциите срещу Москва, въпреки че Сърбия като страна кандидатка за член на ЕС ще трябва да адаптира външната си политика към тази на Брюксел.

Какво може да направи Европа?

Тъй като медиите в Сърбия са до голяма степен цензурирани и контролирани от държавата и така или иначе следват проруска и прокитайска линия, съдържанието на руските държавни медии "попада на плодородна почва", казва Брай пред "Ди Велт". С други думи, много сръбски медии безконтролно възприемат това, което им казват кремълските пропагандатори. Предложенията се предоставят безплатно и на сръбски език.

Експертът Брай предлага четири мерки за противодействие на руската пропаганда, обяснява "Ди Велт". Първо: широк младежки обмен между страните от Западните Балкани. Второ: нови учебници, които да прекъснат разказа, че собствената етническа група винаги е жертва, а другите - извършители. Трето, целенасочено обучение на млади журналисти, за да могат те да разпознават и да противодействат на дезинформацията. И на четвърто място, подкрепа за критичните медии, които в Сърбия например едва ли имат шанс да се преборят с прекалено силните издания и радиостанции, лоялни на държавата. В противен случай, казва Брай, ЕС "води безсмислена битка".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаещ

    141 21 Отговор
    Ами прави са си хората. Първата Световна война заради Австрия или Сърбия се случи? Австрия обявяват войната, а сърбите са причината и поводът.

    Коментиран от #130

  • 2 опаа

    142 24 Отговор
    зелето кога ще спомене за гражданската у франсе или неможете да обвините Русия за това

    Коментиран от #68

  • 3 Мииии

    46 190 Отговор
    Неинформирани хора се хващат като шарани на руската пропаганда, затова резултатите са такива.

    Коментиран от #11, #14, #50, #58, #132

  • 4 Сатана Z

    188 31 Отговор
    Запдът използва пандемията за да подготви Украйна за война с Русия.Ако Минските споразумения не бяха нарушавани от Украинския режим нещата можеха да се урегулират.Но западът искаше тази война и се готвеше за нея.В България ,тоже!

    Z

    Коментиран от #96

  • 5 Санкция

    168 19 Отговор
    Не, бе. Извънземните са виновни. Те избиваха цивилни от2014г. 😡
  • 6 Баце ЕООД

    126 7 Отговор
    Фашисти цитират фашисти кои са фашисти..
  • 7 чичопей

    177 29 Отговор
    44 процента българи друг път.Процентите са над 50, ама не искат да ги кажат. Те 40% в Западна Европа вече разбраха, че войната е между Русия и САЩ, но европейците я плащат.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Човек с очи

    137 16 Отговор
    DW е боклук.
  • 11 Амииии

    66 6 Отговор

    До коментар #3 от "Мииии":

    Даи обясни на мене простия човек причините и следствие на какви постъпки започна тая воина

    Коментиран от #33

  • 12 Тапа Нар

    84 6 Отговор
    ако си мислите, че Ториа Нюлънд пече курабийки за щяло и нещяло...
  • 13 ХАХАХ

    77 5 Отговор
    Искат да заменят едната пропаганда с другата.
  • 14 Бай Ставри

    67 9 Отговор

    До коментар #3 от "Мииии":

    Ми ти като информиран шаран за какво се хвана?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Вашето мнение

    123 21 Отговор
    99% от хората знаят, че виновник за войната е америка. Проблемът е, че мисира дава глас на останалия 1% и създава грешни впечатления.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ивелин Михайлов

    51 8 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна, те са много прави!
  • 19 Така де

    108 15 Отговор
    Докато има ценности като педофилията на запад - Ист. Конвенция, хората на изток ще предпочитат Русия.

    Коментиран от #49

  • 20 Попов

    121 21 Отговор
    Западът си траеше, когато от 2014 г киевските фашистки отряди провеждаха етническо прочистване в Донбас и избиваха, всеки който се определи като руснак. А там 98% от населението са руснаци. Все пак нервите на Путин не са ото въжета. Той беше предизвикан и влезе за да защити сънародниците си.
  • 21 Хихихи..

    131 16 Отговор
    Да ни карат нас /българите/ да мразим Русия за техен кеф и да викаме на майките си родител номер 2 просто Няма Как да се Случи..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Програмист

    104 12 Отговор
    Фащ са виновни за всички войни по света 😏😡🤬
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Русия първа стъпи

    23 90 Отговор
    На чужда земя с оръжие.... всичко друго са излишни приказки.

    Коментиран от #115, #122

  • 26 Дайте ни по 3К$ и всички сме за ФАЩ

    73 6 Отговор
    Хайде да не се лъжем. Как да не са се случили декемунизацията и дерусифшкацията? Малко примери, не се ли декемунизираха цели родове като Бойкикеви, Прокопиеви, Кюранови, Такови, Дайнови, Паневи, Кръстеви, Мирчеви, Левчеви и знайни и незнайни комунистически родове сега първи неолиберали? Комунист ли е кандидат кмета на ПП$ДБ за София Васко? Нали с тази декемунизация и дерусификация си изкарват хляба синовете и внуците на големците от БКП и ДС цели 30 години? Народа не бил се дерусифицирал, че на народа никой не му плаща в грантове и долари да се дерусифицира като на синовете на големците от БКП. Я посланик губернатора на САЩ за България да осигури по две три хиляди долара на човек месечно за декумунизация и дерусификация да видите, че и народа може да се промени като синовете на големците на БКП.
  • 27 Георги лазеров-Халката

    12 77 Отговор
    Оправданието е като задните части , всеки го има. Когато фактите говорят и боговете мълчат, но не и Русофилите

    Коментиран от #32, #52

  • 28 Пригожин ви каза истината

    19 83 Отговор
    Руските имперски амбиции са причината, не нацисти и тем подобни общи приказки.
  • 29 Митю

    49 5 Отговор
    Все едно е писано преди 80 г. това.
  • 30 Правоверен Евроатлантик

    94 10 Отговор
    Дали един ротшилдски Макарон не беше гарант по едни Мински споразумения, които не се спазиха от украинската страна?
    Дали един Жонсън с перчем не саботира едни примирия и не почна да обикаля страните в Европа, докато не ги забърка във войната?
    Дали едни САЩ не въоръжаваха едни ВСУ, че дори им даваха и военни медали?
    Дали едни нац батальони не бяха открито подкрепяни във враждебните им действия срещу цивилни?
    Баба Меца, търпя, търпя, па накрая влезе в готвения с години капан с гръм и трясък, по най-тъпия възможен начин. Ама комай сметките и на двете страни излязоха криви. Русия не взе Украйна за 3 дни. НАТО не разпадна Русия, а европейските санкции вкараха целия ЕСССР в рецесия. Русия изпревари Германия икономически.
    И те така те.
    Но дойче зеле и другата соросня не спряха да тиражират всякакви врели некипели...
  • 31 Сандо

    23 32 Отговор
    Така и не се научиха тъмните балкански субекти да мислят правилно.Ще трябва да им се спретне една малка превъзпитателна войничка!
  • 32 Про Шляк

    81 6 Отговор

    До коментар #27 от "Георги лазеров-Халката":

    Факт е, че Нюлюнд призна за американски лаборатории в Украйна в публчно изслушване. Навярно мислиш, че са търсили лек против рак там?
  • 33 Ами

    7 11 Отговор

    До коментар #11 от "Амииии":

    Първо се научи да пишеш, а после може да се опиташ и да мислиш.

    Коментиран от #48

  • 34 Тед

    81 5 Отговор
    Кой започна да строи военоморски бази в Очаков и Бердянск? - британците, а краварите искаха Крим за себе си. Ето кой започна войната - англосаксите. И процентите са поне 70 ако не и повече.
  • 35 ТаУмВзе

    44 5 Отговор
    Британците Собственици на РОБИ ли се Обясняват? Бухахахха
  • 36 Фон дер Миндер

    51 3 Отговор
    Пошли ,постни зейеви сърмички с изтънчен вкус на мокър кашон . Толко от дв , повече не може да се очаква
  • 37 Ми да

    43 4 Отговор
    Прави са и мисля че са повече от 44%
  • 38 Ха ха ха

    59 3 Отговор
    Само това като прочетеш: "Руското влияние в медиите в Западните Балкани продължава да е особено силно, обяснява германското издание "Ди Велт" в свой материал по темата.", и като го съпоставиш с чудовищната либерална цензура у нас, със медиите, чиито слугинаж е довел до това, там от сутрин до вечер да се въртят едни и същи втръснали на всички до смърт еворатлантически муцуни и ти става ясно всичко.
  • 39 Плевнелиев

    51 6 Отговор
    ,,Според изследване на британската социологическа агенция YouGov, проведено през април, 44% от българите са на мнение, че НАТО изцяло или поне в някаква степен носи вина за войната в Украйна,,
    Защо някаква агенция извън ЕС може да прави проучване в България??? Защо руска или китайска не може???🦃🦃🦃
  • 40 Логическата връзка

    40 4 Отговор
    Ако САЩ водеха войната около своите собствени граници , там някъде около Мексико естествено , че щяхме да обвиняваме Русия.
  • 41 ИВАН

    41 5 Отговор
    Много по голям е процента на знаещите безспорната истина - запада и най вече фаш са виновни за тази война, а и за много други.
  • 42 Тома

    40 3 Отговор
    Истината е каза Джефри Сакс.Нека всички да прочетат какво каза за америка и войната че белким им се отворят очите и мозъците на соросоидите
  • 43 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    12 27 Отговор
    КОМУНИЗМЪТ НАПРАВИ ОТ РУСИЯ САЩ И ВРАГОВЕ, А ПРЕДИ ТОВА БЯХА ПРИЯТЕЛИ .

    КОМУНИЗМЪТ НАПРАВИ И ОТ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ ВРАГОВЕ .

    По време на Кримската война на Франция и Англия срещу Русия (1853) единствената световна сила, която подкрепя Русия е САЩ.

    След нея, пък Царят Освободител Александър ІІ помага на САЩ по време на гражданската война в САЩ, като изпраща руския флот да пречи на английския и на френския да се намесат против закононно правителство на САЩ (свободолюбите северни щати ) .

    Само 3 години пък след Освобождението ни Царят Освободител Александър ІІ е убит от комунистите.

    Неговите атентатори са “народоволци”, които са комунисти, понеже практикуват терор за преразпределение на собствеността .

    Но избухна комунистическата революция в Русия , КОМУНИЗМЪТ ПОБЕДИ РУСИЯ И ИЗБИ ЕДНА ЧЕТВЪРТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Й, а след това, чрез Русия, комунизмът пороби половината .

    А БЕЗ НЕГО РУСИЯ БИ СТАНАЛА ЕДНА ДОБРЕ УСТРОЕНА като Швеция например, и много богата (с огромни си ресурси) КОНСТИТУЦИОННА МОНАРХИЯ , не би нахлувала в България през 1944 г. , не би ни налагала комунизма (както не го наложи и в Австрия, въпреки, че и нея беше окупирала) ,така не биха били избити от руско-българските комунисти 42 000 българи и отношенията ни биха били прекрасни .

    Това е което трови отношенията ни - наложения с убийствен терор комунизъм .

    БЕЗ НЕГО, НЯМА КОЙ ДА НЕ Е ПРИЗНАТЕЛЕН ЗА ОГРОМНАТА САМОЖЕРТВА НА НАРОДИТЕ ОТ РУСКАТА АРМИЯ ЗА НАШЕТО ОСВОБОЖДЕНИЕ

    Коментиран от #78

  • 44 Истината

    13 49 Отговор
    Заради руZия целия свят страда.
    Над 100 народа са под московско колониално робство, които столетия са ограбвани и тероризирани.
    Няма нито една страна, която е в сферата на влияние на Москва, която да не е бедна, корумпирана и пропита от корупция и мутренски терор. Няма нито една. Никой от почитателите на Путлер и блатниците не може да каже и една. Не може да каже и защо децата на всички олигарси от блатото учат и живеят на Запад.
    Как пък никой от копейките не се излъга да отиде да живее в руZкото блато ????!!!

    Коментиран от #65

  • 45 РУСКА 🐻

    45 7 Отговор
    не 44% а 94 процента знаят кой зад океана е виновен за тази война
  • 46 Да, бе

    49 4 Отговор
    Това изследване само потвърждава факта, че народите на балканите са с по-висок коефициент на интелигентност в сравнение с изпозападналият свят.
  • 47 Ясен

    9 30 Отговор
    Значи всички тези пари, които западът налива в България са дадени безсмислено. От Русия гадовете не са получили едно евро, но я обичат. СПРЕТЕ ВСИЧКИ ПАРИ И ИЗГОНЕТЕ БЪЛГАРИТЕ РАБОТЕЩИ НА ЗАПАД....МОЖЕ БИ ТОГАВА ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА. ТОЯ ДИВ НАРОД ПРИЗНАВА САМО ТОЯГАТА...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Българин

    10 38 Отговор

    До коментар #19 от "Така де":

    Що се мъчиш бе човек ?! Толкова е лесно да заживееш мечтания си живот на Изток, никой няма да те спре като тръгваш, вече не стрелят по границата като при соц концлагера.

    Ето Путин обещава високи заплати, ниски цени, качествено образование и достъпна медицина.
    Лесно и бързо получаване на гражданство. Защита от джендъри, които дебнат от всякъде.
    Може веднага да избягаш от натовската, европейска пропаднала гейропа.
    Освен това, вие копейките се чувствате задължени на Русия, че два пъти ни е окупирала.
    Не се мъчи! Следвай мечтите си! Живей си живота в руския рай.

    Коментиран от #55, #148

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ихтиандър

    4 25 Отговор
    Тая бабичка със знамето е била доносничка. Донасяла е какво приказват съседите и е получавала по 10 лв на донос. Та жали за тези 10 лв, а че е навредила на съседите, това не я интересува.....
  • 52 Стискай

    11 1 Отговор

    До коментар #27 от "Георги лазеров-Халката":

    ХАЛАКАТА!
    ИНКОНТИНЕНЦ А
    ти е неприятен и за теб и за околните
  • 53 Аспарух

    8 26 Отговор
    За това Балканите са най бедната и изостанала част от Европа с това русоробско мислене.
    Където има влияние Рашистан там има само мизерия , корупция и едноличен цар.

    Коментиран от #99

  • 54 123456

    34 6 Отговор
    Защо ви е страх да кажете истинският процент - не е 44 а 80-85% са против САЩ и НАТО и против вечните войни на САЩ! Разбирате ли за каква интимна връзка става въпрос ? Махайте се от България НаТо и МАто Космато !

    Коментиран от #73

  • 55 Вашето мнение

    24 2 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    А от слуги наляво и надясно, кой ще остане и ще работи за България?
  • 56 Кажи честно ...

    14 28 Отговор
    А какво ще покаже анкетата с въпрос:
    - Бихте ли живели в Руссия ?
    - Ако имате желание какво Ви спира ?

    Най му е лесно на копейката да люби руZZия, докато диpниka му е на Запад.

    Коментиран от #61

  • 57 Московийски пропагандатор

    3 15 Отговор
    Менталните проблеми избиват на някъде. Убиеца не е виновен, а ретроградния Меркурий.
  • 58 Морски

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мииии":

    Ами докато има хора дето са се хванали само за "оная работа" като тебе,само това ни остана да се обвиняваме кой под кое чуждо влияние е колиничил
  • 59 Хохохо

    23 2 Отговор
    Демократите искат цензура да налагат.май не сте демократи и фашисти и вече ви личи от далече
  • 60 Аватар

    35 1 Отговор
    Мисля си,че ако хората в балканския регион имаха сносно качество на живот,труд и пенсиониране никаква руска,китайска или севернокорейска пропаганда нямаше да има почва тук.Фактите щяха да я опровергаят.А експертът Брай предлага нова порция ,но противоположна пропаганда,на която също никой няма да повярва,защото живеем живота си тук.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 да ама

    28 3 Отговор
    има грешка - не са 44% а 80%
  • 63 ,,Лека" поправка...!

    27 1 Отговор
    Не 44%...!
    А в действителност- много над 50%...!!!
  • 64 ИСТИНАТА БОЛИ

    37 3 Отговор
    Преди 7-8 години, на въпроса какво мисли за изявлението на бившия секретар на Рейгън - Пол Робъртс, цитираме "САЩ си купиха България", ген. Иванов отговори: "Още през 80-те ние бяхме наясно със стратегията, която Щатите ще предприемат по отношение на Източния блок. Известно е изявлението на шефа на ЦРУ Алън Дълес още от 1945-а: "Ще завършим войната. Ще хвърлим всичко, което имаме. Всичкото злато, цялата материална мощ за обработката и оглупяването на хората там. Човешкият мозък, съзнание, подлежат на изменение. Посявайки хаос, ще подменим ценностите им с фалшиви и ще ги накараме да вярват в тях, като намерим единомишленици в самата Русия. От литературата, изкуството и театрите ще изкореним социалната им същност. Всичко ще изобразява секса, култа към насилието, садизма, предателството, безнравствеността, а в управлението на държавата ще създадем хаос. Ще насаждаме корупцията, безпринципността, подкупите. Честността и порядъчността ще се осмиват и ще останат отживелица. Нахалството, наглостта, лъжата, измамата, пиянството, наркоманията, животинският страх един от друг - всичко това ще култивираме ловко и незабележимо. Ще скъсаме духовните корени. Ще опошляваме и унищожаваме народната нравственост, поколение след поколение. Ще атакуваме младежта. Ще ги направим циници и космополити. Ето така ще направим". И те го направиха, защото ние не само че не им се противопоставихме, но повечето от нашите политици искаха да бъдат в пълна услуга на чуждата доктрина".
  • 65 Плевнелиев

    20 0 Отговор

    До коментар #44 от "Истината":

    Голяма част от света е по някакъв начин свързан с Русия. Китай, Индия, Бразилия и половината латински страни . Това обаче не е толкова важно. Нека да говорим за България,за инвестиции,за армията,за образование,за здравеопазване...
  • 66 БЕЗ КОМЕНТАР

    17 4 Отговор
    "Първо:
    широк младежки обмен между страните от Западните Балкани.
    Второ:
    нови учебници, които да прекъснат разказа, че собствената етническа група винаги е жертва, а другите - извършители.
    Трето,
    целенасочено обучение на млади журналисти, за да могат те да разпознават и да противодействат на дезинформацията. И на четвърто
    място, подкрепа за критичните медии...... "
  • 67 Кило

    32 5 Отговор
    Аахахахахаххахаха.
    На Балканите масово хората вярват, че вината за войната в Украйна е на НАТО, а не на Русия.
    И защо тази позиция се смята за грешна И от кой ?
  • 68 9999

    7 31 Отговор

    До коментар #2 от "опаа":

    Какво общо има това?Ти явно не си разбрал за какво става въпрос.Ганювците обвиняват Запада за войната, която самата русия започна от ИМПЕРСКИ подбуди.

    Коментиран от #71

  • 69 История с документи

    7 26 Отговор
    Това е резултата от ученето на съветска история, нямаща нищо общо с действителните събития.

    Необходимо е да се прочетат само две книги, които са със свободен достъп за да се разбере що за проказа е руZZия за България.
    "Окупационен фонд, основан за създаване на Руско-Дунавска област. Сборник исторически документи"
    "Авантюрите на руския царизъм в България" (По документи на руските царски архиви)
    Това са руски документи !

    Коментиран от #120

  • 70 Стига бе верно ли

    6 23 Отговор
    Как не ги е срам тези украинци!Не искат да се предават на агресорите от РФ.Защитават си държавата, градовете, домовете и семействата. "Освободителите" им дошли неканени, а украинците не благодарни се съпротивляват.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Грешка

    21 2 Отговор
    90% така мислят защото е така, а другите шарани са на левия бряг!
  • 73 Звездочел олигофрен

    8 29 Отговор

    До коментар #54 от "123456":

    Като на Русия толкова голям проблем са и САЩ и НАТО защо не напада САЩ и НАТО бе?Русия напада Украйна именно защото не е в НАТО. А иначе Русия граничи с натовски държави.Като си толкова необразован, редно е да ти припомня че 45 години ние бяхме плацдарм и защитна линия на Съветския съюз.Пък гледам в момента в България не се обучават непрекъснато войници за нападение над Русия нито имаме стотици хиляди натовски войници готови да превземат Русия.С такива жалки коментари просто се излагате.

    Коментиран от #82, #87

  • 74 Българин

    27 5 Отговор
    Проучването е смекчило данните, не 44%, а над 70% от българите считат,че НАТО и Сащ са виновниците за войната в Украйна.Препратката в историята е към 2014г.Информация има доста в нета.
  • 75 дядото

    31 3 Отговор
    и отново се опитвате да промивате умовете на хората с неистини. не знам за балканите,но за българия е лъжа,че 44 на сто от хората са русофили-те са поне 84 на сто.лъжа е ,че у нас руски медии промивали умовете на хората-вече месеци евро подлогите ги забраниха,а сега ограничават и ру туб,до време може и книгите на руски автори и филмите им да забранят.напразни са тези ограничения и се въвеждат само от хора не познаващи историята и психологията на славяните и на българина.

    Коментиран от #77

  • 76 Пловдив

    14 4 Отговор
    Аз го отдавам,на умствените способности на 44% от балканското население!
  • 77 Сър Пичук

    10 26 Отговор

    До коментар #75 от "дядото":

    Русофилската държава е България, така ли? В грешка си. Преброихте се - 10 000 русофили. Толкова гласувахте за "Русофили". 😀 Нацвъкали сте агентура (ДС-ари) по политическото пространство просто. Но вече и тях ги е страх да се изявяват като откровени русофили. Спомни си какво стана с "Атака". Същото ще е и с "Възраждане". Дори Курнелка не посмя да не осъди войната в Украйна. Вашата песен е изпята.

    Коментиран от #84, #110

  • 78 Гледна точка

    16 1 Отговор

    До коментар #43 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    И от къде дойде този пуст комунизъм в Русия ? Качен на брониран влак пълен със златни пари? И защо " Големият Комунист" самият руски император заявява - Русия има само двама свои сигурни съюзници . Нейната армия , и нейният флот . Сигурно защото всички стари , и нови империи са били приятелски настроени към царска Русия. И император Николай не е предполагал , какво му гласят , щото е бил вероятно кУмОнист. Или Путин ще каже в едни по-нови времена - За Запада проблема не е бил комунизма , проблема е самата Русия , и нейното право на съществуване.

    Коментиран от #129

  • 79 8976

    5 21 Отговор
    Аааа, вярват, вярват путинофилите: от лъжата, че Украйна е нападнала русия, до лъжата, че украинците са фашисти чак до лъжата, че русия е освободителка на народите. Утре, ако путин каже на путинофилите, че земята е плоска..

    Коментиран от #95

  • 80 Независим

    16 4 Отговор
    А не е ли така? Запада е виновен, като мислеха че Русия ще клекне пред тях. Ще видим зимата какви вълнения ще има,сега хората са на почивки,
  • 81 Лошо

    3 18 Отговор
    44% от българите не са наред!
  • 82 Не може да бъде

    14 6 Отговор

    До коментар #73 от "Звездочел олигофрен":

    ЛЕЛЕЕЕЕ ИСТИНАТА ПРОНИКВА ДОРИ В АСПИРИНА НА ЖЪЛТОПАВЕТНИК АМИ ЩОТО РУСИЯ НЕ НАПАДА НИКОГО А ЗАЩИТАВА РУСНАЦИТЕ МНОЗИНСТВО НА ЧАСТИ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА

    Коментиран от #86

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 дедовият

    13 0 Отговор

    До коментар #77 от "Сър Пичук":

    Ми не гласуваме за партии , създадени от ДС .
  • 85 Сух

    17 5 Отговор
    "44% от българите са на мнение, че НАТО изцяло или поне в някаква степен носи вина за войната в Украйна" ами не не са 44%, сигурно са 2 пъти повече, но от къде да знае нагласената статистика на англичаните..
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Чукча

    5 2 Отговор

    До коментар #73 от "Звездочел олигофрен":

    Най-мразим да мислим.

    Коментиран от #91, #93

  • 88 Не мисля

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Руските":

    Че не можеш да мислиш. Мисля, че отказваш да мислиш. Не мислиш ли, че нещата, които е предопределено да се случат, ще се случат?
  • 89 А не е ли така

    16 3 Отговор
    Кой направи преврат на законно избраното правителство в Украйна?
    Кой постави на власт неонацистите?
    Кой наруши всички спогодби и договори между Русия и Украйна и започна етническо прочистване на източните части.
    15000 хиляди загинали да 8 години, не чухме и дума от западната преса ни политици.
    По думите на Меркел и Макрон, западът се е подготвял за война....
    Още
  • 90 кокорчо

    16 1 Отговор
    СЕД КАТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СА НИ ПРОМИЛИ МОЗАЦИТЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ЗАПАДА

    Коментиран от #121

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Урюрвкос

    13 2 Отговор
    наскоро публикуваха материали на Солженицин за Украйна, колко е бил прав човека. Пише си го в прав текст---войната е неизбежна.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 СПОКО ЕВРОПА...

    2 11 Отговор
    ...те тия дето подкрепят...РУ.ия
    Малко по малко се сдобиват с
    Обвинения за домашно насилие и
    Започват да влизат в кауша....
  • 95 Има разлика

    17 4 Отговор

    До коментар #79 от "8976":

    Путин, просто не говори глупости и затова му вярват. Например, едва ли очакваш да каже, че земята е плоска. За сметка на това, ти вярваш на твърдението, че е природосъобразно да приемем, че съществуват 99 пола и 999 подразделения вътре в половете. Кой вярва на лъжи, а?
  • 96 ???

    6 21 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Ако си беше направил труда да прочетеш докладите на ОССЕ, може би щеше да ти се изясни картинката, кой нарушава Минските споразумения.... ЕС наложи санкции на Русия за неспазване на споразумението, защото руската страна отказа да изтегли "доброволческите" си отряди от Украйна, и продължи да снабдява сепаратистите с оръжие.

    Коментиран от #127

  • 97 Санкт-Петepбург ⚓️🇷🇺

    16 3 Отговор

    До коментар #91 от "Звездочел олигофрен":

    Ако НАТО нахлуе в Русия, тогава ще започнем термоядрена война срещу НАТО и може би ще унищожим цялата земя заедно с цялото НАТО.

    Коментиран от #104

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Даамм

    21 1 Отговор

    До коментар #53 от "Аспарух":

    Бедна България имаше голямо доверие в ЕС. Западът с подкрепата за цялата си корумпирана кохорта у нас успя да го разруши. Сега пак ни предлагат от същото - лъжи, манипулация и пропаганда, вместо промяна на условията. И в резултат ще получат пак от същото - недоверие и съпротива. Корумпирани управници, работещи откровено срещу народа си, ограбен народ, колонизатори...войната става все по-неизбежна. Толкова за руското влияние.
  • 100 Отлично

    17 1 Отговор

    До коментар #91 от "Звездочел олигофрен":

    Това е правилният път към истината.
    Никоя стачка, митинг, шествие и т.н. не отразяват мнението и желанието на мнозинство. Участниците не представляват никого, освен себе си. Не напразно, управляващите мутри и окупатори не искат референдуми. Макар и манипулируем(като всичко друго), те са с по голям шанс, мнозинството да решава съдбата си, а не посолство (някое си).
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Влиянието

    11 4 Отговор
    На САЩ е токсично за Балканите, където живеят най-светлите умове в Европа.
  • 103 !!!?

    5 13 Отговор
    Ами така е ! Копейкин е колонизиран и принуден да спестява в евро, вместо в рубли !!!?
  • 104 Лаврентий Берия

    3 13 Отговор

    До коментар #97 от "Санкт-Петepбург ⚓️🇷🇺":

    И ще останете живи само Путин, Шойгу и ти - верния им български тр/ол!
  • 105 Съвет към

    15 3 Отговор
    германската министърка на външните работи Аналена Бербок - да се завърти на 360 и още , за към изхода.

    Коментиран от #118

  • 106 Еми

    18 4 Отговор
    Просто сащ са си хванали най-отвратните хора за лакеи, и хората не се припознават в тях.
    Освен това ние сме се нагледали на пропаганда през соца, и сме имунизирани.
  • 107 !!!?

    7 17 Отговор
    От тройният убиец от Лозен стана ясно, че съветските възрожденци имат "бели петна" ! Затова не си спомнят, че Путин е този който нагло излъга цял Свят, че няма да напада Украйна !!!?
  • 108 Мнение

    17 3 Отговор
    Кои те? Аз също обвинявам така наречения запад,че е отговорен за за войната в Украйна. Ако Киев беше спазил минските споразумения щеше ли Русия да нападне Украйна? Нямаше разбира се! Западът е долен лъжец и руската мечка ще му разкаже играта!
  • 109 оня

    21 1 Отговор
    Барак Обама на 1 февруари 2015год призна ,че САЩ са участвали в свалянето на правителството в Украйна. Т.е. САЩ направиха преврат и поставиха тяхно правителство.
    "САЩ изхарчи 5 млрд. долара по линия на Украйна. Те наливат пари в тази страна чрез неправителствени организации, които се прикриват с различни предлози: права на човека, уроци по демо­крация. И тези хора полу­ча­ват пари, с които се плащат про­те­стите по улиците”, каза тогава в интервю за теле­ви­зи­он­ния канал „Лайф­Нюз” бившият заместник,министър на финансите на САЩ Пол Робъртс .

    Коментиран от #116, #145

  • 110 Реплика

    19 1 Отговор

    До коментар #77 от "Сър Пичук":

    Партиите и гласуването са друго нещо.Висок процент от хората в България не одобряват политиките,които се налагат на България от Брюксел.Това не ги прави фили или фоби.Прави ги недоволни,а от Брюксел санкционират България за неподчинение.ЕС вече не е икономически съюз на свободно движение на хора и капитали,а политически съюз на идеологиите за изтриване на национално съзнание.
  • 111 Мнение

    15 2 Отговор
    Кои те? Аз също обвинявам така наречения запад,че е отговорен за за войната в Украйна. Ако Киев беше спазил минските споразумения щеше ли Русия да нападне Украйна? Нямаше разбира се! Западът е долен лъжец и руската мечка ще му разкаже играта!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Кой воюва

    16 5 Отговор
    Русия воюва на практика с НАТО. Защо тази военна организация се намеси на страната на Украйна, без последната да е член на НАТО. Помощта е всякаква - с модерно оръжие, разузнавателни средства и данни, с обучение на кадри и ръководство на военни операции и др. САЩ налагат на европейските страни своята политика, но войната не е на тяхна територия, разрушенията и смърта са далече от тях. САЩ искат слаба Европа, съсипани европейски икономики, марионетки правителства, за да са хегемон в света. Какво го засяга САЩ Черно море, което е хиляди километри от тях. Кое от европейските правителства държи сметка на техните морета, реки и земи? Крайно време е Европа да се събуди и да покаже коя е!
  • 114 Хахаха

    19 1 Отговор
    Руското влияние в медиите в Западните Балкани продължава да е особено силно, обяснява германското издание "Ди Велт" в свой материал по темата. Въпреки че дълго време Брюксел инвестира милиарди в обвързването на Западните Балкани с Европейския съюз, пълното обръщане на държавите от бивша Югославия към Запада е трудна задача
    Ама вие мислите ли преди да пишете във този текст е исписано какво се прави наливат се едни милиарди за да се промени миналото и да се наложи друго хахахахаха
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 !!!?

    9 12 Отговор

    До коментар #109 от "оня":

    Абе вие съветските възрожденци не разбрахте ли, че кой ще управлява в Украйна си е работа на украинците ! В Турция имаше опит за преврат, коя държава тръгна да се меси !!!?
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Швейк

    4 17 Отговор

    До коментар #105 от "Съвет към":

    Съвет към българските копейки - чемодан - вокзал - Москва, а оттам автомат - вокзал - Бахмут!

    Коментиран от #126

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Даа

    10 12 Отговор

    До коментар #69 от "История с документи":

    "Необходимо е да се прочетат само две книги, които са със свободен достъп за да се разбере що за проказа е руZZия за България."
    За да разбереш нещата, е добре да си прочел повече от две книги.

    Коментиран от #128

  • 121 Браво

    0 2 Отговор

    До коментар #90 от "кокорчо":

    трудно биха промили твоя нали?!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Матей

    15 3 Отговор
    Статията е едно признание,че запада е налял милиарди в промиването на мозъци и още ще наливат. Говорят за млади журналисти, учебници и пр. Резултатите са налице, няколко драскача с жалките си опити да променят историята напълниха България с русофоби
  • 124 Ееех

    15 3 Отговор
    Не се научиха западняците че при нас невърви стандартния подход. Колкото повече ни натискат да мразим Русия толкова повече намразваме американците. Ако вземат от сутрин до вечер да ни разправят колко е велика Русията може и да я намрази. Това е - българска логика .
  • 125 сноу

    8 1 Отговор
    Брей,брей ...какъв експерт се е пръкнал пак..че и на западните Балкани налетял..Я виж какви дрънканици е изучил -наративи ,директиви и позитиви..И от всичкото пак се кашля по русия пък запада бил инвеститор...че то вече и на краденето и лапането така ли му казват вече..
  • 126 Болгарин

    10 2 Отговор

    До коментар #118 от "Швейк":

    Чемодан, вокзал, Берлин! Фашистите нямат място в България, до историческата си родина, до фашистите. Или към Украйна, към евреина Зеленски като роб
  • 127 сноу

    7 2 Отговор

    До коментар #96 от "???":

    А ти направи ли си труда да прочетеш кой ги е писал тия доклади...примерно знам за едно и също нещо, какво пишеше в доклада на партийния секретар, на профа и на ДС-то отговорник по предприятия-всеки пишеше каквото му поръчат..
  • 128 оня

    11 2 Отговор

    До коментар #120 от "Даа":

    Точният брой на смъртните случаи на американския империализъм е едновременно смайващ и невъзможно да се знае. Това, което знаем е, че след Втората световна война американският империализъм е убил най-малко 36 милиона души по света в:

    Япония, Корея, Виетнам, Камбоджа, Лаос, Индонезия, Ирак, Афганистан, Сирия, Йемен, Конго, Чили, Ел Салвадор, Гватемала, Колумбия, Хаити, Пуерто Рико, Куба, Доминиканска република, Никарагуа, Чад, Либия, Източен Тимор , Гренада, Хондурас, Иран, Пакистан, Панама, Филипините, Судан, Гърция, Югославия, Босна, Хърватия, Косово, Сомалия, Аржентина, Боливия, Бразилия, Парагвай, Уругвай и Палестина (вж. Приложението).

    Този списък не включва други аспекти на американската империалистическа агресия, които са имали опустошително и дълготрайно въздействие върху общностите по света, включително изтезания, лишаване от свобода, изнасилване и екологичното опустошение, причинено от американската армия чрез атомни бомби, токсични отпадъци и изхвърляне на необработени отпадъчни води от над 750 военни бази в над 80 държави . Министерството на отбраната на САЩ консумира повече петрол от която и да е институция в света.

    Коментиран от #146

  • 129 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 9 Отговор

    До коментар #78 от "Гледна точка":

    Ти питаш " И от къде дойде този пуст комунизъм в Русия ? Качен на брониран влак пълен със златни пари ?"

    Варварски идеологии има много . Но те намират почва само в изостанали в своето развитие народи, каквато за съжаление е била Русия в началото на миналия век . И като е във война с Германия,какво очаква ? Да й пратят ешалони с оръжие !

    Ами да бяха руснаците изпратили в Германия един анти-комунизъм, демократизъм качен на брониран влас със златни кюлчета .

    Ако бяха по-умни, не биха се хванали да правят комунизъм и да съсипват държавата си и целия свят .
  • 130 Ами нали

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Знаещ":

    Ами нали поводът е убийството на австрийския престолонаследник в Сараево от сръбските националисти. Или си знаещ, ама това го не знаеш :)
  • 131 Абе

    13 3 Отговор
    И дупето да си одерете от напъни няма как да ме убедите,чя Америка и НАТО нямат пръст във войната.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 123456

    0 0 Отговор
    луди --------
  • 135 Джефрито е американец !

    5 1 Отговор
    Eкипът на Байдън непрекъснато използва думата „непровокирана“, последно в голямата реч на Байдън в годишнината от началото на войната, в неотдавнашно изявление на НАТО, както и в изявлението от последната среща на Г-7. Официалните приятелски настроени към Байдън медии просто повтарят папагалски Белия дом. New York Times е главният съучастник, описвайки инвазията като „непровокирана“ не по-малко от 26 пъти – в 5 редакторски статии, 14 колонки на сътрудници и 7 очерка на гост-автори!

    В действителност имаше две основни провокации от страна на Съединените щати. Първата беше намерението на Съединените щати да разшири НАТО, включвайки Украйна и Грузия, за да обкръжи Русия в района на Черно море с държави от НАТО (Украйна, Румъния, България, Турция и Грузия, обратно на часовниковата стрелка). Втората беше американската роля в инсталирането на русофобски режим в Украйна с насилственото сваляне на украинския проруски президент Виктор Янукович през февруари 2014 година. Военната престрелка в Украйна започна със свалянето на Янукович преди девет години, не през февруари 2022, както правителството на САЩ, НАТО и лидерите на Г-7 ни карат да вярваме.

    Ключът към мира в Украйна е в преговорите, въз основа на неутралитет на Украйна и неразширяване на НАТО.

    Байдън и екипът му по външната политика отказват да обсъждат тези корени на войната. Признаването им би подкопало администрацията по три начина. Първо, би разкрило факта, че войната можеше да бъде избегната, или
  • 136 какво казват американците

    5 1 Отговор
    Конфликтът в Украйна започна преди девет години, твърди икономистът Джефри Сакс.
    Конфликтът в Украйна отразява нарастващото напрежение между
    Съединените щати и Русия през последния четвърт век, според Джефри
    Сакс, икономист и професор в университета "Колумбия", който добавя,
    че "войната започна преди девет години с участието на Съединените
    щати при свалянето на украинския президент Виктор Янукович", а
    бомбардировките над Сърбия той нарича "ужасна грешка".

    И всичко започна с експанзионистичната и хегемонистична политика
    на Америка и тяхната идея, че „в еднополюсен свят САЩ могат да
    правят каквото си искат и да строят военни бази където си искат и
    когато си искат“, разкрива той пред читателите на The New Yorker.

    Сакс припомня още, че след свалянето на Янукович редица правителства
    в Европа и САЩ въоръжаваха Украйна, модернизираха украинската армия
    и инвестираха милиарди долари във въоръжение. За него, казва той,
    е "ужасно", че конфликтът можеше да бъде избегнат в края на 2021 г., но не се случи.
  • 137 златото свърши чичо Сам

    9 1 Отговор
    "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила
    на САЩ за измамване и оглупяване на хората от
    социалистическия свят. Незабелязано ще подменим
    човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим
    единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем
    грандиозна по мащаби разложителна работа, ще
    изтръгнем социалната същност на литературата, ще
    насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ
    към секса, насилието, садизма, предателството -
    тоест безнравствеността. Нужни са писания,
    осмиващи естествеността и почтеността като
    архаични отживелици. Простащината, наглостта,
    лъжата и измамата, пиянството и наркоманията,
    животинския страх сред хората, безсрамието,
    доносничеството и още много пороци заложени в
    човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме
    поколение след поколение, ще предизвикваме
    ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем
    човек с консумативна психика на елементарен
    потребител. Всичко това ще извършим под девиза:"

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Диамантената ръка

    3 7 Отговор
    Лечението на балканската русофилия е много лесно, спиране на парите от Европа и забрана за свободно пътуване, учене и работа и да видите как бързо процентите ще се променят...
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Минувач

    8 0 Отговор
    Най-смешно е, как пропагандата се оплаква от друга такава, хаххаха. Такава евроатлант. пропаганда със забрана на медии и порицаване на всичко различно от тяхното, стопиране на изяви на политици и общественици да изразям мнение, ако не е в тяхната права вяра, НЕ Е ИМАЛО! И накрая те говорят за руската пропаганда, смях!
  • 142 Къде я видяха тия

    9 1 Отговор
    тая руска пропаганда в България? И с какъв акъл си мислят че с медийна пропаганда от която и да е страна може да се оформя обществено мнение в ерата на интернет?? На лъжата краката са къси!
    Аз примерно се информирам предимно от американски военни експерти- Дъглас МакГрегър, Скот Ритър, Лари Джонсън, Рей МакГавърм, Джефри Сакс, Редактед..... и следя СиЕнЕн, Ройтерс, Гардиън...и сам си градя мнение. Никаква руска пропаганда не слушам.

    Коментиран от #143

  • 143 Кило

    4 0 Отговор

    До коментар #142 от "Къде я видяха тия":

    Искам само да те поздравя. Радвам се , че има логично мислещи хора !
  • 144 Бай Иван

    8 2 Отговор
    "На Балканите масово хората вярват, че вината за войната в Украйна е на НАТО, а не на Русия. Тези настроения се обясняват със силното руско влияние в региона и мощната кремълска пропаганда, пишат две германски издания."

    Нищо не се обяснява със силното руско влияние. Това са обяснения на ид.ио.ти! В сегашният свят информацията не може да се крие и на всички е известно ,че войната беше , е и ще продължи защото англосаксите искат да овладеят по-възможност целият свят. Те провеждат политика на колонизация към всички страни до които се докоснат. От 1991 година военният нападателен блок на НАТО /нека да ни дадете за пример поне един случай, когато са изпълнявали отбранителни военни задачи/ се разширява в посока изток като навлезе в критична близост до Русия.
  • 145 Бай Иван

    8 1 Отговор

    До коментар #109 от "оня":

    Барак Обама на 1 февруари 2015год призна ,че САЩ са участвали в свалянето на правителството в Украйна. Т.е. САЩ направиха преврат и поставиха тяхно правителство.
    "САЩ изхарчи 5 млрд. долара по линия на Украйна. Те наливат пари в тази страна чрез неправителствени организации, които се прикриват с различни предлози: права на човека, уроци по демо­крация. И тези хора полу­ча­ват пари, с които се плащат про­те­стите по улиците”,
    Вчера гледах един клип с изказване на Обама пред журналисти и граждани в САЩ . Намерете и го гледайте .Направиха го луд и не му дадоха една дума да каже. Разкъсаха го ,че той е главният виновник за войната в Украйна. Пак казвам който не вярна да си го потърси и гледа. После пак да кажат ,че е пропаганда. Така,че и там знаят чия е вината.
  • 146 Руските диктатори

    0 5 Отговор

    До коментар #128 от "оня":

    Са избили най-много в историята, а сега Путин уверено върви по техните стъпки, все пак той обожава Сталинчо.

    Коментиран от #147

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Така де

    10 0 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Значи който не харесва извратените гей-паради и е срещу педофилската ист. конвенция е путинист. Така ли? Браво! Ти обаче спокойно можеш да водиш децата си и внуците си по гей-паради да ги възпитаваш в извратеност. Нали така!

    Коментиран от #151

  • 149 ха ха

    5 0 Отговор
    да , обвинявам нато за войната в украйна , а сащ и ес за тиранията и мизерията в българия
  • 150 ........

    3 0 Отговор
    Грешни проценти са споменати в статията.Повече са.Не ви искаме войната!Не ни правете на балами!
  • 151 РУСИЯ Е ВИНОВНА САМО ЧЕ НЕ Е

    3 0 Отговор

    До коментар #148 от "Така де":

    ОСТЪКЛИЛА САЩ И НАТО !
  • 152 Диадо

    2 0 Отговор
    НАТО Носи смърт и мизериа казват Европеиските държави .Русиа бомбардира Украина.НАТО циал свиат всички нации и религии.
  • 153 12345

    3 0 Отговор
    Запада е виновен. .Алцхаймера също. Наркоманските сащ също.