Отидете към основна версия

3 306 42

Строева подготовка! Ким Чен-ун изгони командира на армията

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • корейски полуостров

Генерал Ри Йон-ил беше назначен на освободения пост, но остана неясно дали той ще запази ролята си на министър на отбраната

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун уволни началника на Генералния щаб Пак Су-ил и призова за повече подготовка за възможността от война, увеличаване на производството на оръжия и разширяване на военните учения, съобщи в четвъртък държавната медия KCNA.

Ким направи коментарите на 7-та разширена среща на 8-та Централна военна комисия на Работническата партия на Корея. Не са да дадени повече подробности.

Генерал Ри Йон-ил беше назначен на освободения пост, но остана неясно дали той ще запази ролята си на министър на отбраната.

Той също така призова за провеждане на военни учения за ефективно използване на най-новите оръжия и оборудване на страната, за да запази мобилизираната си позиция за битка по всяко време, се казва в доклада.

Северна Корея е готова да организира парад на 9 септември, отбелязвайки 75-та годишнина от Деня на основаването на републиката, тъй като срещата обсъди подготовката за събитието.

Северна Корея има голям брой паравоенни групировки, които използва за укрепване на военните си сили.

Припомняме, че през последните дни Ким Чен-ун инспектира военни фабрики.

Според Юга, тези посещения са имали множество цели, включително отговор на планирано военно учение между Сеул и Вашингтон и намерение за износ на оръжие, включително за Русия.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: