Отидете към основна версия

3 631 118

Украинската армия гласува на „изборите“ в Запорожка област: унищожи две секции с дронове-камикадзе

  • руски терористи-
  • избори-
  • украйна-
  • дронове-
  • русия-
  • запорожка област-
  • владимир путин-
  • окупатори

Изборите приключиха бързо, обявиха украинските служби след атаката

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинските въоръжени сили пуснаха бюлетини под формата на дронове-камикадзе в две секции в Запорожка област, където руските терористи организираха псевдоизбори за местна власт.

Окупаторите в Украйна провеждат „избори“ с насочени срещу местното население автомати, подобно на Крим през 2014 година. В Руската федерация днес също се провеждат регионални избори. Независими наблюдатели отбелязаха нарушения и измами на много места, предава ДПА. Бил е оказван натиск върху избирателите и на наблюдатели понякога е бил отказван достъп до избирателните списъци. В южната част на Русия наблюдатели на изборите са били сплашвани, като са им били връчвани призовки за явяване в бюра за наборна военна служба.

Военнопрестъпният режим на Владимир Путин прави избори и в окупирани земи в Украйна, които са нелегитимни и няма да бъдат признати от международната общност. Службата за безопасност на Украйна съобщи, че е атакувала с дронове „избирателна секция“ във Василевския район на Запорожка област. Секцията е била използвана за съхранение на бюлетини и документи.

Източник от СБУ каза пред агенция УНИАН, че дроновете-камикадзе са решили да гласуват срещу окупаторите. „Изборите приключиха бързо“, сподели още източникът от службите. В резултат на атаката е избухнал пожар. Ден по-рано експлозии избухнаха и в избирателна секция в Бердянск, Запорожка област. Зад атаката стоят украинските специални части.

Авторитарният режим на Путин иска чрез вота да демонстрира висока степен на контрол не само в Русия, но и в Украйна. Това обаче е невъзможна задача, защото просто режимът му няма такъв. Всеки ден окупаторите в Украйна губят позиции, а вече и в самата федерация има недоволство от продължаващата война. Очаква се след изборите Путин да мобилизира още стотици хиляди войници като пушечно месо за фронта в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 87 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: