Отидете към основна версия

3 286 29

Срещу незаконната миграция! Германия, Полша и Чехия се обединиха в борбата

  • мигранти-
  • европейски съюз-
  • германия-
  • средиземно море-
  • африка

Целта е по-ефективна борба с трафикантите на хора, като се засичат и предотвратяват незаконните пресичания на границите

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия, Полша и Чехия възнамеряват да предприемат по-сериозни действия срещу незаконната миграция през техните държавни граници, заяви днес министърката на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер, цитирана от ДПА, информира БТА.

Трите страни се споразумяха, че германската полиция може да патрулира и на територията на другите две съседни държави. Целта е по-ефективна борба с трафикантите на хора, като се засичат и предотвратяват незаконните пресичания на границите.

Фезер вече представи план за засилване на гъвкавия контрол по границите със съседките Полша и Чехия, а сега не отхвърли категорично идеята за постоянни гранични проверки, за реализиране на която трябва да се кандидатства пред Европейската комисия. Опозицията в Германия също призовава за проверки по границите.

"Искаме да работим заедно, за да разбием жестокия бизнес на бандите от трафиканти на хора, които извличат печалба от тежкото положение на бежанците и ги прекарват незаконно през границите, като рискуват живота им", заяви Фезер.

"В същото време ние трябва да засичаме и да предотвратяваме незаконните влизания в страната ни, преди те да са се случили", добави тя.

Гъвкави и мобилни екипи за проверка би трябвало да попречат на трафикантите на хора да заобикалят патрулите чрез смяна на местоположението, каза още вътрешната министърка на Германия.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: