Last news in Fakti

30 Септември, 2023 19:31 1 765 0

Строги мерки! Тунис удължи режима за питейна вода и забраната за използването й в селското стопанство

  • тунис-
  • суша-
  • вода-
  • африка

Всеки, който наруши забраната, е заплашен от глоба и лишаване от свобода за срок от шест дни до шест месеца

Строги мерки! Тунис удължи режима за питейна вода и забраната за използването й в селското стопанство  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тунис удължи срока на действие на режима за питейна вода и забраната за използването ѝ в селското стопанство до второ нареждане, съобщиха днес от министерството на земеделието, което е в отговор на продължаващата вече пет години суша, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

През март северноафриканската страна започна да прекъсва водоснабдяването през нощта и забрани използването на питейна вода в селското стопанство, решение, което тогава Тунис заяви, че то ще продължи до 30 септември.

Забрани се и използването на питейна вода за миене на автомобили, поливане на зелени площи и почистване на улици и обществени места.

Всеки, който наруши забраната, е заплашен от глоба и лишаване от свобода за срок от шест дни до шест месеца.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА