Отидете към основна версия

6 038 61

Илон Мъск се забърка в нов скандал! Германското правителство е бясно на милиардера

  • илон мъск-
  • германия-
  • старлинк-
  • мигранти

Миграцията отново се върна на политическия дневен ред в Германия, а правителствени служители и опозиционни политици спорят за това как най-добре да се справят с нарастващия брой пристигащи чужденци

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германското правителство упрекна собственика на "Екс" Илон Мъск, след като той разкритикува работата на спасителните кораби за мигранти, с които действат германски хуманитарни групи в Средиземно море, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Късно вчера Мъск сподели видеоклип, на който се виждат мигранти и хуманитарни работници на лодка. Десният акаунт, който пръв пусна съдържанието в "Екс", похвали популистката крайнодясна партия "Алтернатива за Германия", която заема твърда позиция по въпросите на миграцията.

"Германската общественост наясно ли е с това?" Мъск пише в своя репост.

Германското външно министерство отговори директно на Мъск в "Екс", като написа: "Да. И това се нарича спасяване на животи".

Мъск отговори, че се съмнява, че германската общественост подкрепя действията на неправителствените организации, които приемат търсещи убежище лица от негодни за плаване съдове в Средиземно море. Той също така подчерта, че "със сигурност" е нарушение на суверенитета на Италия, когато управлявани от германци кораби докарват спасени мигранти на италианска територия.

"Така че вие всъщност се гордеете с това. Интересно", написа Мъск по адрес на германското дипломатическо ведомство и добави, че според него подобни морски операции напомнят на инвазия.

Размяната на мнения идва в момент, когато миграцията отново се върна на политическия дневен ред в Германия и други европейски държави, а правителствени служители и опозиционни политици спорят за това как най-добре да се справят с нарастващия брой пристигащи мигранти.

Градове и общини в цяла Германия алармираха, че нямат достатъчно места за настаняването им и за осигуряване на места в детските градини и училищата.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: