Отидете към основна версия

2 147 48

Вашингтон: Конгресът трябва да действа, за да осигури оръжие както за Израел, така и за Украйна

  • израел-
  • пентагон-
  • хамас-
  • сащ

Армията на САЩ обяви, че ще трябва Конгресът да одобри допълнително финансиране, за да се гарантира, че плановете на Пентагона за производство и придобиване на боеприпаси могат потенциално да отговорят на нуждите

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Армията на САЩ обяви, че ще трябва Конгресът да одобри допълнително финансиране, за да се гарантира, че плановете на Пентагона за производство и придобиване на боеприпаси могат потенциално да отговорят на нуждите както на Израел, така и на Украйна едновременно, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Секретерят на армията на САЩ Кристин Уормът направи коментара в момент, когато Камарата на представителите на САЩ е парализирана, тъй като републиканците работят по избора на нов неин председател.

Уормът каза, че армията е все още преглежда израелските искания за подкрепа.

„Нещо, което е наистина важно, що се отнася до боеприпаси в частност и нашата способност да поддържаме едновременно израелците и украинците, е допълнително финансиране от Конгреса, за да можем да увеличим нашия капацитет за разширяване на производството, а след това да плащаме и за самите боеприпаси“, каза Уормът пред журналисти на армейско събитие.

„Имаме нужда от допълнителна подкрепа от Конгреса. Така че се надявам скоро да има такава подкрепа“, каза Уормът.

Кристин Уормът служи като 25-ти секретар на армията на САЩ. Секретарят на армията е висшият цивилен служител в министерството на отбраната, който отговаря за всички въпроси, свързани с американската армия.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 25 гласа.

Свързани новини