Отидете към основна версия

3 006 9

Напрежение на Балканите! Александър Вучич разговаря с командващия Съюзното съвместно командване на НАТО

  • сърбия-
  • косово-
  • нато-
  • кейфор-
  • александър вучич

Очакваме КейФОР да поддържа неутрална позиция по отношение на Косово и да действа проактивно, за да предотврати всяко нарушаване на състоянието на сигурността на място, обяви Вучич

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич се срещна с командира на Военноморските сили на САЩ в Европа и Африка и командващ на Съюзното съвместно командване на силите на НАТО в Неапол адмирал Стюарт Мънч, съобщава вестник "Данас", цитиран от БТА.

"Изразих сериозна загриженост относно драстичното влошаване на и без това тежката ситуация на сръбската общност в Косово и Метохия и повторих, че Сърбия подкрепя ангажирането на КейФОР за стриктно, пълно и безпристрастно изпълнение на мандата, основаващ се на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН. Очакваме КейФОР да поддържа неутрална позиция по отношение на статута /на Косово/ и да действа проактивно, за да предотврати всяко нарушаване на състоянието на сигурността на място", пише Вучич след срещата в социалната мрежа Инстаграм.

Сръбският президент оцени разговора като добър и открит. Разменихме мнения за сегашното състояние на сигурността в регионите на Западните Балкани и Близкия изток, допълни Вучич.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: