Отидете към основна версия

1 835 28

По план! Израел разширява наземната операция в Газа

  • газа-
  • израел-
  • хамас-
  • хизбула-
  • ливан

Междувременно, говорейки за северната граница, говорителят спомена, че по протежение на региона се разполага повече военен персонал, тъй като битката с "Хизбула" продължава

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на израелските сили за отбрана контраадмирал Даниел Хагари сподели по време на пресконференция, че армията на страната продължава да "разширява наземната операция в ивицата Газа", както е планирано, обобщи "Аарец".

"Допълнителни пехотни, бронирани и бойни инженерни сили навлизат в Газа за продължаване на координираните операции по суша, въздух и море с пълна сила. Нашите сили ликвидираха десетки терористи през изминалия ден", отбеляза Хагари. Той изрази увереност, че операцията ще продължи по предназначение.

Междувременно, говорейки за северната граница, говорителят спомена, че по протежение на региона се разполага повече военен персонал, тъй като битката с "Хизбула" продължава.

Тревога за въздушно нападение е прозвучала в Южен Израел, близо до ивицата Газа, което поражда опасения за потенциални ракетни атаки, съобщи пресслужбата на израелската армия.

"В района около ивицата Газа се чуха сирени", се казва в изявлението.

Този неотдавнашен сигнал следва поредица от редовни предупреждения за въздушни нападения, издадени през целия понеделник в региона.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.

Свързани новини