Last news in Fakti

31 Октомври, 2023 08:03 1 832 28

По план! Израел разширява наземната операция в Газа

  • газа-
  • израел-
  • хамас-
  • хизбула-
  • ливан

Междувременно, говорейки за северната граница, говорителят спомена, че по протежение на региона се разполага повече военен персонал, тъй като битката с "Хизбула" продължава

По план! Израел разширява наземната операция в Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на израелските сили за отбрана контраадмирал Даниел Хагари сподели по време на пресконференция, че армията на страната продължава да "разширява наземната операция в ивицата Газа", както е планирано, обобщи "Аарец".

"Допълнителни пехотни, бронирани и бойни инженерни сили навлизат в Газа за продължаване на координираните операции по суша, въздух и море с пълна сила. Нашите сили ликвидираха десетки терористи през изминалия ден", отбеляза Хагари. Той изрази увереност, че операцията ще продължи по предназначение.

Междувременно, говорейки за северната граница, говорителят спомена, че по протежение на региона се разполага повече военен персонал, тъй като битката с "Хизбула" продължава.

Тревога за въздушно нападение е прозвучала в Южен Израел, близо до ивицата Газа, което поражда опасения за потенциални ракетни атаки, съобщи пресслужбата на израелската армия.

"В района около ивицата Газа се чуха сирени", се казва в изявлението.

Този неотдавнашен сигнал следва поредица от редовни предупреждения за въздушни нападения, издадени през целия понеделник в региона.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    10 8 Отговор
    Всичко върви по план, само Ганчо и идея си няма за него.

    Коментиран от #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Я сега го преведи!

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "академик кадиров":

    Че ние нормалните хора,не знаем руски език...

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 честен ционист

    8 16 Отговор

    До коментар #3 от "Я сега го преведи!":

    Как да не знаете руски, след като целият език и писменост е базиранат на руската? Много добре го разбирате, макар и да не можете да го говорите.
  • 6 факуса

    10 9 Отговор
    Блатниците са мюсюлмани! Точка.!
  • 7 Майна

    12 7 Отговор
    Нетаняху се премести със съпругата си Сара във затворен ултралуксозен комплекс на американеца Саймън Фалик ( в Йерусалим) с дълбоко ядрено убежище ,заедно с целия си обслужващ персонал и готвача.
    Там ще се провеждат вече и всички международни срещи..
    Подкрепящите го , продължавайте да го подкрепяте...
    Ха ха ха..
  • 8 ТАКА ТРЯБВА

    12 13 Отговор
    Какво виждат хората на терен в Газа? - виждат ПОСЛЕДИЦИТЕ от варварското терористично нападение на ХАМАС срещу Държавата Израел на 7 октомври 2023 г, при което бяха избити 1 400 НЕВИННИ МИРНИ ГРАЖДАНИ, ранени 18 000 и отвлечени 230 заложници, това виждат. Израелската армия ПРЕДУПРЕЖДАВА преди да нанесе удар и дава възможност за евакуация, не отвлича заложници и не удря преднамерено граждански цели. ХАМАС използват населението на Газа като жив щит, защото са терористи.С терористи не се преговаря, те се трепат
  • 9 Всички терористи

    10 6 Отговор
    от хамас и хисбула ще бъдат удавени в собствената си кръв.

    Коментиран от #10

  • 10 Тото

    15 9 Отговор

    До коментар #9 от "Всички терористи":

    Безпорно са терористи но Евреите какви са колко деца избиха досега???

    Коментиран от #26

  • 11 да де

    4 8 Отговор
    Семитите се избиват в спор кой е по, по, най-семит.
  • 12 Адолф

    7 9 Отговор
    Сега, разбрахте ли защо ги изгоних от Германия ?
  • 13 Майна

    6 6 Отговор
    ,,Вчера се качих в нашата кола и потеглих към приятел журналист. Беше вечер и жена ми беше използвала колата преди това. Току-що бях прекарал известно време в следене на всички ужасяващи новини за масовото клане от Израел на палестинци в Газа, включително смъртта на повече от 3000 деца, чийто брой бързо расте. Виденията на тези деца и бебета опустошиха духа ми и аз продължих да мисля за собствените си деца и любовта и нежността, които идват с това да си родител. Започна да звучи музикален диск, който жена ми слушаше. Случаят беше на конзолата. Това бяха Свещените арии на Андреа Бочели. Той с величествения глас пееше Тиха нощ . Бях обляна в сълзи от неговите страстни думи:

    Тиха нощ! свята нощ!
    Всичко е спокойно, всичко е светло
    около вас Дева Майко и Младенец,
    Свети младенец толкова нежен и кротък,
    Спи в Небесен мир!
    спи в небесния мир!

    Видях нощи в Газа, когато израелските бомби избухнаха и разбиха всички и всичко на парчета, всички свети младенци, деца и възрастни.,,
  • 14 Аз съм веган

    5 4 Отговор
    Само децимация може да оправи арабите
  • 15 Урюрвкос

    4 4 Отговор
    по план първо стрелят и след това питат ти от хамас ли си или цивилно лице
  • 16 Майна

    9 6 Отговор
    ,,Мислех си за неописуемото сладко чудо да държиш бебето си в ръцете си, докато осъзнавах колко палестински родители са държали мъртвите си деца в своите. В мен се надигна гняв от непристойностите на тези, които го подкрепят и тези, които си затварят очите за това, и тези, които мълчат.

    Разбрах, че като християнин съм кръстен в човешкото семейство, а не в някаква специална вътрешна група, което е обратното на посланието на Исус. Всяко дете е свято и невинно и да го избиеш е зло. И да мълчиш, както се случва, означава да си съучастник в злото.,,

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българските турци

    8 4 Отговор

    До коментар #16 от "Майна":

    Всичко върви по план ?!... От 70 години всичко върви по план !... От както израелските терористи отвоюваха правото да създадат държавата Израел от англичаните, са един срещу друг с палестинските терористи, които пък се мъчат да отвоюват правото да създадат държавата Палестина, останала като автономия вътре в отвоювания Израел !!! Светът все още не е решил, кой е прав , кой е крив ! Гузната съвест на Европа подкрепя "горките жертви на кафявата европейска чума" а всички останали са против "юда искариот" от сътворението до днешни дни ! Палестинците ли ?... Тях , откак те са приели исляма , всички ги смятат за араби !...Само самите араби не са съгласни с това ! То безтуй сега е модерно да се изтребват роднини - руси с украинци , евреи с палестинци, китайци с тайванци ,северни с южни корейци, довчера южни виетнамци с виетконг... Абе , къде има америка и западна демокрация , все има кавга за кокал и трохи от пира на колонизатора ... досущ както от 34 години в България !!!

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 по голям

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    ганчо от теб няма, да знаеш.
  • 22 Майна

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българските турци":

    Споко ,приятел...
    Умен Урод виждал ли си...
    Целият свят държаха с едни печатани хартийки...
    Колко пъти губиха , когато воюваха с човеците..
    Едни хора,, ядящи,, ориз ги победиха..
    Други, предвижващи се с магарета ги качиха на колесниците на самолетите им..
    Ескобар пак има много точна статия как ще СЕЪРШАТ!
    Този път - окончателно.
    Идва Нов Свят , както винаги- от руини ще се изгради, от руините ,причинено от ТЯХ , но ще е и лобното им място

    Коментиран от #24

  • 23 парарелно с това

    4 0 Отговор
    разширява и антисемитизма в огромни размери и в светобен мащаб.
  • 24 наблюдател

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Майна":

    до 22 - познаваш бъдещето ли - или така искаш да стане - ама няма да стане
  • 25 ха ха

    0 3 Отговор
    Аре, стига сте спамили с тези избите деца. В Газа имат 3.6 раждаемост и средна възраст под 20 години, което на практика е население само от деца. Естествено е да загиват малолетни при условие, че не се евакуират. Гъстотата на населението е ужасяваща. На това разчитат и плъховете от Хамас.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дивергент

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Наблюдател":

    ,,В сряда хиляди евреи и съюзници маршируваха на Капитолийския хълм,където носеха палестински знамена и се събраха в подкрепа на палестинските права,докато Уайз водеше по - малка седяща демонстрация със стотици активисти в една от сградите на Капитолия.Акцията беше организирана от Jewish Voice for Pease и ,IfNotNow,две от най - големите американски еврейски групи,призоваващи за справедливо и мирно разрешаване на израелско -палестинския конфликт.Те носеха тениски с надпис ,,Не в наше име" и разпънаха транспаранти с искане за ,,прекратяване на огъня".- източник CNN