Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 21:40 3 416 53

Бенямин Нетаняху: Няма да се предадем на "Хамас", ударите по Газа продължават

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху

Израелският премиер заяви още, че другите страни трябва да предоставят повече помощ в борбата да бъдат освободени повече от 230 заложници, взети от "Хамас" при атаките на 7 октомври

Бенямин Нетаняху: Няма да се предадем на "Хамас", ударите по Газа продължават - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският премиер Бенямин Нетаняху днес заяви, че Израел няма да се съгласи на прекратяване на огъня с "Хамас" в ивицата Газа и ще придвижи напред плановете си да унищожи групировката, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Нетаняху каза, че във всички войни има непреднамерени цивилни жертви и израелският щурм на Газа, която се контролира от "Хамас", е битка между "цивилизацията и варварството". Той също така призова съюзниците си да подкрепят Израел.

На пресконференция в Тел Авив министърът на отбраната на Нетаняху Йоав Галант и министърът по стратегическите въпроси на правителството му Рон Дермер също говориха пред журналистите.

Дермер каза, че координацията на Израел със САЩ в борбата срещу "Хамас" е "без прецедент в историята" и че отношенията на страната с Русия са сложни.

Галант каза, че в окупирания Западен бряг използването на сила е позволено само на израелската армия и полиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Накрая Иран

    36 21 Отговор
    Така ще ви удари ,че нищо няма да остане от измислената ви държава !

    Коментиран от #9, #18, #20, #24, #50

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Майна

    26 16 Отговор
    Влизате- излизате...
    Насметоха ви ,май..
    И бомбите жилищни сгради ,където са семействата..
    Бесовете беснеят...
  • 4 ТУРЧИНА АЛИ

    21 15 Отговор
    Тъп Краварник сащ, е ПРЪДНЯ КОЧИНА И НЕ СТРУВА
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Слава на Израиля

    12 22 Отговор
    тозииии много изнервя терористичните антициеилизационни копейки хихихихи

    Коментиран от #25, #26

  • 7 Кървавият

    30 17 Отговор
    министър председател на Израел!Вижте го детеубиеца!!!

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сайта *скандално*

    24 8 Отговор

    До коментар #1 от "Накрая Иран":

    Дъглас Макгрегър: САЩ ескалират войната и накрая от Израел няма да остане нищо
    30.10.2023

    С действията си САЩ се стремят да ескалират палестинско-израелския конфликт до голяма война в Близкия Изток с участието на много държави. Но такава война вероятно ще доведе до унищожаването на Израел. Това заяви бившият съветник на Пентагона, полковникът в оставка Дъглас Макгрегър.......

    Коментиран от #52

  • 10 ХАХАХА

    17 8 Отговор

    До коментар #7 от "Кървавият":

    И няма санкции ,няма речи за вероломството им ,няма реакция ! Не ходят да се снимат пред наредени черни чували като в холивудската постановка в Буча
  • 11 Анджо

    5 13 Отговор

    До коментар #8 от "ТУРЧИНА АЛИ":

    По голям циганин от тебе няма.
  • 12 Кавал

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "ТУРЧИНА АЛИ":

    а баща ти е и брик
  • 13 Майна

    15 5 Отговор
    ,,Израелското културно списание Mekovit публикува на 28 октомври изтекъл документ, издаден от Министерството на разузнаването на Израел, препоръчващ окупирането на Газа и пълното прехвърляне на нейните 2,3 милиона жители на Синайския полуостров в Египет.

    Документът, издаден на 13 октомври, идентифицира план за прехвърляне на всички жители на ивицата Газа в Северен Синай като предпочитан вариант сред три алтернативи по отношение на бъдещето на палестинците в Газа в края на настоящата война между Израел и Хамас- ръководи палестинската съпротива.

    Документът препоръчва Израел да евакуира населението на Газа в Синай по време на войната, да създаде палаткови градове и нови градове в северен Синай, за да приюти депортираното население, и след това да създаде затворена зона за сигурност, простираща се на няколко километра в Египет. На депортираните палестинци няма да бъде позволено да се върнат в райони близо до израелската граница.,,

    Коментиран от #14

  • 14 Майна

    13 6 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    ,,Служител в Министерството на разузнаването потвърди, че документът от десет страници е автентичен, но "не е трябвало да достигне до медиите", отбеляза Мековит .

    Според десен активист документът от Министерството на разузнаването е изтекъл от член на Ликуд. Изтичането на документа беше опит да се разбере дали "обществото в Израел е готово да приеме идеите за прехвърляне от Газа".

    Документът недвусмислено и изрично препоръчва извършването на прехвърляне на цивилни от Газа като желан изход от войната.,,
  • 15 Хахахаха

    14 11 Отговор
    Русофили, много сте се загрижели за ислямските цивилни (аз също не подкрепям ударите по цивилни там), но в същото време викате, Пусин да удря в Украйна по християнски цивилни. Вие сте за денацификация русофили. А и аз до колкото помня на 7 октомври Хамас изстреля по Израел 5 хиляди ракети! Или не? Хамас изстреля 5 хиляди ракети по Израел, нали? А Хамас мислиха ли за палестинските цивилни, че няма как да се защитят от израелската армия? Или мислиха, че Израел няма да отговори?
  • 16 Майна

    17 4 Отговор
    Между другото, това за изселването им в Синай го бяха заложили много отдавна и беше декларирано като план..
    Хм, ..ясно
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мнение

    12 13 Отговор

    До коментар #1 от "Накрая Иран":

    Иран много добре знаят за войните срещу Израел особено тази, шестдневната от 67-ма година. Едва ли искат да им се случи същото.
  • 19 Майна

    8 2 Отговор
    Много ясно става..
    Байдън ще отпусне финансова помощ , ХУМАНИТАРЕН КОРИДОР ЗА извеждане на палестинците и построяване на палаткови лагери ...извън ГАЗА( Синай)- употребени само за това..
    ,,
    Виж нови публикации
    Разговор
    Марио Науфал

    @MarioNawfal
    🚨НОВО: БАЙДЪН ДАВА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ИЗСЕЛЯНЕТО НА ПАЛЕСТИНЦИТЕ ОТ ГАЗА?

    Предложението на Байдън за 106 милиарда долара поражда тревога за възможно предварително планирано изселване на палестинци в Египет Байдън е подал искане за допълнителни 106 милиарда долара финансова помощ за разселените жители на Газа и украинските бежанци, като част от предложението предизвиква значителни опасения.

    Въпреки че финансирането има за цел да подпомогне бежанците и хуманитарните усилия в Израел, един конкретен аспект на искането привлече вниманието: -

    На страница 40 искането включва разпоредба за отпускане на средства за подкрепа на цивилни, засегнати от продължаващи конфликти, като конкретно се споменават палестинските бежанци в Газа и Западния бряг. - Това, което буди тревога, е споменаването на потенциално трансгранично „разселване“ и „убежище“, което предполага, че тези средства трябва да се използват за такива цели. - Притесненията са, че искането може да гарантира основно принудителното изселване на палестинците в Египет. Това поставя под въпрос позицията на египетското правителство и потенциалните последици за палестинския суверенитет. Важно е да се отбележи, че в телефонен разговор с Байдън, египетският

    Коментиран от #21

  • 20 И с какво

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Накрая Иран":

    ще ги удари, другарю? С гол г.з по та.аците?

    Коментиран от #49

  • 21 Майна

    8 4 Отговор

    До коментар #19 от "Майна":

    ,, Ничия земя за предотвратяване на завръщането:

    Съществен аспект на плана е създаването на ничия земя в рамките на египетска територия. Целта на тази ничия земя е да попречи на палестинците, преместени в Синай, да се върнат в домовете си в Газа.

    ЗАЩО ТОВА ИМА ЗНАЧЕНИЕ : Това предложение подчертава потенциалапредварителното намерение на администрацията на Байдън да отпусне финансиране за разселването на палестинския народ. Това, което също засяга този план, съвпада с изтеклия израелски документ, който според съобщенията носи одобрението на израелското министерство на разузнаването, седем дни преди предложението на Байдън да бъде публикувано, очертавайки потенциално подобни намерения. Министърът на разузнаването на Израел, триетапният план за преместване на Гила Гамлиел, във връзка с разпределението на финансирането от администрацията на Байдън, разбираемо остави палестинците дълбоко загрижени, предизвиквайки спомени за травматичната Накба, засилвайки страховете им от потенциално второ изселване. Накба е насилственото разселване и лишаване от собственост на стотици хиляди палестински араби по време и след арабско-израелската война от 1948 г. Много палестинци избягаха или бяха изгонени от домовете си, превръщайки се в бежанци, което доведе до значителна демографска и хуманитарна криза, която остава централен проблем в израелско-палестинския конфликт до тази дата.
  • 22 Майна

    11 4 Отговор
    Та виждате- Те директно си публикуват отдавна подготвения план..
    Ще колят, ще б,еснеят , докато не откраднат палестинската земя...
    Със съдействието на другата част от хазарската гмеж- САЩ...
    Няма никакво значение нито животът на децата, нищо...
    Айде подкрепяйте ги!
    Станете като тях..
    Съучаствайте...
    Бог няма да остане безучастен..
    Той ще действа чрез човешките си сили..,жкоито е посял на земята

    Коментиран от #41

  • 23 Объркано Атлантиче

    12 3 Отговор
    Путин направи изявления за събитията в ивицата Газа и Дагестан:
    -Враговете се стремят да дестабилизират и разделят руското общество отвън, включително с помощта на сложни технологии.
    -Събитията в Махачкала са инспирирани, включително чрез социалните мрежи, не на последно място от територията на Украйна от ръцете на западните разузнавателни агенции.
    -Би било хубаво тези, които уж се грижат за гражданите на Израел, да проведат разследване какво правят техните специални служби в Украйна, ако инициират погроми в Русия. Измет и това е. Невъзможно е да се каже другояче.
    -Виждаме, че вместо да накаже терористите, Израел започна да отмъщава на принципа на колективната отговорност... Тези бомбени атентати не могат да бъдат оправдани по никакъв начин. Трябва да разберем кой организира смъртоносния хаос. Кой има полза от това? Съединените щати и техните сателити са основните бенефициенти на глобалната нестабилност.
    -Тези, които стоят зад конфликта в Близкия изток, ще използват последиците от него, за да противопоставят хората по света.
    -Ужасните ситуации в ивицата Газа, когато стрелят по цивилни, не могат да бъдат оправдани.
    -Когато гледаме страдащи жени и деца, умиращи лекари, юмруците ни се свиват и в очите ни напират сълзи. Но ние нямаме право да се ръководим от емоциите. Трябва да разберем кой наистина стои зад конфликта.
    -САЩ се нуждаят от постоянен хаос в Близкия изток, затова дискредитират онези, които са готови да спрат кръвопролитията, дори ООН е пр

    Коментиран от #40

  • 24 мммда

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Накрая Иран":

    Днес американците са изпратили 49 военни самолета към Израел.
    Да не ги изпреварят само. Иранците отдавна се подготвят и ще стане голямо меле.
  • 25 само където

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Слава на Израиля":

    славиш най-големите терористи

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 НЕВЕРОЯТНИЯ ЖИВОТ В ДИВАТА ПРИРОДА😀

    3 4 Отговор
    СЕГА ЧЕТЕТЕ ПСИХИАТРИЧНА ЕПИКРИЗА
    НА ГАСТАРБАЙТЕР ОТ
    ФРАНКФУРТ НА....МАЙН,А....
    ПЕТ ШЕСТ ШИЗОФРЕНИИ В КОМЕНТАРИТЕ
  • 28 Наблюдател

    9 10 Отговор
    Нещата са зловещи! Всяко забавяне на сухопътната операция, дава възможност на враждебни сили по света да използват СМИ за критики по държавата Израел. Време е за широко мащабна стратегическа операция на цялата територия на Газа. Няма друго положение! Нещата са повече от зловещи! Ужасни! Европа гъмжи от стотици спящи ислямски клетки. Тяхното активиране ще доведе реки от кръв в центъра на континента. Но за туй са виновни комисарите от ЕС! Трепането на жени и деца го видяхме. Фашистите от ХАМАС направиха класическо показно. На 7 октомври сутринта света видя кои са, какви са и на какво способни фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1400 мирни мъже, жени и деца.в кибуци и такива отишле да се веселят на концерт. Картината е зловеща, грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 224 души в момента държани в подземията на Газа. Зверствата са страхотни, трудни за описване! Отделяне на глави от телата на жертвите. Вадене на живи бебета от коремите на бременни жени, крещящи от големи мъки и т.н. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по мирни хора, кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света
  • 29 Мдаа

    9 11 Отговор

    До коментар #25 от "само където":

    Истинските терористи са ХАМАС.
  • 30 Гошо

    9 9 Отговор
    От първия опит пловината евреи “излетяха” през комина!Но от втория ще са до последния!

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Генерал

    9 6 Отговор

    До коментар #30 от "Гошо":

    Написаното е вярно с едно уточнение. Излезлите до последно от комина са терористите от ХАМАС. Текат последните дни на кървавата фашистка групировка.
  • 33 Aлфа Вълкът

    12 7 Отговор
    АЗ НЕ СЪМ ВИДЯЛ ДА СЕ БИЯТ С ХАМАС?
    Може да има някой друга заблудена нинджа, арестуваните "бойци" са цивилни, без въоръжение и каквато и да е екипировка. Все едно да влязат в
    къща ти баретите и кажат, че си терорист, пък ти нямаш и въздушна пушка.
    Къде са Хамас? Къде? Гледахме едно театро с цел да се прогонят палестинците от Газа!

    Коментиран от #34, #48

  • 34 Генерал

    8 11 Отговор

    До коментар #33 от "Aлфа Вълкът":

    Няма и да видиш. Това е специална операция и действията на въоръжените сили и специалните част са по специфични. Именно защото терористите се крият зад цивилното население, като си мислят че това ще ги спаси. Нищо няма да ги спаси. Агонията ще е малко по продължителна. ХАМАС ще бъде изчъгъркана, както има едно такова наше понятие. Просто ще изчезнат.

    Коментиран от #43

  • 35 селянин

    9 7 Отговор
    Само така Израел, бой до последния жив терорист.

    Коментиран от #36

  • 36 Генерал

    9 6 Отговор

    До коментар #35 от "селянин":

    Израел няма друга алтернатива. Както вече казахте, бой до унищожение и на последният терорист от фашистката групировка ХАМАС. Другото е приказки.

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 АУУУУУ

    5 1 Отговор
    АМА КАК ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА???? ......ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ И ОСТАВАМ С ВПЕЧАТЛЕНИЕТО ЧЕ ИЗРАЕЛ , УКРАЙНА , ЕВРОПА И САЩ СА ПОБЕДЕНИ И УНИЩОЖЕНИ ........И НА КОЛЕНЕ МОЛЯТ ЗА МИЛОСТ 😭😭😭😭🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ...

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Объркано Атлантиче":

    Крадецът вика "дръжте крадеца"
    Обичаен рашистки приом...
  • 41 ...

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "Майна":

    И кой ги караше да извършат това зверств0 в Израел?
    Или си мислеха,че ще влезнат,ще избият и пленят хиляди цивилни,ще си се приберат по дупките под Газа и никой няма да им потърси сметка?!
    Не става така,другарю...
    За разлика от украинците,тези си заслужават съдбата!

    Коментиран от #47

  • 42 Гошо

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "Доктор":

    Станахте 3 пу.ки!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Свалете Нетаняху за да има мир

    4 4 Отговор
    Навсякъде по света има протести против разбеснелия се Нетаняху! В САЩ, в Британия, в Европа, даже в самия Израел имаше докато не обяви военно положение. Народите протестират, а не мънкат като политиците! Този е бита карта, и войната няма да го спаси.

    Коментиран от #46

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Защо света няма да ги пощади

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "...":

    Израел беше силен дотогава, докато НАКАЗВАШЕ ПЕРСОНАЛНО ВИНОВНИЦИТЕ! Днес избива един цял народ, жени, деца, старци - геноцид! Разчита на страха у деца, което е най- голямата глупост, защото обрича на насилствена смърт евреите от цял свят- родени и неродени! Този бъдещ холкост по цял свят ще лежи на съвестта на днешните управляващи! Жалко за бъдещите жертви на глупостта!
  • 48 Задунаец

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Aлфа Вълкът":

    До Бета вълкът! Може и да има малко мозък, повече от алфа вълкът! Тези които в началото на октомври влезнаха в Израел, на финала преговори за МИРНО уреждане на конфликта между Израел и Палестина и изклаха над 1000 души МИРНО население, според алфа екстремиста не са ли терористи? Според алфа башибозука може би главорезите са гастрольори на куклен театър?

    Коментиран от #53

  • 49 Евреите са алчен и глупав народ

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "И с какво":

    Ще ги удари с вековна омраза. НА ТОЗИ СВЯТ НЯМА НИЩО ПО СИЛНО И ДЪЛГОТРАЙНО ОТ ОТРИЦАТЕЛНАТА ЕНЕРГИЯ! Нищо вече не може да опази евреите - те са загубени! Как не можаха да се научат от всичките векове робство и избивания? Евреите винаги са били роби на алчността и в момента наблюдаваме началото на техния край! А китайците защо са велик народ ? Защото от бойците на Хамас щяха да направят полиция защитаваща интересите на Израел
  • 50 Кой каквото прави, на себе си го чрави

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Накрая Иран":

    А в Израел отдавна знаят, че писаното от техните "пророци" ще се сбъдне - Сирия ще изяде Израил. Война с очакван край!
  • 51 Лъчезар

    0 0 Отговор
    Не истривай, ПАЗИ се от измамници Йордан Великов Иванов егн 5901195280 от Русе и съпруга крадливата циганка Светлана Георгиева Димитрова Иванова егн 6302095291,осъждани 22 пъти,присвоени 1000000лв.не върнали пари на никого, плащат здраво на прокурори и съдий и за тях няма затвор и няма никога да има.40 измамени фирми.НЕ ИСТРИВАЙ,ЧЕТИ, ТИ ЩЕ СИ СЛЕДВАЩИЯТ ИЗМАМЕН.
  • 52 Факт

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сайта *скандално*":

    А дано ! Аман от ционисти ! "богоизбраният" народ, които се скита от векове навсякъде по света, приемат го навсякъде добре, но накрая го гонят с камъни, защото са зли, алчни, жадни за пари и власт над останалите !
  • 53 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Задунаец":

    Много е просто, Израел е жертвала 2000 човека за да избие поне 20000 и да прогони 2 000 000.