Отидете към основна версия

1 966 18

Законите на природата! Дъждовете забавят бойните действия на украинския фронт

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • бахмут-
  • авдеевка

Мразовитите зимни метеорологични условия вероятно ще насърчат връщане към по-активни битки, а продължаващото дъждовно време е малко вероятно да възпре украинските или руските атаки

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските и руските сили продължават да се бият в Източна и Южна Украйна, въпреки че дъждовното време продължава да забавя темпото на боевете, докато зимните условия се установят напълно. Това се казва в поредния доклад на базирания във Вашингтон мозъчен тръст "Институт за изучаване на войната (ISW)“, цитиран от РБК-Украйна.

Руски военен блогър твърди, че украинските сили продължават да се защитават срещу силна групировка руснаци близо до Авдеевка и че украинските въоръжени сили поддържат инициативата в Южна Украйна. Той добави, че е преждевременно да се обявяват руски победи, за да не се създават погрешни впечатления за ситуацията на бойното поле.

Друг руски военен кореспондент отбеляза, че лошото време пречи на използването на бронирани машини в района на Западно Запорожие, но украинските войски все още атакуват руските позиции с пехотни части.

На 18 ноември британското министерство на отбраната оцени, че нито една от страните не е постигнала значителен напредък на Купянското и Авдеевското направление, както и на източния (левия) бряг на Херсонска област, където продължават най-интензивните боеве.

Той добави, че краткосрочните перспективи за големи промени на фронтовата линия намаляват с настъпването на студеното зимно време.

"Мразовитите зимни метеорологични условия вероятно ще насърчат връщане към по-активни битки, а продължаващото дъждовно време е малко вероятно да възпре украинските или руските атаки“, пишат от ISW.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: