Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Ноември, 2023 07:17 1 961 18

Законите на природата! Дъждовете забавят бойните действия на украинския фронт

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • бахмут-
  • авдеевка

Мразовитите зимни метеорологични условия вероятно ще насърчат връщане към по-активни битки, а продължаващото дъждовно време е малко вероятно да възпре украинските или руските атаки

Законите на природата! Дъждовете забавят бойните действия на украинския фронт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските и руските сили продължават да се бият в Източна и Южна Украйна, въпреки че дъждовното време продължава да забавя темпото на боевете, докато зимните условия се установят напълно. Това се казва в поредния доклад на базирания във Вашингтон мозъчен тръст "Институт за изучаване на войната (ISW)“, цитиран от РБК-Украйна.

Руски военен блогър твърди, че украинските сили продължават да се защитават срещу силна групировка руснаци близо до Авдеевка и че украинските въоръжени сили поддържат инициативата в Южна Украйна. Той добави, че е преждевременно да се обявяват руски победи, за да не се създават погрешни впечатления за ситуацията на бойното поле.

Друг руски военен кореспондент отбеляза, че лошото време пречи на използването на бронирани машини в района на Западно Запорожие, но украинските войски все още атакуват руските позиции с пехотни части.

На 18 ноември британското министерство на отбраната оцени, че нито една от страните не е постигнала значителен напредък на Купянското и Авдеевското направление, както и на източния (левия) бряг на Херсонска област, където продължават най-интензивните боеве.

Той добави, че краткосрочните перспективи за големи промени на фронтовата линия намаляват с настъпването на студеното зимно време.

"Мразовитите зимни метеорологични условия вероятно ще насърчат връщане към по-активни битки, а продължаващото дъждовно време е малко вероятно да възпре украинските или руските атаки“, пишат от ISW.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гошо

    30 2 Отговор
    То лятото им пречеше слънцето, сега дъжда...малко като кривата ракета и космоса...

    Коментиран от #4

  • 3 Путин

    3 23 Отговор
    Вместо за три дни Киев за четири заради дъжда.

    Коментиран от #14

  • 4 Подляк

    29 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Лятото ми пречеха бурените.
  • 5 Мдааааааа

    27 3 Отговор
    "Дъждовете забавят бойните действия на украинския фронт"...Да бе, тия дъждове много мокрят и правят кал, и Леопардите ще боксуват. През зимата ще замръзне, ще има лед и Леопардите ще се пързалят. От тия дъждове през пролетта ще израстат големи тръни и ще боцкат пехотата, а и още ще е кално и Леопардите ще боксуват. После лятото пък ще стане една жега, а нямаме сламени шапки, тръните ще са още по-големи и Леопардите ще прегряват.
  • 6 ЕВРОНЮЗ

    27 1 Отговор
    Някой се дърви ехидно по форумите че войната не била НАТО срещу Русия. Тогава какво правеха шефът на ЦРУ и министъра на отбраната на САЩ в неделя в Киев.??? Отидоха да си вземат сбогом 😭.. А за командира на ескадрила който потърси помощ от Русия и със СУ-27 прекоси фронта кацна в руска база тук ще пише ли.???

    Коментиран от #11

  • 7 ХАХАХА

    19 1 Отговор
    На кривата ракета космосът и пречи! През лятото сигурно жегата пречеше, сега кишата. Аре да вдигат белия флаг ,че ми писнА от глупости на търкалета.

    Коментиран от #13

  • 8 Имиис

    22 1 Отговор
    Виждате ли как в последно време ни заливат с глупави новини и пропаганди от Украйна...-това означава,че укрите са много зле на фронта...

    Коментиран от #16

  • 9 Ццц

    11 1 Отговор
    Ей, хамериканците. Няма ли една добра новина за Украйна и от украинските блогъри? Или следите руските, че на другите не може да се вярва? 🤣
  • 10 Творец

    4 2 Отговор
    Смешното е,че вече и да преписвате не можете….Изтипосвате едно заглавие,което е в пълно противоречие със зле копираните рашки сказки под него 😐
  • 11 ХАХАХА

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "ЕВРОНЮЗ":

    Ееее ще пише ,те препечатват само статии от руски сайтове, в които се споменават само загуби от руснаците. Ама нали пишеше за този ,който с хеликоптер кацна в осрайна ,но не преведоха ,че е убил двамата си военни другари ,които не са били съгласни да предават Русия . 900 хиляди от фащ за фащстка дезинформация не отиват напразно както четеш.
  • 12 Юрджан Амджик

    1 9 Отговор
    Възпитавам Русофили
  • 13 Ццц

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "ХАХАХА":

    Зеленски е бесен на натовците, че от конспекта са отпаднали лекциите за бой в дъжд. Иначе до сега руснаците щяха ди видят те!
  • 14 САЩисан вие на поляна

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Путин":

    за три дни Киев" са думи на Марк Мили, бе ид0ти нефелни, много ви трудно да го запомните, разбираемо когато си една гънка.
  • 15 Тото 1 и Тото 2

    2 1 Отговор
    И как природата веднъж не попречи на Бойко ТИКВАТА и Делян ШИШИ да ни облъчват с наглото си лицемерие и егоистичната си простащина !
  • 16 ОСМАНАГИЧ 🇹🇷

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Имиис":

    🤩От снимката се вижда че руснаците са много добре. Преминали са на позиционна война. " закопават" си танковете. 😱
  • 17 Хахол

    1 1 Отговор
    скоро Зеленски ще ви храни със зърно, обогатено с уран... яжте и ще станете неконтролируеми като украинците: скачате по площадите, призовавате да убивате руснаци, забранявате всичко руско, воювате срещу собствените си граждани в Донбас.... станете като украинците, освободени от страната, от вярата, честта и съвестта. Напред България! На предната страна! И сега няма достатъчно войници в Украйна, ще отнемат ученици, както едно време Хитлер!
  • 18 Законите на природата.

    1 0 Отговор
    Нищо не може да спре гибелта на русия.
Новини по държави: