Отидете към основна версия

3 319 60

Володимир Зеленски: Това може да прерасне в Трета световна война

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • война-
  • владимир путин-
  • крим

Според Зеленски касапницата, предизвикана в Израел от октомврийската атака на "Хамас", е била "наистина голямо желание“ на Русия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В резултат на руската инвазия Украйна се оказа в центъра на глобалните рискове от избухването на Трета световна война. Това предупреди държавният глава на Украйна Володимир Зеленски, съобщава британският вестник The Sun.

"Украйна днес е в центъра на глобалните рискове от Третата световна война. И наистина смятам, че Русия ще продължи да напредва, докато САЩ и Китай заедно не я призоват да изтегли войските си от украинска територия“, подчерта президентът на страната.

Той обвини президентът на Руската федерация Владимир Путин в "разпалване на пожари“ по целия свят, които рискуват да излязат извън контрол. Според него "касапницата“, предизвикана в Израел от октомврийската атака на ХАМАС, е била "наистина голямо желание“ на Русия.

По думите му войната в Израел е отвлякла вниманието на света от Украйна и е подчертала връзките на Москва с поддръжниците на палестинската групировка ХАМАС в Иран.

"Тази страна засили военните усилия на Русия, доставяйки смъртоносни дронове камикадзе“, увери Зеленски.

Той също така обвини Кремъл, че подклажда проблеми на Балканите.

"Смятаме, че сега те се подготвят на Балканите, предприемат нови стъпки. И смятаме, че те [руснаците] се опитват да образоват или дори да обучат някои хора“, заяви украинският президент.

"Идеята е да се започне един конфликт, но те не се справят с него, не се опитват да го спрат“, допълни той.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: