Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Ноември, 2023 07:10 2 382 18

Москва: Спираме успешно украинските опити за пресичане на Днепър, Киев отрича

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • днепър

Твърденията и на двете страни в конфликта не са проверени по независим път

Москва: Спираме успешно украинските опити за пресичане на Днепър, Киев отрича - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия каза днес, че предотвратява опити на украинската армия да премине Днепър в южната Херсонска област. Украйна обаче заяви преди това, че нейните сили удържат позициите, които завоюваха през последните дни на левия бряг на реката, пише БТА.

Твърденията и на двете страни в конфликта не са проверени по независим път.

Морската пехота на Русия пресича всички опити на украинските въоръжени сили да направят десант на острови в Днепър или на левия бряг на реката, обяви рано тази сутрин руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

В комюникето се отбелязва, че противникът търпи загуби в хора и техника.

Украинските въоръжени сили удържат позициите си на левия бряг на Днепър, каза обаче вчера генералният им щаб, цитиран от Укринформ.

В неделя украинската армия обяви, че е изтласкала руските въоръжени сили на от 3 до 8 километра от окупирания от тях ляв бряг на реката на Херсонска област.

В сряда Русия за първи път призна, че украински военни части са заели позиции на левия бряг на Днепър.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    39 10 Отговор
    Той Киев и други работи отричаше, но с времето се видя кой крив и кой прав.
  • 2 СВЪРШИХМЕ. НИЕ СМЕ ДОТУК

    31 10 Отговор
    зИленски съм
  • 3 мишо

    35 8 Отговор
    Украински източници съобщават, че групата на Въоръжените сили на Украйна в Авдифка е била поставена в оперативно обкръжение от руската армия. Снабдяването на украинските войски на практика е спряно.

    През последните пет дни руската армия напредна северозападно от Степово, южно от Весели и от страната на Ясиноватая.
  • 4 Ццц

    37 5 Отговор
    Дрогата и до днес не е признал за Соледар и Артьомовск. С неговото объркано съзнание не се знае в коя война участва, но със сигурност я печели. 🤣🤣
  • 5 По - добре

    22 0 Отговор
    спрете войната и ужасите !
  • 6 Гощо

    17 4 Отговор
    Така като останаха само деца и старци да се бият срещу втората в Украйна! Избиха цялата армия и сега успешно удържат децата и старците! Напролет ще превземат даже някое село!
  • 7 Фатки

    26 2 Отговор
    А,какво казва британското разузнаване?..Ами Ройтерс?Мълчите,а!А,как ревахте!..
  • 8 Някой

    26 6 Отговор
    Руснаците редовно дават сводки и видеоклипове от фронат, вкл. и от въпросното място на Днепър. Включително и едно видео със засипване с руски касетъчни боеприпаси.... Феерично.
    Укрите май дават само заявка за нещо, но ...
  • 9 артишок

    27 7 Отговор
    Край Авдеевка цяла рота на украинските въоръжени сили се предаде на руски войници. Врагът е взел това решение в нощта на 18 ноември, съобщава телеграм каналът „А. Б. Доброволски на живо.
    Според източника на канала украинските бойци са използвали специална радиочестота „Волга“ с код 149.200

    Коментиран от #10

  • 10 Крайцера Москва

    6 21 Отговор

    До коментар #9 от "артишок":

    Байно, тези партенки са за чукчи, инуити и еленовъди. Имай малко уважение към себе си!

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Русофил

    6 0 Отговор
    Руснаците никога не лъжат, ама никога.
  • 13 ЗОРО

    8 1 Отговор
    Последни напъни на укро-фашисткия режим!
  • 14 Киро

    7 1 Отговор
    Украина приключи! И малоумните вече знаят ,че не украинската фашистка хунта , а НАТО ,САЩ ,ЕС ,Англия ,агресивният свят и Тагаренко със сглобката помагат на наркомана просяк да воюват срещу руските народи!!!

    Коментиран от #16

  • 15 ха, ха, ха...

    1 3 Отговор
    21.11.2023 09:17
    Поради продължаващите боеве на левия (източния) бряг на река Днепър, руската окупационна административна власт в Олешки обяви, че се мести – във Велики Копани. Съобщението за това се появи в една от местните медиите. Според информацията, въпросното "административно звено" се е изнесло на 20 ноември, като изрично е посочено, че причината е влошаващата се ситуация с безопасността. Олешки се намира недалеч от Кринки, където украинците успяха да установят стабилно предмостие.
  • 16 Айде бе,

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    А такива наивници като теб все още се надяват и вярват, че Русия сама е способна да спечели война с целия цивилизован свят. Дори и да не бъде разкъсана от вътрешни центробежни сили Русия вече никога няма да бъде толкова сериозен фактор в световната политика, какъвто беше СССР и тези които го наследиха. Ако не бяха Иран и Северна Корея, които не смятат да съсипят собствените си военни заради Русия и това означава, че тяхната помощ има граници, Русия нямаше да издържи и досега. Никой не е в състояние да постави на колене целия свят, както се опитва да направи Русия макар, че опити са правени неведнъж в световната история, но винаги безуспешни. Последния беше Хитлер, а САЩ и Англия даже направиха най безпринципното обединение с Русия, но само до момента в който заплахата от един диктатор да се наложи над на целия свят беше премахната.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: