Отидете към основна версия

4 823 28

Съединените щати удариха по портфейла на "Хамас"

  • хамас-
  • палестина-
  • израел-
  • сащ

Страните в оперативната група ще споделят повече разузнавателни данни по въпроси, свързани с набирането на средства с терористични цели, се казва в изявление на министерството на финансите на САЩ

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американските власти днес заявиха, че след нападението на "Хамас" срещу Израел от 7 октомври, САЩ и няколко техни съюзнически държави са създали международна оперативна група, която има за цел да прекъсне финансовите потоци към палестинската ислямистка групировка и да помогне за засилването на борбата с тероризма, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Страните в оперативната група ще споделят повече разузнавателни данни по въпроси, свързани с набирането на средства с терористични цели, се казва в изявление на министерството на финансите на САЩ. Освен това ще бъдат обсъждани възможности за още действия и реализирането на допълнителни партньорства. Страните ще укрепят и отношенията между отделите си за финансово разузнаване, обществените служби и частния сектор.

Оперативната група се състои от звена от финансовото разузнаване и други служби на Австралия, Канада, Естония, Франция, Германия, Израел, Лихтенщайн, Люксембург, Нидерландия, Нова Зеландия, Швейцария, Великобритания и САЩ.

След атаката срещу Южен Израел от 7 октомври Вашингтон наложи няколко пакета от санкции срещу "Хамас", които бяха насочени към финансовия портфейл на групировката.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 53 гласа.

Свързани новини