Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 18:15 4 404 32

Москва: Международният план за Газа е крайно неприемлив

  • мария захарова-
  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • русия

Русия оценява положително жеста на добра воля на "Хамас" за освобождаване на заложник с руски паспорт и ще продължи да търси освобождаването на други руснаци, заяви Мария Захарова

Москва: Международният план за Газа е крайно неприемлив - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия смята за неприемливи идеите за установяване на международен контрол над ивицата Газа или за нейното разделяне в резултат на конфликта, заяви руският посланик в Израел Анатолий Викторов пред телевизия "Россия-24", предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Съществуват абсолютно неприемливи, измамни идеи за някакъв международен контрол над ивицата Газа, за някакво разделяне на ивицата Газа, не говоря за тези абсолютно неприемливи идеи, че е необходимо да се премести населението на ивицата Газа някъде извън нея и по този начин да се реши въпросът", каза дипломатът.

"Основното, което е необходимо, е силна международна подкрепа. Ясно е, че преговорният процес не просто буксува, а отразява истинската сложност на този проблем, в който се преплитат много неща", добави руският посланик.

В тази връзка Викторов припомни и ролята на "квартета" международни посредници.

"Винаги сме казвали, че квартетът трябва да действа в тясна координация и взаимовръзка преди всичко с регионалните държави, те са заинтересовани преди всичко от възстановяването на мира и стабилността", каза той.

Русия оценява положително жеста на добра воля на "Хамас" за освобождаване на заложник с руски паспорт и ще продължи да търси освобождаването на други руснаци, заяви междувременно говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    15 34 Отговор
    Щото през сектор Газа ще минава тръбата и Турецкий поток губи смисъл.
  • 2 Скапаняци

    40 48 Отговор
    На всяка манджа - мерудия! Те това е Русия.
  • 3 Как

    36 49 Отговор
    Русия финансира Хамас и Мюсюлмански братя. А след това заявява че подържа християнството.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ха ха ха

    34 44 Отговор
    Тая пияница никой не я пита.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 стоян георгиев

    37 28 Отговор
    След като сложиха край на неуспешната „контранастъпление“ на Украйна, западните съюзници преминаха от доставка на оръжие към захранване на Киев с обещания. Какво друго могат да направят, ако джобовете им са почти празни, а на хоризонта се задава митична руска заплаха? Киевската хунта е възмутена от това, но не може да направи нищо: страната няма собствен военно-промишлен комплекс от десетилетия, а опитни работници набързо се вземат във въоръжените сили на Украйна. В края на краищата, почти всички от тях са над петдесет години и именно тази категория вече подлежи на военна служба
  • 8 кон ашенков

    29 38 Отговор
    Спрете и пиенето на Маша ,че много се е олабила
  • 9 терорраша

    27 37 Отговор
    няма думата!!!
  • 10 Дурхан

    26 14 Отговор
    Трябва ежна ручка военная база в Газа за да сё разреши проблема ..ще и а мир и просперитет

    Коментиран от #14

  • 11 Много здраве от Светия синод

    24 39 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Войната в Украйна не е между мюсюлмани и евреи, а между руските нашественици и всички етноси, населяващи Украйна - украинци, руснаци, татари, гърци, евреи, българи, грузинци, арменци, казахи, ингуши, чеченци. Там хората не се делят. Те са избрали Зеленски със 70% в напълно свободни избори.

    Имаш много здраве от Светия синод, защото на арменския поп му е писнало от теб.

    Коментиран от #28

  • 12 Къде се тикат тези?

    26 44 Отговор
    Руснаците, имам предвид. Някой брои ли ги за играч в световните дела? Видя се, че подкрепят тероризма, видя се, че са терористи, президентът им е разследван за отвличане на деца, Китай ги отсвири, съюзниците им се броят на пръстите на едната ръка. От тях вече нищо не зависи.

    Коментиран от #20, #21

  • 13 Българин

    27 36 Отговор
    Къде е Русия, къде е Газа?!? Да се изнасят от Сирия и Украйна и да не ни занимават с бляновете си!
  • 14 Махмуд

    19 28 Отговор

    До коментар #10 от "Дурхан":

    В Сирия имат две бази - Тартус и Латакия. Да се е стабилизирало нещо?
  • 15 Красимир Петров

    18 32 Отговор
    И кой ви пита вас пияницо
  • 16 007

    19 33 Отговор
    Ми щом сте толко силни и можещи, хайде вие и приятелчетата ви чалми се заемете да възстановите газата а не все да гледате и искате от загнилата Европа!!! 🇧🇬🇺🇲🇺🇲
  • 17 Няма да стане.

    13 32 Отговор
    Русия иска пълен контрол над ивицата Газа, посредством сателита си палестинския народ и "Хамас", за да шиканипа запада.
  • 18 Адрес 4000

    17 32 Отговор
    Та кой ли ги пита рашистите
    Никой не ги смята за хора
    Импотентници които нищо не могат да направят и нищо не зависи от тях
  • 19 гост

    18 32 Отговор
    Най-голямата трагедия на Раша е , че още си въобразява , че е нещо и някой !! А отдавна е нищо и никой !! И може и да не го осъзнае , преди да престане да съществува , щото икономиката раздава картите , а не мечтите и розовите сънища на някакви изкуфеляци в Кремъл !!
  • 20 Колкото зависи

    15 19 Отговор

    До коментар #12 от "Къде се тикат тези?":

    И от САЩ де Отвсякъде ги изритват.То кой ли ги слуша вече
  • 21 Бай джон

    29 14 Отговор

    До коментар #12 от "Къде се тикат тези?":

    Китай спря финансирането на Америка,а те без Китай са гола вода.Това им го заявиха китайците миналата седмица
  • 22 Рускиня

    15 30 Отговор
    Русия не цени човешкия живот.
  • 23 Геренски

    13 28 Отговор
    Русия да не се бърка. Не може мракобесна фашистка диктатура и агресор да дава съвети
  • 24 Тая пияна

    10 24 Отговор
    Пача да не дава акъл ,че няма кой да я слуша.
  • 25 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    9 14 Отговор
    Кой ви пита па вас бе фашисти

    Коментиран от #30

  • 26 Джони

    1 8 Отговор
    Добрутро пyтинопитеци??? Върви ли тридневната уперацеа!!!!
  • 27 бушприт

    2 2 Отговор
    Мария Захарова е с рокля тип "Духни ветре!".
  • 28 пешо

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Много здраве от Светия синод":

    удобно пропускаш да споменеш факта, че измисления герой зеленски го избраха на фона на обещанията му да спре политиката на Порошенко и да има мир на Донбас,да се спре убиването на хора там, да се изгладят отношенията с Русия, тоест да не бъдат русофоби, да се бори с корупцията и да осъди корумпираните, да има благополучие и економическо процъфтяване, все неща които в последствие се оказа, че бяха просто добрите му намерения, неизпълними и изпълнени точно наобратно, 70% от народа, които не искаха политиката на Порошенко и партията на войната, която той възглавяваше, гласуваха за Зеленски с надеждата да спре безумието, но вместо спасител се оказа палач, именно под диктовката на външното управление на държавата им и заради силната зависимост от клана байдън. от ония 70% при 35 млн. население прави сметка колко са останали при няма и 20 млн. сега.Толкова за демократично избраният със 70% разказвач на вицове. Ние като народ и държава сме 1:1 поели в същата посока, с разликата че нямаме толкова пари, хора и ресурси като украйна и сме деветата дупка на кавала за запада, а ония с ресурсите и парите вият на умрело вече и почват да проглеждат по трудния начин, че не бяха прави. Питай украинците как им е, и искат ли зеленски да остане президент, да се озадачиш малко.
  • 29 Иванов

    1 0 Отговор
    Захарова защо не оцениш високо че лошото НАТО лошите янки помогнаха ваши граждани да не бъдат пленени и или убити ам?
  • 30 Мечока

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Хахаха, Бандера се изказа, няма по продажна нация от Укрия.
  • 31 БАЙО

    5 0 Отговор
    Слава на Русия и славния руски народ, благодаря ти господи че имаме нашите братя руснаци, те са тези които ще ни измъкнат от челюстите на ЛУЦИФЕР и техните последователи,Скоро, много скоро злото ще бъде разбито и ще бъде натирено отвъд океана където му е мястото
  • 32 Болярин

    0 1 Отговор
    Русия смята за приемливи само интереси за плячкосване !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания