Отидете към основна версия

16 437 119

Руски пилот на изтребител: От това се страхуват най-много украинските летци

  • русия-
  • украйна-
  • изтребители-
  • су-35

Украинските пилоти, когато се срещат във въздуха с руски изтребители, отказват да изпълняват задачите си и се опитват да отлетят обратно и като цяло се стремят да избягват подобни срещи

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските пилоти, когато се срещат във въздуха с руски изтребители, отказват да изпълняват задачите си и се опитват да отлетят обратно и като цяло се стремят да избягват подобни срещи, разказа командирът на звено на руска авиационна ескадрила Иван, цитиран от РИА Новости.

"Имаше случаи, когато беше открит въздушен противник, но благодарение на нашите компетентни тактически действия противникът отказа да изпълни бойните си задачи, върна се и се прибра. Те се опитват да го избегнат“, заяви той във видео, публикувано от Министерство на отбраната на Руската Федерация.

Според него американските изтребители F-16, които Украйна толкова активно се опитва да получи, не могат да изплашат руските пилоти.

Министерството на отбраната показа и кадри от бойната работа на изтребители Су-35С, единият от които управлява Иван. При наблюдение на въздушното пространство в зоната на военните действия на Купянското направление той засече излъчване от вражеска радиолокационна станция. Командирът на полета съобщи това на командния пункт, след което получи разрешение и изстреля ракета въздух-земя.

"В резултат на изстрелване на авиационна управляема ракета радиолокационното излъчване от целта изчезна. Въз основа на резултатите от разузнаването е получено потвърждение за унищожаването на целта", подчертаха от Министерството на отбраната на Русия.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 157 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: