Отидете към основна версия

19 366 82

Израел: Пресякохте червената линия, това е подла заплаха срещу световната икономика

  • израел-
  • хуси-
  • червено море-
  • танкер-
  • иран-
  • исак херцог

Бунтовниците хуси изстреляха ракети срещу израелски кораби в Червено море, които бяха свалени от израелските, американските и френските сили, действащи в региона

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Движението на йеменските хуси "пресече червената линия" в Червено море. Това написа в социалната мрежа "Екс" израелският президент Исак Херцог.

Коментарът му идва, след като като бунтовническата група предупреди, че ще атакува всеки кораб, пътуващ през Червено море за Израел.

Той посочи, че ръководената от САЩ международна дейност срещу продължаващите актове на тероризъм и пиратство на хусите срещу кораби от всякаква националност и собственост трябва да бъде подсилена и укрепена под формата на истинска международна коалиция.

Херцог призова международната общност да предприеме действия, за да спре "тази подла заплаха за световната икономика и търговия".

Хусите изстреляха ракети срещу израелски кораби в Червено море, които бяха свалени от израелските, американските и френските сили, действащи в региона.

Вчера хусите обявиха, че са поразили с ракета норвежки търговски танкер. Това бе поредната проява на протеста им срещу израелските бомбардировки на Газа и открои рисковете от разширяване на конфликта, който разтърси Близкия изток.

По-рано днес разрушител на Военноморските сили на САЩ свали дрон на хусите, изстрелян от Йемен.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 74 гласа.

Свързани новини