Отидете към основна версия

2 371 52

Руското разузнаване: ЦРУ търси наемници, които да се бият за Украйна

  • цру-
  • сащ-
  • русия-
  • сергей наришкин

Съединените американски щати и техните съюзници се опитват да провокират хаос на територията на ОНД, посочи още Сергей Наришкин

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) иска да създаде "виртуална държава" с временна администрация извън Русия и като опит да противодейства на Рускатат федерация". Това е заявил директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация Сергей Наришкин, предава сръбският Политика.

"Абсурдът на ситуацията стигна до такава степен, че ЦРУ работи по проект за създаване на виртуална и, както се твърди, легитимна държава извън Руската федерация, така наречената Руска република, оглавявана от временна администрация", е заявил той в Минск на 19-та среща на ръководителите на службите за сигурност и разузнаване на страните от Общността на независимите държави (ОНД).

Той е коментирал още, че "Западът, заедно с ЦРУ, се опитват да консолидират руската опозиция преди президентските избори в Русия през 2024 г. и да създадат мрежа от антиправителствени клетки в страната".

"Западът търси наемници, които да се бият на страната на Киев и да ги използва в диверсии в ОНД", смята Наришкин.

Наришкин е коментирал още, че "въпреки неуспеха на контранастъплението, Западът ще се опита да запази русофобския режим в Украйна и ще продължи да се опитва да завоюва украинските територии с военни средства".

Директорът на СВР е посочил, че "НАТО използва украинския народ като пушечно месо в агресията си срещу Русия".

Той е добавил, че "западните страни са наясно с краха на украинските сили, но не искат да се откажат от използването на въоръжените сили на Украйна, за да навредят на Русия. Полша не се е отказала от западните украински територии".

Освен това Наришкин е посочил, че "полският елит не планират да се откажат от опитите си да установят контрол над западните територии на Украйна".

Той също така е оценил, че други западни страни няма да позволят на Полша да участва пълноценно в процеса на реформиране на европейската архитектура за сигурност.

"В геополитическите планове на целия западен блок Полша трябва да играе само ролята на санитарна бариера, а на Варшава в никакъв случай няма да бъде дадена ролята на пълноправен участник в процеса на реконструкция на европейската архитектура", е подчертал той.

"Съединените американски щати и техните съюзници се опитват да провокират хаос на територията на ОНД", е посочил Наришкин.

"Вашингтон и техните съюзници анализират развитието на глобалните процеси в света и осъзнават, че почвата постепенно се изплъзва изпод краката им. Те губят своята привилегирована позиция и се опитват да я запазят. Те са заинтересовани от дестабилизация, внасяне на хаос в различни области. Те се опитват да използват исторически конфликти, тлеещи конфликти, за да ги запалят с нова сила, за да предизвикат хаос в една или друга страна или група държави. Страните от западния блок са съсредоточени най-вече в постсъветското пространство" е коментирал Сергей Наришкин.

Той е заключил, че "Западът в своята агресивна политика се опитва да използва, наред с други неща, сценария на цветните революции в ОНД".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 30 гласа.

Свързани новини