Last news in Fakti

15 Декември, 2023 22:22 2 358 52

Руското разузнаване: ЦРУ търси наемници, които да се бият за Украйна

  • цру-
  • сащ-
  • русия-
  • сергей наришкин

Съединените американски щати и техните съюзници се опитват да провокират хаос на територията на ОНД, посочи още Сергей Наришкин

Руското разузнаване: ЦРУ търси наемници, които да се бият за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) иска да създаде "виртуална държава" с временна администрация извън Русия и като опит да противодейства на Рускатат федерация". Това е заявил директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация Сергей Наришкин, предава сръбският Политика.

"Абсурдът на ситуацията стигна до такава степен, че ЦРУ работи по проект за създаване на виртуална и, както се твърди, легитимна държава извън Руската федерация, така наречената Руска република, оглавявана от временна администрация", е заявил той в Минск на 19-та среща на ръководителите на службите за сигурност и разузнаване на страните от Общността на независимите държави (ОНД).

Той е коментирал още, че "Западът, заедно с ЦРУ, се опитват да консолидират руската опозиция преди президентските избори в Русия през 2024 г. и да създадат мрежа от антиправителствени клетки в страната".

"Западът търси наемници, които да се бият на страната на Киев и да ги използва в диверсии в ОНД", смята Наришкин.

Наришкин е коментирал още, че "въпреки неуспеха на контранастъплението, Западът ще се опита да запази русофобския режим в Украйна и ще продължи да се опитва да завоюва украинските територии с военни средства".

Директорът на СВР е посочил, че "НАТО използва украинския народ като пушечно месо в агресията си срещу Русия".

Той е добавил, че "западните страни са наясно с краха на украинските сили, но не искат да се откажат от използването на въоръжените сили на Украйна, за да навредят на Русия. Полша не се е отказала от западните украински територии".

Освен това Наришкин е посочил, че "полският елит не планират да се откажат от опитите си да установят контрол над западните територии на Украйна".

Той също така е оценил, че други западни страни няма да позволят на Полша да участва пълноценно в процеса на реформиране на европейската архитектура за сигурност.

"В геополитическите планове на целия западен блок Полша трябва да играе само ролята на санитарна бариера, а на Варшава в никакъв случай няма да бъде дадена ролята на пълноправен участник в процеса на реконструкция на европейската архитектура", е подчертал той.

"Съединените американски щати и техните съюзници се опитват да провокират хаос на територията на ОНД", е посочил Наришкин.

"Вашингтон и техните съюзници анализират развитието на глобалните процеси в света и осъзнават, че почвата постепенно се изплъзва изпод краката им. Те губят своята привилегирована позиция и се опитват да я запазят. Те са заинтересовани от дестабилизация, внасяне на хаос в различни области. Те се опитват да използват исторически конфликти, тлеещи конфликти, за да ги запалят с нова сила, за да предизвикат хаос в една или друга страна или група държави. Страните от западния блок са съсредоточени най-вече в постсъветското пространство" е коментирал Сергей Наришкин.

Той е заключил, че "Западът в своята агресивна политика се опитва да използва, наред с други неща, сценария на цветните революции в ОНД".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    64 8 Отговор
    Тагаренко, Денков, Кирчо и Кокорчо са готови!И Манол Пейков като изтрезнее също.

    Коментиран от #4, #23

  • 2 То се вижда

    11 45 Отговор
    кой принуждава хората взели руско гражданство да се бият насила иначе на другите в паницата гледат. Груз 200 много ще има....
  • 3 да питам

    20 0 Отговор
    А еритрейските биатлонисти на линия ли са ...🤭😁
  • 4 Стариа Софеанец

    10 31 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А твоите приатели от Вагнер скитат ли се още из баничарницата ? Що ги не изпращаш ?!

    Коментиран от #7

  • 5 Гориил

    11 3 Отговор
    Въпросът е кой ще го плати.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    41 5 Отговор

    До коментар #4 от "Стариа Софеанец":

    Май не четеш?Търси се пушечно месо за Украйна.

    Коментиран от #20, #27

  • 8 Гориил

    8 45 Отговор
    Някой накисна джуджето да нападне Украйна,като го излъга,че" за три дни ще свършим таз работа и ставаш Велик...
    Ама няма да е Война,щото тя се прекратява само с Капитулация,а ше я кръстим Спец.Операция,дето можем да си я прекратим когато искаме..."И Джуджето им се върза...Осъдиха го в Хага,че е Военнопрестъпник и не е Велик...
  • 9 Механик

    8 37 Отговор
    На наще родни гладни копейки не им е жал за избитите руси макар че все пак и те са човешки същества ,на тях им е в празните кратуни само жужака Путя 🤣😅😆 Преди бе и Женята Пригожин техен идол, средата на юли когато Женя обяви че ще се кандидатира за президент на Украйна и ще съди Зеленски ,наште гладни копейки онанираха от възбуда ,но какво стана копейки несретни? Женя Пригожин е вече главен солист и бу синхронист на концерта на Кобзон където го изпрати другия ваш идол жужака Путя а Зеленски си е президент и жив и здрав! Танцувай копейка пред кофите за смет!

    Коментиран от #11

  • 10 Последния Софиянец

    6 45 Отговор
    САЩ и НАТО си играят с Русия без да дават нито една жертва, както си искат и я изтощават.
    Затова всички оръжейни пратки идват с месеци закъснение в Украйна. Обаче дойдат ли ф-16 не могат да се лигавят и ще я смачкат!
    Путин ще получи инфаркт, клонингите му ще бъдат дръпнати в някое мазе и разстреляни, след това кремирани. Дъщерите му ги чака бърз развод и падане на стандарта на живот. Копeлетатa му глад и мизерия!

    Коментиран от #48

  • 11 Отец Дионисий

    28 7 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Да загинеш в бой с Фашизма е чест!

    Коментиран от #21, #32, #46

  • 12 Гладна копейка

    6 23 Отговор
    По план в началото на тридневната специална военна операция, руската армия тръгна към Киев с най дългата военна колона от танкове някога виждана в човешката история, чак от сателит се виждаше от космоса, след това се напих от възторг и сега изтрезнях, не знам какво стана
  • 13 Методи

    6 30 Отговор
    Когато започна 3 дневната специална военна операция Путин призова Украинските военни да сложат оръжие и приберат по домовете , а "киевския режим в момента да напусне Украйна" , имаше за цел да сложи про руски марионетки като Янукович! Бе си поставил за цел президент да бъде кума му Медведчук! И тръгна към Киев защото Медведчук го бе подвел че ще го посрещнат с цветя! Вместо това украинските военни не само не сложиха оръжие ,но за почти 2 години война пратиха при свети Петър 900 хиляди несретни орки. И миналата година украинците организираха парад в Киев под надслов -" Парада на руската армия в Киев все пак се състоя"...Километрични колони от разбита руска военна техника и пленени рашистки танкове дефилираха в Киев! Путин бе толкова унизен че отказа да размени кума си Медведчук за украинци!

    Коментиран от #15

  • 14 Абсурдистан

    4 10 Отговор
    Търсят кубинци! Предлагат повече пари!
  • 15 Дааааа

    4 24 Отговор

    До коментар #13 от "Методи":

    За 2 години агресия рашистите са още там откъдето започнаха...Донецка област! Е опитаха да сменят "режима в Киев с про руски " както се изразяваха, 67 километровата руска колона тръгна към Киев ,Путя джуджака призова Украинските войници да сложат оръжие и приберат по домовете, рашистката колона стигна до предградията на Киев Буча и Ирпин и там бяха изгорени ...унищожената рашистка военна техника бе километрична
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Име

    21 5 Отговор
    САЩ си изгубиха короната - не защото са слаби или нещо - просто - морално не са прави. Това беше и цялата им кариера на световни лидери.

    Нищо не се решава в Украйна, вече има други световни играчи. Бяха силните - сега има друга разбивка на силите.

    Изобщо - никой не ги харесва особено.

    Те - няма да се затрият, ще продължат да ни радват с новини, имат ракетна програма, Марс.

    Но - думата им е вече нулева, но те са свикнали да има и - неясен край във Холивудските филми.

    Коментиран от #28

  • 18 цирк московски

    3 12 Отговор
    Със сигурност е така да знаете....:D А като знаем и руското разузнаване колко е отчайващо кой знае какво са разбрали от цялото "разузнаване" :D
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 фактите

    2 19 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    А колко трябва да е мaлoyмен човек за да вярва на руските партенки не знам
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ЦРУ има РОБОКОПИ ама търси ОРА

    6 0 Отговор
    МИСЛЯ С ПОМОЩ ОТ КОМПА МИ И НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ИНТЕЛЕКТА ТЪРСИ ХОРА - СЕГА РАЗБРАХ ЗАЩО - ДА УМРАТ

    Коментиран от #31

  • 25 Уса

    10 0 Отговор
    Няма желаещи
  • 26 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГРЪКА АЛИ":

    Точно
  • 27 Стариа Софеанец

    3 13 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Май не мислиш .. и руското свършва .

    Коментиран от #33

  • 28 да си знаеш

    6 18 Отговор

    До коментар #17 от "Име":

    Виж сега,какво мислят разни бриксаджийски джуджета и с какво се съобразяват или не,никой пет пари не дава.САЩ са единствената суперсила и единственият хегемон в света на този етап и това няма начетки да се промени,защото просто няма как да се смени курса и кой да поеме щафетата.Зад САЩ стоят най-силните и влиятелни държави.Въобще всичко е навързано.Едиствените които са против са отритнатите от света държави джуджета като Русия,Беларус,Сирия,Северна Корея,Еритрея и тем подобните им недоразумения.Сам се досещаш,че тези подобия на държави имат единствено медийни изяви и вой и нищо друго.Това,че кремълското джудже от бункера си е казал "Вече променяме полюсите" реално си остават само плоски приказки за разните облъчени русофили.Ситуацията никога не може да се промени,нито има начетки да се случи това.
  • 29 Ред Нек

    3 15 Отговор
    Что случилос, что произошло.

    Нали било пълно с наемници , а сега били търсели .
    Руското Разузнаване ли е скапано или
    Оня Соловьов , Скабеева, АЛКАШЯН
    И т н

    Първо да се разберат кой кога ще Лъже, че пак станаха за смях.
  • 30 Сатана Z

    22 4 Отговор
    Жълтопаветната измет е готова за бой на Източния фронт.Само чакат от Козяк да им хвърлят някой кокал и да се сдавят за него от ПП -подивелите псета
  • 31 КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ОРА УМРАТ

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "ЦРУ има РОБОКОПИ ама търси ОРА":

    ПО ДОБРЕ ЗА ЗЕМЯТА НЯМА ДА Я ЗАРАЗЯВАТ С НАЙЛОН АМА ЗЕМЯТА Е РУСКА И РУСНАЦИТЕ ЩЕ СЕ СПАСЯТ ОТ ОНЯ СВЯТ АМА АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ СЕ ВАРЯТ В КАЗАНА НА ДЯВОЛА

    Коментиран от #34, #43

  • 32 Гундяев

    2 8 Отговор

    До коментар #11 от "Отец Дионисий":

    Такъв отец Дионисий нямаме .

    Имаме само агенти на Кгб , ти не си сред тях.
  • 33 Софиянец

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Стариа Софеанец":

    Руското ще свърши след 200 години 😉😏
  • 34 ОРА МРАТ С ПОМОЩ НА ЦРУ и ГРУ

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ОРА УМРАТ":

    И АЗ ИСКАМ ДА УМРА С ПОМОЩ НА ЦРУ или ГРУ - АМА СЪМ СЕ ВЪРНАЛ ОТ ОНЯ СВЯТ
  • 35 Никой вече в Света не вярва на Русия

    2 17 Отговор
    Директорът на СВР е посочил, че "НАТО използва украинския народ като пушечно месо в агресията си срещу Русия" ??!

    НЕ УКРАЙНА И НАТО , нападнаха Русия, А цял свят е свидетел че Русия с военна агресия нападна и нахлу в Украйна...!!!

    Коментиран от #50

  • 36 РУСИЯ ЗАПЛАШИ БЪЛГАРИЯ

    10 2 Отговор
    И АЗ ЩЕ ПОМАГАМ НА РУСИЯ ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА И ДА УЛОВИ ЕНИЧАРИТЕ

    Коментиран от #38, #41

  • 37 007

    2 9 Отговор
    Всеки който обича родината си е русофоб според путлеристан. Интересно рузофилите какви са тогава? Май са лакеи на чужд господар!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬
  • 38 РУСИЯ Е ОСВОБОДИЛА БЪЛГАРИЯ

    14 2 Отговор

    До коментар #36 от "РУСИЯ ЗАПЛАШИ БЪЛГАРИЯ":

    А АМЕРИКА Е ПРЕВЗЕЛА БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩ НА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ПИНОКИО
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Реалист

    3 8 Отговор
    Тия ватенки съвсем изтрещяха от безпомощност.
    Храбрите украинци ги унижиха и докараха до състояние да се страхуват и от налъмите си.
  • 41 Простя Копейкин

    4 4 Отговор

    До коментар #36 от "РУСИЯ ЗАПЛАШИ БЪЛГАРИЯ":

    Не се занимавай с глупости, наблягай на уроците, че да може да изкласиш поне до пети клас!
  • 42 алибаба

    2 5 Отговор
    Учат се от вас руските терористи
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 МДАМ

    0 2 Отговор
    И ще ги намерят7685.
  • 45 Параноята

    2 6 Отговор
    здраво ги тресе в Кремъл, няма прошка
  • 46 Румен Решетников

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Отец Дионисий":

    Ами отивай в Матушката си да загинеш с чест вата , що щеш тука?
  • 47 ТрампЛин

    2 7 Отговор
    Русия се нуждае от няколко подобни конфликта в бившите си колонии населени с руснаци. Като потенциални кандидати се явяват Казахстан и Молдова. Един метеж в Дагестан и Чечня също няма да е излишен! Няма все русия да разпалва конфликти на места където и е удобно!
  • 48 ффф

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    От къде събра толкова омраза човече, за съжаление си.
  • 49 Ний ша Ва упрайм

    0 0 Отговор
    наш тагаренко, оня от канадско, Гномъ, оня с ниското чело, Ристе от Росен, оня въздебеличкия от ДПС са готови първи кипри за Окрайна
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.