Отидете към основна версия

4 353 111

Британското разузнаване: Руската армия бавно настъпва на фронта в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • донецк-
  • бахмут-
  • война

В северната част на Донецка област Украйна поддържа стабилна фронтова линия на фона на дребни по мащаб руски атаки около Бахмут

Снимка: БГНЕС/ЕРА

През последната седмица сухопътните битки продължиха да се характеризират или със статична фронтова линия, или с много постепенно руско настъпление на места в ключови сектори. Това се посочва в последния разузнаваталене доклад на Министерството на отбраната на Великобритания по повод войната в Украйна.

Отбелязва се, че на север, близо до Купянск, руската западна група войски продължава да провежда широкомащабна, но безрезултатна настъпателна операция.

В северната част на Донецка област Украйна поддържа стабилна фронтова линия на фона на дребни по мащаб руски атаки около Бахмут.

В центъра на Донецка област град Авдеевка остава силно оспорван. Руските сили са укрепили завоюваните територии в края на декември около Маринка, след като най-накрая постигнаха напредък към западния край на града след девет години битка в района.

В Южна Украйна руските въздушнодесантни сили вероятно са постигнали минимален напредък в подновения си опит да изместят украинското предмостие на източния бряг на река Днепър около село Кринки, посочват от британското разузнаване.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: