Last news in Fakti

5 Януари, 2024 14:42 3 342 100

Войната на Путин в Украйна струва твърде скъпо на руснаците

  • русия-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • война

Но новата руска нормалност изисква и това да не се критикува "специалната военна операция" - под заплаха от строги наказания

Войната на Путин в Украйна струва твърде скъпо на руснаците - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия произвежда оръжия ударно и всяка трета рубла от държавния бюджет отива за военните действия в Украйна. Сред руснаците обаче расте умората от войната. Това се дължи и на икономическите последици от агресията.

Забележително бе, че в новогодишната си реч Путин не спомена войната срещу Украйна директно, както и това, че той не се появи отново сред военните, а предпочете да се показва на фона на мирна и гражданска Москва. И ненапразно. Социологическите проучвания съвсем ясно показват умората на руснаците от войната. Това се дължи и на икономическите последици, коментира АРД.

Ако не бяха вездесъщите реклами по големите електронни билбордове в Москва, приканващи хората да се запишат като войници на договор за "специалната военна операция", човек почти не би разбрал, че се води война. Но тя си има своята цена. И се изразява не само с броя на убитите и ранените, който Русия третира като държавна тайна.

Държавен бюджет в затруднение

"Положението с държавния бюджет е несъмнено сложно", призна зам.-председателят на държавната Дума Александър Жуков. Заради "специалната военна операция" щели да бъдат похарчени много сериозни средства за отбранителната способност на страната, поясни той. В новия държавен бюджет всъщност се поставя рекорд - една трета от средствата ще отидат за държавния отбранителен и охранителен апарат.

Западните санкции промениха икономиката на страната в значителна степен, коментира АРД. И най-вече потребителското поведение, особено на жителите в градовете. Автомобилите, филмите, електрониката и козметиката от Запада са по-малко. Те са по-скъпи и се налага да се внасят по заобиколни маршрути чрез т.нар. паралелен внос - без официалното съгласие на производителите. Русия се опитва да открие заместители, свое собствено вътрешно производство, а все по-често - и от Китай.

Износът на нефт и газ за Запада, който е толкова важен за държавните приходи, също е спаднал. Русия се опитва да намери нови пазари. Президентът Путин повтаря почти предизвикателно - включително и в първата си медийна изява за тази година - че руската икономика не може да бъде унищожена от санкциите.

Няма промяна на курса за войната

"Когато западните компании напуснаха пазара ни, очакваше се срив. Смятаха, че фирмите ще фалират и хиляди ще станат безработни. Както и че хората ще излязат по улиците, за да искат хляб и работа. Вместо това имаме най-ниското ниво на безработица в историята на Русия с 2,9 процента", обясни руският президент. Според него инфлацията в страната е висока, но и тя била под контрол.

Руското оръжейно производство - танкове, ракети, боеприпаси - се е увеличило драстично. Посланието зад това съобщение на Министерството на отбраната е: няма да изчерпим резервите си. Мащабните, брутални атаки с дронове и ракети срещу Украйна през последните дни очевидно трябваше да подчертаят това допълнително. Те демонстрираха и това, че признаци за промяна в курса на Путин по отношение на войната срещу Украйна няма да има.

Не е сигурно как точно щеше да се развива Русия, ако не водеше война срещу Украйна. Сигурно е обаче, че страната щеше да бъде в много по-добро икономическо и социално положение, коментира германската обществено-правна медия.

Новата руска нормалност

Социологическите проучвания показват, че умората от войната сред хората се увеличава. Но новата руска нормалност изисква и това да не се критикува "специалната военна операция" - под заплаха от строги наказания. Това затруднява оценката на реалните настроения в страната.

В Русия няма критични медии, в които да се водят открити дебати за цената и целите на войната. Те са забранени и прокудени от страната. След няколко седмици, в края на февруари, ще започне третата година от началото на войната в Украйна. И няма никаква представа как би могъл да изглежда преходът към мира.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    43 44 Отговор
    Те обичат да страдат!

    Коментиран от #8, #50

  • 2 Хахахаха

    56 34 Отговор
    А пък гейдържавите направо фалираха 🤣🤣🤣

    Коментиран от #40, #92

  • 3 Голата истина

    64 25 Отговор
    От Факти сте номер 1 пропагандатори да дойче веле с тези фалшиви новини

    Коментиран от #52

  • 4 КОТарАК

    29 48 Отговор
    нищо не срува-ся милионите ,,русофили,, дето спасиха МОЧА , се пишат за доброволци в РФ армията и за гражданство , и изнасят колети с яйца за Маушката , и квот е нужно

    Коментиран от #19, #100

  • 5 да де

    51 24 Отговор
    Спрете с тъЪпата пропаганда.

    Коментиран от #17

  • 6 9099

    45 27 Отговор
    От сутринта въртите все плочата-Колко й е зле на Русия.Знаем ви номерата,така се случва винаги когато укрите губят много позорно на фронта.Айде до довечера да прочетем,че Авдеевка е превзета от Русия.Вслучай,че не сте чули от Евронюз.
  • 7 Сатана Z

    47 16 Отговор
    DW трябва да мисли за Немците ,а не да плачат на чужд гроб.Тази година само в Берлин бяха изнасилени от арабите повече германки от всяка друга година.А Арабите не ползват презервативи.
    Пълнят резервоара догоре.
  • 8 Казано

    34 10 Отговор

    До коментар #1 от "Свободен":

    От един роб, който винаги страда и си мисли че и друите страдат.

    Коментиран от #58

  • 9 Умирам от смях

    41 12 Отговор
    А на дойчостанците как им излиза? Вървят ли икономиите? Как върви интеграцията на пакистанските неврохирурзи и афганистанските инжинери, швестери дойчевелевски?
  • 10 Войната

    39 16 Отговор
    На зеленски срещу руснаците струват твърде скъпо на Украйна и на целия запад
  • 11 това е операция ,

    10 9 Отговор
    а е процент от БВП . Както е в бг . с процент от БВП , може да се води спец операция, или 200 танка и 800 бтр и 1400 бронирани коли . 2 световна всичко е отивало за войската . както ВСУ вземаше хуманитарната помощ - консерви , макарони , лютеница и ги изяждаше или ги продаваше , а хората гладуваха . украинците са земеделци и лапат овесени ядки и хляб , бг боб . това е . в москва не съм се хранил . в инста и мета има какво лапат . както и какво пият . хахаха
  • 12 Вкиснатото зеле

    41 18 Отговор
    се загрижило за Русия, а не вижда рецесията в Германския халифат. Дни наред има протести там, които не отразявате. Шолц е скрит уплашен.

    Коментиран от #22

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ХАХАХА

    30 11 Отговор
    Пропаганда ,пропаганда и пак пропаганда ! Гледай в своята паница ,не надничай в чуждата ,виж гредата в своето око ,после виждай сламката в чуждото ! Та с две думи на руснаците операцията струва скъпо ,а в ЕС скачат от удоволствие! ХАХАХА
  • 15 ЕВРОНЮЗ

    26 15 Отговор
    ГЬОБЕЛС ВЕЛЕ, днес окъпа ли се.??
  • 16 Жмуц

    22 15 Отговор
    А на Европа какво струва? Дойчовците сте в рецесия. А предстои и стагфлация! Това което го има/ше в Германия, сега го има в Китай. По-евтино и почти същото качество.
  • 17 Да не ти е

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    Лошичко?
  • 18 КОт Ар Ак

    18 17 Отговор
    Д о й ч о в ц и,обгрижвайте американските г о с п о д а р и.И не се бъркайте в работата на В е л и к а Русия.Тези 1 2 0 в о е н н и. Б а з и не
    са шег а работа
  • 19 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    15 21 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Споко ,ка Вал ,вече ни докараха яйца от Белорусия ,Азербайджан и Турция.Цената в Москва пада.

    Коментиран от #25, #36

  • 20 Голата истина

    25 14 Отговор
    Германците ще бъдат претопени от арабете след 20 години и ще стане шериат

    Коментиран от #59

  • 21 А воюването на Зеления

    20 8 Отговор
    излиза изключително евтино за украинците.Особено за едни като ултрас-СветлЮ от Левски 1914
  • 22 И Шолц ли има

    10 8 Отговор

    До коментар #12 от "Вкиснатото зеле":

    Бункери?
  • 23 Психодесен

    15 11 Отговор
    Кво ме интересуват руснаците?Те са си го избрали.150долара мимималная.
  • 24 🇺🇦🇧🇬

    20 25 Отговор
    Скоро рашистите че осъзнаят,че оръжията не се ядат и фалита е неизбежен... Дано този път западът ги остави да потънат завинаги!

    Коментиран от #44

  • 25 А докараха,ли ви

    10 10 Отговор

    До коментар #19 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    и Го вна?

    Коментиран от #32

  • 26 Дойчо, я пиши за

    12 7 Отговор
    Германски правоохранителни органи разследват саботаж на нов газопровод, който трябваше да бъде пуснат в експлоатация през декември. Разследващите са открили дупки с диаметрър около един сантиметър в новия тръбопровод в северната част на страната, предназначен за транспортиране на втечнен природен газ, съобщи германската медия SHZ.
  • 27 ХА ХА ХА

    19 12 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО , ДОЙЧЕ ЗЕЛЕТО Е ВКИСНАТО И МИРИШЕ ! ТАЯ ВОЙНА НЕ СА Я ИСКАЛИ РУСНАЦИТЕ , А КРАВАРИТЕ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ КАТО ФАШИСТИТЕ ! СЕГА ЦЕЛИЯ "КОЛЕКТИВЕН"
    ЗАПАД ЩЕ ДУХА ЯКО СУПАТА !
  • 28 Е добре де,

    11 3 Отговор
    Безплатен обяд няма, а когато решиш да си угаждаш на капризите нещата стават още по сложни. В случая обаче цената плаща народа, а не този който си угажда на инат.
  • 29 Всичко е по план

    18 17 Отговор
    Другари положението е сложно..нали се сещате че 30 процента са много и руската пропаганда няма как да повтаря едни и същи лъжи 10 години..Путин наближава 80 войната ще продължи доста бъдещето далеч не е розово..да не говорим че санкциите ще стоят докато не върнете Крим..малка част руснаци могат да си позволят да ходят в Тайланд и Дубай но мнозинството са залостени завинаги в Русия и ще се самоизядат рано или късно
    Само проблеми на хоризонта и наградата са руините на Бахмут

    Коментиран от #37

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Запада реве като прасе

    18 11 Отговор
    Което го колят ......що тъй ?????????

    Коментиран от #62

  • 32 Ти се

    7 6 Отговор

    До коментар #25 от "А докараха,ли ви":

    къпеш в тях, гов...ьо
  • 33 Калпазанин

    7 8 Отговор
    Зелето и чу ди сметки взе да прави, с колко струва на говедата. Мастило имам предвид
  • 34 Руснаците трябва да осъзнаят

    13 19 Отговор
    Че джуджето ги води към тотална катастрофа и геноцид и да се опълчат, чрез всенародни бунтове. Толкова ли са им промити мозъците , да не могат да осъзнаят че това не е военна операция против фашизма в Украйна, а непровокирано нахлуване в суверенна държава с цел поглъщане на територията и ресурсите й и асимилиране на населението. Джуджето и обкръжението му трябва да бъдат позорно заличени от лицето на земята.
  • 35 Христо

    16 11 Отговор
    А защо не сметнете колко й струват лъжите и вмешателствата на Запада?

    Защо не пишете за гигантските инфрактруктурни проекти в цяла Русия?
    Че всеки месец се откриват по 20-30 завода, а безработицата е под 3%?
    Че здравеопазването е безплатно и достъпно?
    Че помощите за деца са високи, а с мат-капитала (еднократни помощи при раждане на дете) хората могат и жилище да си купят или кола?
    Че разходите за издръжка на жилищата са символични?
    Че пенсионната възраст е много по-ниска от нашата и цяла Европа?

    И още хиляди такива неща, които ни липсват.

    И че въпреки войната само от Германия само миналата година са се преселили в Русия над 30 000 души, повечето от тях с деца

    Коментиран от #72

  • 36 Циба е уличен руснак

    11 13 Отговор

    До коментар #19 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    Хахаха ошанка тия яйца се купуват с долари нали се сещаш..след изборите курса на рублата излита подготви си тялото за новината
  • 37 Ми то....

    15 6 Отговор

    До коментар #29 от "Всичко е по план":

    И нашите фолк фурии , политици ...... ходят във Дубай .....а останалите Българи си чоплят носа .....щото не могат да мръднат и да отидат на почивка и у нас !!!!!! Кажи нещо весело и за тук !!!!!!
  • 38 пешо

    14 4 Отговор
    на клоуна колко струва , само от извънземните не поискал пари
  • 39 Име

    18 10 Отговор
    1. Путин не провежда война, а СВО. Ако беше война украината щеше да е пустиня вече.
    2. Мисирките как ли ще пишат, с какви очи, след като всичко приключи с победата на Русия?!

    Коментиран от #45

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Краварите трябва да осъзнаят

    15 8 Отговор
    Че деменцията ги води към пропастта и скоро ще се сгромолясат в нея !!!
  • 42 Нахлуването на русия в Украйна струва

    8 12 Отговор
    скъпо на руските граждани, но и на путин и олигарсите около него
  • 43 Българин

    16 9 Отговор
    Стига с тия лъжи мисирки купени. Цяла Европа е в рецесия ,дългът на ФАЩ е рекорден а икономиката на Русия сред първите места по ръст. Затова вземете спрете с тия гнусни лъжи ,че вече и кучетата ви се смеят.
  • 44 007

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "🇺🇦🇧🇬":

    Ти лепило ли дишаш преди да драскаш по сайтовете колега?!
  • 45 Не обявява война защото

    8 5 Отговор

    До коментар #39 от "Име":

    По конституция нямат право да обявяват война без да са ги нападнали!!!а сега ги нападат и пак не обявяват,смях,нали бе?
  • 46 123456

    9 9 Отговор
    ЕЙ DEUTSCHE WELLE кажете нещо за тракторите които блокираха Германия ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ??????
  • 47 123456

    10 7 Отговор
    ЕЙ DEUTSCHE WELLE кажете нещо за тракторите които блокираха Германия ЗАЩО МЪЛЧИТЕ ??????
  • 48 Как е

    8 7 Отговор
    Има ли яйца? Турски хихихихи
  • 49 Деций

    16 9 Отговор
    Не плачете на чуждо умряло,а и никой не можете да заблудите.Имам познати които на 3/4 месеца ходят в Русия и зная от първо лице какво е състоянието на държавата и на хората.Даже внесоха големи суми пари в руски банки,и никой не може да им ги пипа!В градовете нищо не липсва,даже напротив,магазините пукат от стока,а покупателната способност на хората е по добра от тук,и това не само в Москва и Санкт Петербург,а и във Владивосток дори!За състоянието на пътищата пък изобщо не може да става сравнение.Не са много предвид огромната територия,но между градовете пътя е широк и гладък,без дупки!Има места с 50 см асвалтов пласт! Естествено ,че има и села забравени от бога,но тук как е,а и не само тук.Обаче ние сме в клуба на богатите!!!Да паднеш от смях!Ако тук климата беше както в Русия,не ми се мисли!Икономиката им е в подем, инфлацията е много ниска,и финансите на страната са добре!Имат рекорден износ на суровини и материали,щото не всички държави са самоубийци вързани на каишка от САЩ! Всъщност САЩ си купуват петрол и горива от Русия,ядрено гориво също.В западна Европа не са спрели да купуват руски газ! Всичко е огромно лицемерие !

    Коментиран от #53, #75

  • 50 Русо

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Свободен":

    Русомазохистите са свикнали, важното е вожда им да а к а в златни цукала, а те на вънка в дупката
  • 51 на руснаците не знам

    4 5 Отговор
    Но на американците категорично.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ха-ха

    9 15 Отговор

    До коментар #49 от "Деций":

    За една година само 91 българи са посетили Русия.И 800 000 Запада.Тия ги разправяй във вестник Правда.

    Коментиран от #60, #61

  • 54 коментара ми на заглавието

    12 3 Отговор
    А пък на САЩ, ЕС и цялото НАТО гледам без пари им излиза ?!? В това число и на България...
  • 55 Бесен-_ Язовец

    8 3 Отговор
    Варварите фашизоиди от запад да не се притесняват за руските финанси

    Коментиран от #57

  • 56 Иво

    9 5 Отговор
    Грешите ,руснаците воюват,строят,работят , грижат се за деца и възрастни ,не ги мислете ,те воюват с целият агресивен свят помагат на бедните страни и народи! Днес гледах филмче от 25.07.20023 год.в Конго,останах изумен от видяното! Конгоанци завършили висше образование в миналото и в момента ,говорещи руски , обичащи народа и страната!! Господи защо ги повредиха англосаксонците и сглобката малоумните русофоби! Ще страдаме заради тези продали се за богатства наречени сглобка!!!
  • 57 Не се притесняват.

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "Бесен-_ Язовец":

    Бъди сигурен!
  • 58 Хахахаха

    10 10 Отговор

    До коментар #8 от "Казано":

    Незнам за кои роби пишеш, но да ти напиша, че икономиката в България е по-добра от раша. И става въпрос за средна заплата, а не да ми сравняват олигарси.

    Коментиран от #63

  • 59 Много

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Голата истина":

    Им даваш.
    Турците са там от 50г.
    Почвата отдавна е подготвена.
    Да видим кой ще им помага срещу "поканените специалисти"...

    П. С.
    "поканен специалист" - "заврян зет".
  • 60 Деций

    11 7 Отговор

    До коментар #53 от "Ха-ха":

    Това евтина пропаганда с които ти пълнят тиквата!Във всеки самолет от Истанбул до Москва и Санкт Петербург летят по 15/20 българи.Гледай Нова и БТВ,те казват "истината", проводник на Стакмистика!
  • 61 Христо

    11 6 Отговор

    До коментар #53 от "Ха-ха":

    Ти наясно ли си, че руснаците не пускат в страната си всеки, на който му скимне да се разхожда там? Не е разграден двор

    Коментиран от #64

  • 62 На Запада му е през онази работа

    7 8 Отговор

    До коментар #31 от "Запада реве като прасе":

    Какво се случва в кочината.
  • 63 Христо

    13 5 Отговор

    До коментар #58 от "Хахахаха":

    Ти разлика между заплата и покупателна стойност правиш ли?

    В Германия със заплата от 3500 евро едва свързваш двата края

    Коментиран от #65, #88

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 СССР2

    9 5 Отговор
    Викам руските бабички обичат да се редят на опашки..това ги връща в младостта един вид
  • 67 Българин

    10 5 Отговор
    Те обичат мизерията, винаги са живели мизерно, както по царско време. така и през комунизма.

    Коментиран от #69

  • 68 Христо

    9 7 Отговор

    До коментар #64 от "Бухахахахахаха":

    Достатъчно е да влезеш в Гугъл мапс и да поразгледаш

    Има и хиляди блогери от цял свят - японци, американци, германци и откъде ли не - които качват актуални видеа от магазини, концерти, болници и къде ли не от Русия

    Ще ти се прииска да отидеш. И много ходят

    Коментиран от #70, #71

  • 69 Христо

    9 0 Отговор

    До коментар #67 от "Българин":

    Много важно е, че дори на живеещите мизерно не им пука от това. Имат други ценности.

    Но пък само от книжарниците на търговската верига "Читай-город" само през миналата година бедните руснаци са откраднали над 300 000 книги. Книгги крадат
  • 70 Не искам!

    8 7 Отговор

    До коментар #68 от "Христо":

    Ти си седи в руската психиатрия .Аз тук съм си добре.

    Коментиран от #82

  • 71 Знаеме ги тия положения

    4 4 Отговор

    До коментар #68 от "Христо":

    Джанго то и в корекома имаше много работи навремето
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Кресна

    9 8 Отговор
    Войната на Русия излезна печеливша .Русия се научи да бъде самодостатъчна и разви сектори където преди внасяше .От както е Путин начело от купувач на пшеница се превърна в продавач номер 1.Та Русия не в мислете ,я кажете какво става в началото на 2024 в Германия .Цените изведнъж скочиха до небесата ,данъците с над 60% .В Русия живея и такова нещо няма.Увешипиха се някой неща с по 30-40 стотинки български пари ,но на запад скочиха с по 30-80 евро.Справка и с Испания .Бутилка газ преди нова година 15.20 ,от 1 януари е 19.55.Нали беше сбогом Газпром ,Европа има достатъчно газ и всеки ден падала газта ,защо е това увеличение с цели 4 евро за 12.5 л бутилка газ ?

    Коментиран от #77

  • 74 Дойчето сега да напише

    7 3 Отговор
    статийка и за ситуацията в Украйна и ЕС и да сравним.

    С отчаяните си напъни и манипулации с нищо не помагат, а само стават за смях и подигравки.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Джуджето Хаяско

    7 6 Отговор
    Руснаците се оплакват, това е истина, стандарта им пада, територията е залята с китайци които ги изкупуват на безценица, a семействата им ще се избият от противоречия, всеки втори руснак е женен за украинка и обрстно
  • 77 Информацията ти

    7 7 Отговор

    До коментар #73 от "Кресна":

    Е на 100% недостоверна.Тоест,пореднатс руска лъжа.Вие руснаците вече и да лъжете не можете.

    Коментиран от #79

  • 78 Хйк

    6 6 Отговор
    А за Ислямска Джамахирия Дойчланд какво ще кажете.

    Коментиран от #81

  • 79 Кресна

    5 4 Отговор

    До коментар #77 от "Информацията ти":

    Я влез и напиши сам в търсачката дори и ще се убедиш. Бях две седмици в Испания и Германия .Заредих на 29.12 в Испания бутилка газ на 15.20 и на 2.01 на 19.55 .Ти ли ще ми кажеш кое е истина и кое не ,дето от село не си излизал .Аман от хора не изкарали и 1 лв в живота си но устите им не можеш да затвориш .Това са лесни новини и лесно се проверяват ,но който знае как и който има желание .Ти ме убеждаваш ,че нито знаеш как ,нито можеш ,по лесно е да те убеждават по друг начин .
  • 80 Ама само на

    3 3 Отговор
    Руснаците! А Украйна стува пре пре пре скъпо на над 50 страни и най- вече на България!
    Тагарев ни изкара и дъха с непозволени удари под кръста! И продължават не да молят, а да настояват!
    Гадост!
  • 81 Не знам

    3 3 Отговор

    До коментар #78 от "Хйк":

    Путлера каза че давал руслямско гражданство на чужденци ако се запишат в армията че брадати кадировци не останаха вече
  • 82 Къде

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "Не искам!":

    В Курило по-добре ли е?
  • 83 хахаха

    2 3 Отговор
    тука разни "свободни" пишат та се кинат срещу Русия какви мужици и русороби живеели там...да им напомня една римска сентенция...Най-добрият роб е този, който се смята за свободен...:)))))
  • 84 Руснак

    3 2 Отговор
    Вие кво, парите ли ми броите, бе въшляри?
    Аз питам ли ви колко скъпо ви излизат пенделюгите в Брюксел?
    Аре всеки да си гледа в собственото канче!
  • 85 гахахахахаххаха

    4 2 Отговор
    струва скъпо да, затова БВП им скочи с над 50%.. евала пропаганда, ще си страдата е проамериканските ви ценности, на които сте подлоги :D Да живее България
  • 86 Тити

    2 5 Отговор
    То и сега Рашистан е кочина след време ще я бъркат със Северна Корея.
  • 87 и на тъпите

    4 2 Отговор
    американци и европейци също тоже !
    Уж имало демокрация, а ВПК на световнитетерористи САЩ
    управляват будалите
  • 88 😂😂😂😂😂😂

    8 3 Отговор

    До коментар #63 от "Христо":

    Хахахаха викаш друго си е в Путинистан да охолстваш със $150 долара заплата 😂😂😂😂😂😂 От де ви копат от посолството толкова умни бре ... 😂😂😂😂😂😂
  • 89 зелето вкисна

    4 3 Отговор
    да му мислят германците смесени с кореняците на африка и азия
  • 90 дядото

    5 3 Отговор
    интересно колко струва тази война на вас от ес,нато и сащ.само няколко стотин милиарда щд и евра.
  • 91 Ал Тъпоне

    6 2 Отговор
    А на нас дали ще ни излезе по-евтино надупването ни на Запада?

    Коментиран от #94, #98

  • 92 Кои

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахахаха":

    по-точно?
  • 93 Р.К.И.

    1 1 Отговор
    " ... отбранителната способност на страната " Как звучи, а? Като колосана ,чиста, сгъната носна кърпички в джоба, за всеки случай! Не, тези разходи не са за кърпичка или джобно ножче, те са за агресия, за война, за убиване. Руснаците да са наясно,че една трета от парите им за това отиват, не за предпазител на молива! И руският народ е солидарно отговорен! Защото знае и защото подкрепя.
  • 94 Р.К.И.

    1 2 Отговор

    До коментар #91 от "Ал Тъпоне":

    Ще трябва и елементарни уроци да си преподаваме. Има Източна и Западна цивилизации. Европа заедно с България е Западна цивилизация. Русия е Западна цивилизация! На кого да се "надупвам", на себе си ли? Нескопосаната руска пропаганда мозъците ви е изчегъртала.
  • 95 ами

    1 0 Отговор
    то понеже на колективния запад и сащ е без пари - почистиха си складовете и музейте
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 пак грижи за

    2 1 Отговор
    Русия! Добре че УКРАИНЦИТЕ НЕ страдат според вас!!!
    Нали? Дали защото всички знаете, че това е война на обора и натото срещу Русия, или защото ТОЧНО ЗНАЕТЕ реалните неща, все в Русия ви е погледа. Аз имам грижа за украинците. Дайте ни информация за тях. Не за жените по парижгките пазари или мъжете в игралните домове в Монако.Стига с празна агитация!
    Имам приятели двама братя в Киев и искам да зная какво се случва. Единият има двойна гражданство.

    Коментиран от #99

  • 98 Задунаец

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Ал Тъпоне":

    Дрогарьо Тъпоне! Скъпо е. Но пут лер като ви освободи, ще ви върне апят Корекомите и тогава ще спестите от купуване на запани стоки, защото ще можем само малка част от населеньето да си пазаруваме с долари и марки. Всьо будет харашо как в сибире!
  • 99 Задунаец

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "пак грижи за":

    Кой го е грижа за руzzия? Като са си избрали тази съдба, да си сърбат попарата която са надробили. Те решиха да влязат на територията на чужда страна с оръжие и ще си плащат за това. Ще си плащат всички, защото всички вкупом подкрепят кървавия диктатор и унищожават една независима държава.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания