Отидете към основна версия

6 911 111

Генерал Бен Ходжис: Русия ще рухне преди Украйна

  • украйна-
  • бен ходжис-
  • русия-
  • война-
  • сащ-
  • крим-
  • владимир путин

Той разкритикува американските власти, че не са изпратили повече оръжия на Киев

Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия ще рухне преди Украйна. Това заяви бившият командващ въоръжените сили на САЩ в Европа ген. Бен Ходжис в интервю за Sestry.eu.

„Икономиката им е в много лошо състояние. И ако Западът беше работил по-добре със санкциите и беше изолирал Русия, дори руският народ нямаше да може да се примири с войната и да я продължи. Броят на жертвите им вече надхвърли 330 хиляди убити и ранени. Това не означава, че не могат да хвърлят повече тела. Но не мисля, че ще могат да продължат това, което правят сега, особено ако Западът най-накрая разбере, че победата на Украйна е в наш интерес“, заяви американският военен.

„И тук не говорим за благотворителност за Украйна, а за наша полза. Хората около Путин, всичките олигарси, губят парите си. Знаят, че няма къде да отидат. Индустрията се унищожава“, заяви Бен Ходжис. Той коментира плановете на Владимир Путин да воюва срещу Украйна в продължение на пет години.

„Вярвам на думите му, защото той много ясно каза на пресконференцията си в края на годината, че не се интересува от преговори, докато не постигне всичките си цели, които включват унищожаването на НАТО и Украйна. И така, той прехвърли икономиката на Руската федерация на военна предавка, въпреки че тяхната икономика е с големи проблеми, а отбранителната индустрия също има много проблеми. Путин ой не трябва да се тревожи какво мислят руснаците, защото той не се кандидатира на легитимни избори. И не трябва да се притеснява, че медиите ще се обърнат срещу него. Мисля, че той знае, че неговото политическо бъдеще е свързано с успеха в борбата срещу Украйна. И така той ще жертва толкова руски животи, колкото са необходими, за да направи всичко, от което се нуждае. Затова ми се струва смешно, че някой тласка Украйна да преговаря с Кремъл“, заяви ген. Бен Ходжис.

Той разкритикува американските власти, че не са изпратили повече оръжия на Киев. „Разочарован съм, че няма решение от американското правителство (например за доставка на ракети ATACMS с обсег от 300 километра и дронове Grey Eagle с полетно време 25 часа). В същото време виждам нарастващ натиск върху германския канцлер да достави ракети Taurus“, заяви Ходжис. Той призова Запада да осъзнае, че победата на Украйна над Русия ще е в неин интерес.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 143 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: