Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Януари, 2024 09:31 6 208 137

Путин разкри истинските цели на Русия във войната срещу Украйна

  • владимир путин-
  • путин-
  • русия-
  • война-
  • украйна

Руският президент смени реториката, която използваше досега

Путин разкри истинските цели на Русия във войната срещу Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военнопрестъпникът Владимир Путин вече открито говори за завладяването на украински територии, а не за тяхното „освобождаване“.

Руският президент разкри реалните цели на Русия, които са кристално ясни още от първия ден на непредизвиканата пълномащабна война: анексирането на украински територии.

Още новини от Украйна

Путин смени реториката, която използваше до момента, а именно за „освобождаване“ на Украйна и „денацификация“.

Съветникът към украинското вътрешно министерство Антон Геращенко се пита дали това е неволна грешка от устата на Путин или умишлено действие.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    105 106 Отговор
    Целта е постигната...... Русия се самоубива мъчително, дълго и болезнено...... Наистина ми е жал за нормалните, интелигентни и образовани руски граждани, горко им

    Коментиран от #27, #70, #89, #105

  • 2 Добро утро.

    112 8 Отговор
    Ние до сега не знаехме.
  • 3 Хъхъ

    103 74 Отговор
    За всички беше ясно че е окупация, само за Българските малограмотни ватници не беше

    Коментиран от #31, #90

  • 4 Акула

    77 80 Отговор
    Русия е Сила и Мощ

    Коментиран от #24, #45, #69

  • 5 честен ционист

    43 19 Отговор
    Императорът на Третия Рим ще просвещава с руската азбука от Джуно до Гибралтар. Вадете речниците.
  • 6 един

    37 18 Отговор
    Ние щото хич не знаехме какви цели преследва!
  • 7 Българин

    45 6 Отговор
    Те досега тайна ли бяха?
  • 8 гост

    77 12 Отговор
    Няма ли да напишете най- после , че утре ЕК ще гласува отнемане правото на глас на Унгария или чакате всички други сайтове да ви изпреварят ?????

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ОТРОВНАТА

    42 6 Отговор
    ПАК Е ЯЛА ЗМИИ
  • 12 гост

    24 49 Отговор
    Как американците многократно спасяват Русия от свиреп глад ! В Русия хем мразят американците, хем са убедени, че ако настане свиреп глад, именно САЩ ще ги спасят. Тази двойственост на съзнанието пронизва последните няколко поколения руснаци. Изумително е вкорененото в руснаците убеждение, че всички са им длъжни, включително - да ги спасяват от последствията от собственото "головотяпство" (главаначество, глупост). Тези дни при появата на дефицит на яйца и пилешко месо в Русия се появиха успокоителни съобщения от този тип: Няма страшно, ще ядем "бутчетата на Байдън", както в началото на 1990-те години ядохме "бутчетата на Буш". Ще рече: американците ще се смилят и ще ни изпратят храна.

    Откъде тръгва историята с американските бутчета за Русия
    Очакването, че винаги ще има американски бутчета, има, разбира се, своя предистория. През 1891 година например в Русия настъпва свиреп глад. Добродушният американски народ събира хранителни помощи и ги праща на гладуващите руснаци. Събитието е запечатано на голяма картина на руския художник Айвазовски, която и до днес е забранена за показване в Русия.

    Коментиран от #14, #26, #28, #83

  • 13 Мнение

    60 25 Отговор
    Украйна е бита карта. Съдбата и беше предопределена още преди 10 години, но не от Русия.
  • 14 гост

    23 31 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Защо обаче се налага американският народ да спасява руския от глад? Защото руската власт по онова време всяка година удвоява износа на пшеница, която директно конфискува от селяните. А прави това, за да финансира бъдеща успешна - както напразно се надява - война с Япония. В същото време Кремъл въобще не се вълнува от това, че междувременно милиони селяни измират от глад.

    Същото положение се повтаря в началото на 1920-те години, когато болшевишкият режим въвежда "военен комунизъм" и отново конфискува цялото налично зърно от селяните. Настъпва такъв свиреп глад, че не само Америка, а целият свят праща храни в Съветска Русия. Дори в българските села се събират помощи. Десетилетие и половина по-късно отново настъпва глад - този път поради решението на Сталин да национализира селското стопанство. И отново американците са най-големите донори на храни. Гладът се повтаря след края на Втората световна война. Този път американците пращат огромни количества консерви, които са им останали от военното време.

    Коментиран от #19

  • 15 Аспарух

    26 53 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Не отнемане на глас, а изгонване на шишо Орбан от ЕС.
    Стига са му давали милиарди на путлеровия агент.Да чака путя да го АсвАбАждава и после маджарите да си правят нова 56г.

    Коментиран от #63

  • 16 Реалист

    53 22 Отговор
    Окраинските фашисти застрашават сигурноста на цяла Европа и абс необходимо да бъдат наказани за назидание на всички кото възраждат фашизма . Българските сороси фашисти замислете се и вие.
  • 17 9689

    44 14 Отговор
    Въвличането на България във война е престъпление в което участват и платени медии.

    Коментиран от #134

  • 18 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🤍💙❤️

    42 29 Отговор
    Подкрепа за братска Руси и руския народ
  • 19 гост

    16 28 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    На нито един етап кремълската власт не полага усилия да развива икономиката така, че да няма глад. Винаги се виси на убеждението, че ще има "бутчета" отвън, докато самата власт насочва всички ресурси към подготовката за война с производителите на същите тези бутчета.

    На прехода между 1970-те и 80-те години властта в Кремъл отново започва да събира огромни средства, за да завзема все повече територии в Третия свят, така че да обкръжи развитите капиталистически страни. Някъде към 1983 година в СССР започва да изчезва храната. Отново на помощ идват американците. По заповед на президента Рейгън - когото руснаците вече са обявили за най-зловещия си враг - към СССР потеглят огромни количества американска пшеница. От Европа потеглят пратки със замразено масло и месо, цистерни с вино, прах за пране.

    Коментиран от #23, #77, #85

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    25 10 Отговор
    САЩ не подготвят нови оръжейни доставки за Киев поради липсата на бюджетни средства за това, заяви на брифинг говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби. Той припомни, че последният пакет е бил отпуснат на 27 декември.
  • 23 гост

    16 29 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    И така стигаме до началото на 1990-те години, когато Русия започва да се изхранва с "бутчетата на (президента) Буш". Днес очакват като даденост, че каквито и глупости да правят, накрая ще се хранят с "бутчетата на Байдън". А междувременно всекидневно и всекичасно проклинат "англосаксите" като свои най-зли врагове; тия дни се изхитриха да обвинят президента Байдън за това, че половината Русия мръзне поради липсата на отопление.

    Хем ги мразят, хем знаят, че ще ги спасят

    Тази двойственост на съзнанието - едновременно да мразиш американците, но и да си убеден, че когато започне гладът, именно те ще те спасяват - пронизва последните няколко поколения руснаци. Това стана особено видимо в първите седмици на войната в Украйна. Гледахме заседания на правителството, различни "говорящи глави" по руските телевизии, които всекидневно повтаряха, искрено възмутени: Как така Запада не го е страх от нас? Как смеят да не ги е страх, тия западняци? Къде се намират? За какви се мислят?.

    Коментиран от #107

  • 24 Лут

    26 21 Отговор

    До коментар #4 от "Акула":

    В какво бе ? Бил ли си в Мордор, какво знаеш от първо лице за този тумор на планетата ? Ако имаш мерак кажи ми, ще ти уредя работа за 3месеца в блатното кралство да се запознаеш с идолите си. Вземи и семейството си с теб.

    Коментиран от #43

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Очевидец храбър

    15 12 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Ама ти ли си този с хаповете, ми пий ги де, пий !!!

    Коментиран от #124

  • 27 един

    24 11 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Ей, това е проклятието на лесните пари спечелени от нефт,газ и природни богатства!Властта печели лесни пари и изключва народа от уравнението,плаща скъпо на репресивен апарат и полиция а народа е натикан в ъгъла!При една икономика с преобладаващо производство това не може да бъде така,просто защото властта разчита хората/фирмите/ да произвеждат и да внасят данъци за да съществува самата държава!

    Коментиран от #51, #56

  • 28 Реплика

    21 5 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Статията е от Дайнов и е публикувана в секция мнения днес.Преписвате или сте автора?

    Коментиран от #40

  • 29 Путин е велик

    27 16 Отговор
    А ГМО бройлерите можете да си виети на воля,
    никой не ви пречи 😁
  • 30 !!!?

    19 26 Отговор
    Нищо ново не казват кремълските варвари...!!!?
  • 31 Смешно, но демократично

    23 7 Отговор

    До коментар #3 от "Хъхъ":

    Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на лъжата!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Кит

    32 13 Отговор
    През март2022 в Турция РФ и Украйна се споразумяха за незабавно прекратяване на военните действия и изтегляне на руската армия от завладените територии срещу деклариране на украински неутралитет и автономия на Донбас по формата на Минските съглашения.
    Интересно защо руснаците бяха готови на това, след като и тогава истинските им цели са били завладяването на Украйна....

    Коментиран от #35, #88, #118

  • 34 Наблюдател

    31 6 Отговор
    Не го виждам Л@ньо Тицин да протестира срещу убийствата на 35 000 цивилни в Газа.
  • 35 Цаца

    26 10 Отговор

    До коментар #33 от "Кит":

    Тогава Борис Джонсн забрани на Зеленски да подпише мирния договор и му каза да воюва!

    Коментиран от #41

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Нито един

    29 16 Отговор
    Съд не е осъдил Путин. А всъщност тоя който го обявава за военнопрестъпник, той извършва престъпления.

    Коментиран от #47, #80

  • 40 гост

    11 16 Отговор

    До коментар #28 от "Реплика":

    Не , просто внимавам някой путлеропитек да не пропусне да се пукне от злоба като я прочете !!
  • 41 Цеца

    12 15 Отговор

    До коментар #35 от "Цаца":

    Няма страна,която да се съгласи на мирният договор с руските условия.

    Коментиран от #91

  • 42 крис

    11 8 Отговор
    Геращенко единствено може постоянно да бълва украинска пропаганда...
  • 43 Абе

    11 4 Отговор

    До коментар #24 от "Лут":

    Явно ти не си бил, щом пишеш такива глупости.

    Коментиран от #50

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Факти

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Акула":

    А и Велик Човек маправи Велика сила!
  • 46 Червена топлина

    23 15 Отговор
    Военнопрестъпник? Завладява? Какви глупости бръщолевят тия украйнски орки не разбирам? Няма държава Украйна няма и да има! Както няма Северна Македония а загубена българска територия! Русия си взима загубеното за 100 години назад просто, какво не разбраха тия евро тъпанари, не разбирам? Хубаво е всеки да си изкара главата от задника и да помисли малко, какво аджеба се случва... Въпросът към хората ми е ако бяхте на мястото на Путин и ако само войната гарантира връщането на територии на страната ви нямаше ли да инвазидирате Крайна също? Или просто щото на Запад лаят дай и ние също.

    Коментиран от #62, #75, #127

  • 47 Ибряяяя

    9 19 Отговор

    До коментар #39 от "Нито един":

    И какво е престъплението? Неговите изнасилвачи убиват в чуждите домове! Ако дойдат в дома ти ще се хванеш май за пръстите на краката. Поразпитай все още живите хора, какво са правили тук навремето. Така, че си е престъпник, нищо повече!

    Коментиран от #52, #65

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 1234

    18 7 Отговор
    факти нямат ли факчекъри, да я проверяват мария - "Военнопрестъпникът Владимир Путин " кой го е осъдил ? не е ли откровена лъжа?

    Коментиран от #54

  • 50 Лут

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Абе":

    Щом казваш.
  • 51 Урюрвкос

    5 11 Отговор

    До коментар #27 от "един":

    точно в десятката, най големия световен износител на горива който практически нищо не произвежда но има най голяма армия и най много затворници в целия Свят.
  • 52 Абе

    8 2 Отговор

    До коментар #47 от "Ибряяяя":

    Убиват ти на мозъка гънките
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 немаБаце

    9 1 Отговор

    До коментар #49 от "1234":

    На тази и плащат добре
  • 55 Гост

    3 2 Отговор
    Е сложилия са грешни двойник…. Ония веселия и усмихнат не съм го гледал скоро?
  • 56 БСП на Бунището

    5 6 Отговор

    До коментар #27 от "един":

    Руските комунистически феодални Олигарси са като Българските - не превръщат ограбените пари в Капитал чрез инвестиции в Производство,а ги изнасят навън.Купуват си яхти,удоволствия ,футболни отбори ,къщи,и имоти на Запад...300 милиарда евро активи са блокирали западни банки - не са в руската икономика...Некадърници !!!После Запада им бил виновен и пак грабят чужди държави...
  • 57 комунистче

    4 2 Отговор
    има си международно призната държава Северна Македония, членка на ООН, и тотално снизходителна и враждебна към нас, нон стоп лобираща и работеща против нас, кандидат членка на ЕС, членка на НАТО, по времето на Тито, всичко си беше в рамките на Югославия, нещо като безобиден, техен си, пионерски кръжок, но след това, нещата се променят, основен спонсор на РСМ след 1991 година са САЩ, те натиснаха гърците да направят компромис, техните политици и журналисти, от РСМ, си го казват открито в медиите им

    Коментиран от #84

  • 58 !!!?

    4 14 Отговор
    На кремълската фашистка хунта проблема не е, колко украинска територия са заграбили, а че никой няма да Я признае признае за РФашистка...дори и след кончината на Путин !!!?
  • 59 интересно

    15 2 Отговор
    кой съд и кога е обявил путин за военнопрестъпник?!?

    Коментиран от #66

  • 60 нельзя!

    2 4 Отговор
    Фундаментална грешка на Русия е, антагонизирането, на говорещите език й!
  • 61 шааа

    12 0 Отговор
    отварачката пак се прави на много отворена, хвърля епитети наляво и надясно като че ли сее на нивата
  • 62 Мацква

    4 11 Отговор

    До коментар #46 от "Червена топлина":

    Браво колега! Ми дай да правим войни тогава.Дай утре да нападаме нашата Македония.Или дай турците утре да кажат, България е наша и да ни нападнат.Страхотно мислене! И щом толкова ти харесва расия,ми бягай там да живееш,какво правиш в пробития запад.

    Коментиран от #100, #102

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Видовден идва!!!

    19 6 Отговор
    Много ми е интересно да видя този сайт "факти.бг" дали ще си позволи пак да използва цинични обиди и епитети към Русия и Путин само след няколко месеца!!!))

    Коментиран от #76

  • 65 Кит

    15 4 Отговор

    До коментар #47 от "Ибряяяя":

    Друже, със сигурност в тази война руски войници извършват и военни престъпления срещу цивилни лица. За което носят ЛИЧНА наказателна отговорност, а не Путин. По време на война подобни неща няма как да бъдат избегнати на 100%, затова войната е нещо лошо, което трябва да се стремим да избягваме.
    Сега да те питам нещо друго.
    В продължение на ОСЕМ години армията на Украйна обстрелваше жилищни квартали на Донецк от упор. Загинаха хиляди цивилни УКРАИНЦИ, убити от други УКРАИНЦИ. Това лична вина на артилеристите в Маринка, Авдеевка и Бахмут ли беше или ставаше по заповед на украинското командване, на украинските президенти в периода? Тези хора трябва ли да бъдат съдени за геноцид срещу собствения си народ, който лично и доказано са разпоредили?
    И, ако армията на Путин влезе през 2022 за да прекрати всичко това, престъпление ли е такова поведение / справка, войната срещу Сърбия по повод събитията в Косово/?
  • 66 !!!?

    4 13 Отговор

    До коментар #59 от "интересно":

    Нюрбергският съд още преди осем десетилетия осъди фашизма на Хитлер, респективно Путлер, като военно престъпление !!!?
  • 67 Русофили путлерастини

    6 10 Отговор
    Армия затровници ви пожелавам да ви освободи. От всичко дето имате.
  • 68 Умен по цялата глава

    4 8 Отговор
    Как няма да иска да я завладее??Украйна е световен производител на пшеница и основен конкурент на руската такава.Украйна е изключително богата на полезни изкопаеми (притежава около 5 % от световните запаси). Тя разполага с най-големите запаси на манганова и титанова руда в света. Големи са и залежите на другите руди на цветните метали, а по запаси на желязна руда (Кривой рог и Керч) е на 3-то място в света. Страната е много богата на висококачествени черни въглища (Донецкия басейн). Огромните залежи на въглища осигуряват запаси за още 300 години. Добиват се въглища, нефт и природен газ, желязна, манганова - 23% от световния добив и руди на цветни метали.
    Като сложиш и излаза на Черно море , и нещата стават неустоими за Руския Окупатор...
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Живанши

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Пхахаха, я си скрий жалостинята фалшива. Ганьо ще жали някой. Ти ги мразиш бе брат! Яд те е, че за ганьо никой нищо не говори и знае, а за Русите цял свят говори! Някъде с добро, другаде с лошо! Те са потомци на велики дела, ти си потомък на робство и предателство. Жал му било на охльова. Я се виж бе! Ходи жали палестинците, иракчани, сирийци. Руснаците не дей се прави, че ги жалиш. Ти си им враг! Врагът може да жали само като е покорил опонента си. Ти нищо и никой не си покорил. Най-силния военен алианс в цялата история НИЩО НЕ Е ПОКОРИЛ! Пък ти бате...

    Коментиран от #82, #86

  • 71 Ксаниба

    8 2 Отговор
    Е щом анхон геращенко и задрищенко го казват - вервамее!!
  • 72 Глупостта ходи по писачи

    5 0 Отговор
    Откривател? Трабва да си си поставил цел да си с капаци. Още в началото на СВО един (сега бивш) президент каза: "Кой гарантира, че такава страна след 2-3 години ще я има?". Да са публикували още тогава такъв пасквил!
  • 73 Не съди, за да не бъдеш осъден!!!

    9 0 Отговор
    Кой сега използва лични обиди?! Сайтът или коментиращите? "Военнопрестъпникът Владимир Путин"...Маро, това го кажи лично в очите на Путин!!!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Видовден идва!!!

    3 8 Отговор

    До коментар #64 от "Видовден идва!!!":

    Много ми е интересно такива подлоги и русороби като вас, къде ще се скриете?
  • 77 Баба, цоцолана

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Да беше прочел нещо и за голямата депресия. Колко така наречени американци са изпукали от глад. Самоубили си и още.ама нали сме коне с капаци.

    Коментиран от #97

  • 78 Превземането

    5 4 Отговор
    На територия си е превземане независимо с какви думи е облечено... Ама само с писане надали ще се върнат, трябва армия и оръжие, а и от двете Русия разполага с достатъчно за да не ги върне, та се чудя ЕС какво прави в момента? Правете армия и оръжие, върнете наборната и обучавайте бойци защото ситуацията е наистина сериозна. Според мен за да спреш Русия е нужно много повече от това което имаме в момента. Върнете наборната защото ще берем ядове.
  • 79 осъзнал се

    1 0 Отговор
    много почитатели на БАТМАН бе
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Сър Пичук

    5 8 Отговор
    Всички честни и нормални хора знаем от самото начало, че истинската цел на фашистката агресия срещу Украйна е завладяване на територии, пристанища, заводи, природни ресурси.
  • 82 Ахаааа

    5 8 Отговор

    До коментар #70 от "Живанши":

    Ясно! Ти си потомък на някоя блатна ватенка!Избягал си от "рая на земята" по някакъв начин и вместо да си благодарен, величаеш и славословиш това от което си избягал!!Запада все още е търпелив към блатната ви кочина,но никога ме забравяй,че ако се наложи, казвам ,ако се наложи ,ще ви смачка!Дори ако трябва и заради Украйна!!!

    Коментиран от #92

  • 83 Руси

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Американците нищо не дават
    без пари.Бизнес сър.
    Яйцата в Русия струват 100 руб (1 евро)
    за 10 броя. А в България продават украйнски
    яйца като български. Спри се, огледай се и
    ако не идва влак премини!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Руси

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Изглежда, през нощта си спал отвит?!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Руси

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Кит":

    Личи си, че не знаеш истинските цели
    на руснаците, макар че те са известни
    на целия свят.

    Коментиран от #132

  • 89 Георги

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Не плачи на чужди гробища.
    Отначало помисли за нас,
    българските граждани.
  • 90 Василиса Прекрасна

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хъхъ":

    Като се прибереш след дълга командировка в къщи, окупира ли дома си?
  • 91 Руси

    3 3 Отговор

    До коментар #41 от "Цеца":

    Рано или късно Украйна ще се съгласи!!!
  • 92 Живанши

    4 2 Отговор

    До коментар #82 от "Ахаааа":

    А така! Метни жлъч, отправи заплаха от чуждо име, гръбначе едва ли ще ти поникне, но пак - по-добре от жалостинята, слабо завоалирано презрение... Не знам как сами не си повръщате в устата с такива небивалици. Ганчо и той трябва да се почувства човек, но му е трудно да разбере как!
  • 93 Абсурдистан

    2 3 Отговор
    Защо се дъвче тази тема, след като независимо какво плямпа касапина, истинката цел е превръщането на цяла Украйна в руска губерния.

    Коментиран от #98

  • 94 Тактикос мицотакис

    5 4 Отговор
    НЯМА ДЪРЖАВА УКРАЙНА, ОПИТАХА НО НЕ СЕ СЪСТОЯ. СЕГА РУСИЯ ЩЕ СИ ПРИБЕРЕ ПОДАРЪЦИТЕ КОИТО Е ПРАВИЛА СЛЕД ВОЙНИТЕ, НО ЗАЕДНО С РУСКОГОВОРЕЩОТО НАСЕЛЕНИЕ. МОЖЕ ДА ОСТАВИ БУФЕРНА ТЕРИТОРИЯ В ЗАПАДНАТА ЧАСТ С НЕПРИЯТЕЛСКО НАСЕЛЕНИЕ, НО ДЕМИЛИТАРИЗИРАНА. СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ СЪЩОТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ГЕОГРАФСКАТА ОБЛАСТ МАКЕДОНИЯ, ПОДЯЛБА МЕЖДУ АЛБАНИЯ, СЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ.
  • 95 Механик

    4 1 Отговор
    Мине-немине и токунапишете как Путин разкрил.
    И по колко пъти ги разкрива? Или целите му се менят по три пъти на ден?
    п.п.
    Абе, как върви ПРОЛЕТНАТА намсиквоси?

    Коментиран от #96

  • 96 Чебурашка

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "Механик":

    Чакай бре, тя първа пролет в далече още.
    Чакай да се нагласят, да се настроят, да се насъскат укрите, пък то дотогава може и да няма вече Осрайна...
  • 97 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #77 от "Баба, цоцолана":

    Само че Раша НЕ ГИ Е СПАСЯВАЛА от глад нали !!!! Не че може да спасява някого , тя себе си не може да спаси от простотията и мизерията !! Нито коя да е друга държава , Раша може само да напада други държави , включително тези които са я спасявали !!
  • 98 Живанши

    5 4 Отговор

    До коментар #93 от "Абсурдистан":

    Ква истинска цел? Какво се правите на изненадани! Тия територии бяха официално анексирани. Те са част от Русия. Март 2023 Укрите получиха последен шанс да спрат загубите на територии които по право са Руски, отказаха го нагло с гръб Нато! Сега ви гледаме миризливия гръб колко работи! Укрите сериозно се объркаха 2014, да си мислят да връщат загубеното. Получиха най-голямата меча услуга в историята от Нато, което е главно САЩ. Всички други са крайно незначителни, кучелайковци.

    Коментиран от #128

  • 99 стоян георгиев

    5 0 Отговор
    А какво говори военнопрестъпникът Бай Дрън?
  • 100 Червена топлина

    5 0 Отговор

    До коментар #62 от "Мацква":

    Фашингтон или КОЛЕГА на мен ми омръзна да гледам лицемери дето не искат да кажат това, което мислят. Откакто свят светува войни се водят за елементарни неща. И да искам да загуби Крайна защото за мен това са нацисти!

    Коментиран от #106

  • 101 ФАКТ

    2 4 Отговор
    Е ДО СЕГА НЕ БЯХ ВИЖДАЛ ГРОЗНА РУСКИНЯ...АМА ДОЖИВЯХ И ТОВА ДА ВИДЯ...МИЛИЧКАТА ДА Я СЪЖАЛИ ЧОВЕК МЕТНАЛА СЕ Е НА БАЩА СИ...НЕ ВЯРВАМ ПУТИН ДА ИМА ДЕТЕ ОТ ГРОЗНА ЖЕНА...ТОЙ ПУТИН Е КАТО БОЙКО В БЪЛГАРИЯ...ТЕ КОЛЯТ ТЕ БЕСЯТ И ТРЯСКАТ НАЙ ЕЛИТНИТЕ МАЦКИ...ХЕМ МЪЖЕ С ВЛАСТ ХЕМ МЪЖЕ С ПАРИ...КАК ДА ИМ ОТКАЖЕ НЯКОЯ..ЕЙ ДА ИМ ЗАВИДИ ЧОВЕК...НЯКОИ ХОРА СА ИЗБРАНИ НА ТОЯ СВЯТ ДА БЪДАТ В РАЯ...ЖАЛКО ЧЕ ИМА ЕДНА ПОГОВОРКА .."ЧЕ ТОЗИ РАЙ ВОДИ В АДА",,,,А В ТЕХНИТЕ СЛУЧАИ ТОВА В 100000 ПРОЦЕНТА СИГУРНО...НО ПОНЕ НА ТОЗИ СВЯТ СА СИ ПОЖИВЕЛИ...ПЪК НА ОНЯ СВЯТ ТО Е ЯСНО ЧЕ ЩЕ СА ВЕЧНО НА ГОРЕЩА ТРИЗЪБЕЦА.:)...ВЯРНО ЧЕ И НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ЩЕ МИНЕМ ПРЕЗ НЕГО АМА ПАК ИМА ШАНС ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ТАМ..АМА ЗА ТЕЗИ НЯМА НИКАКВА НАДЕЖДА...А ПЪК ПУТИН ЗА КОЛКО НЕВИННИ ЖЕРТВИ ИМА ДА ПЛАЩА...НЕ ИСКАМ И ДА ГО МИСЛЯ ДАЖЕ...ТОЯ ЧОВЕК ЯВНО ГРАМ НЕ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ УМРЕ..И ТАМ ГО ЧАКА ГОЛЯМ АМА МНОООООГО ГОЛЯМ ЧУР...

    Коментиран от #104

  • 102 Фащингтон

    5 0 Отговор

    До коментар #62 от "Мацква":

    Че цял свят в момента, какво прави бе интелегенцията?? Израел, Русия, Америка, Франция, Англия и Иран какво аджеба правят в момента ако не войни?

    Коментиран от #126

  • 103 Олаф Шолц

    6 0 Отговор
    Когато говори Н В В Путин с удивление и захлас слушам и винаги си водя записки.Когато говори Байдън се смея,когато тоя се търкаля по стълбите на самолета и и аз се търкалям от смях.Когато говори Зеленски винаги се оглежам наоколо подозрително и най вече,пазя си портфейла.
  • 104 оня с х.я

    3 1 Отговор

    До коментар #101 от "ФАКТ":

    Не е нужно да умирр гашш.Очаквам те скоро.Като за теб цена като за приятели 50туна.

    Коментиран от #108

  • 105 Евроатлантик

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Менте-диктатора може да говори каквото си иска, защото му остава още малко време... РФ също уверено е поела по пътя на крайцера Москва и СССР.
  • 106 ФАКТ

    1 6 Отговор

    До коментар #100 от "Червена топлина":

    ВОЙНАТА В УКРАЙНА НЕ СЕ ВОДИ ЗА ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА..ВОДИ СЕ ПО ЗАПОВЕД НА САЩ И РУСИЯ ,,ЕВРЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ...ТЕ ВСИЧКИ ВОЙНИ СЕ ВОДЯТ ОТ ТЯХ ДВЕТЕ...КАТО ВИНАГИ И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ УЖ СА НА СТРАНАТА НА ДОБРИТЕ..И СЪСИПВАТ ДЪРЖАВАТА...СЕГА ТАКА СА ПОЧНАЛИ И УКРАЙНА..РУСИЯ УЖ ОСВОБОЖДАВА УКРАЙНА..АМЕРИКА СЪЩО РАЗПРАВЯ ЧЕ ИСКА ДА И ПОМОГНЕ ДА СЕ ОСВОБОДИ.....А В СЪЩОТО ВРЕМЕ УКРАЙНА ИЗЧЕЗВА..А БЕ ВСЕКИ ПЪТ СЦЕНАРИЯ Е ЕДИН И СЪЩ...ТАКА СИ ЗАМИНАХА СИРИЯ АФГАНИСТАН И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ...,ХАРЕСАТ СИ НЯКОЯ ДЪРЖАВА И Я СЪСИПВАТ..,,ТАКА ЧЕ ГОСПОДА РУСОФИЛИ И АМЕРИКОФИЛИ....В ТЕЗИ ДВЕ ВАШИ ЛЮБИМИ ДЪРЖАВИ НЯМА НИЩО ДОБРО...И ДВЕТЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ЕВРЕИ И ВСЕКИ ДЕН СЪСИПВАТ НЯКЪДЕ НЯКОГО...С ПРЕДТЕКСТ ЧЕ СЕ МРАЗЯТ..:)..А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПО РАЗНИ ТАЙНИ КАНАЛИ СИ ПРАВЯТ ПЛАНОВЕ КОЯ ЩЕ Е СЛЕДВАЩАТА ЦЕЛ...В МОМЕНТА МНОГО ХОРА СИ МИСЛЯТ ЧЕ АМЕРИКА ПОМАГА НА УКРАЙНА..АМИ НЕ НЕ ИМ ПОМАГА..ДА ДАВАШ ОРУЖИЯ ЗА ОТБРАНА..ДЕФАКТО СИ Е НЕЩО КАТО НИЩО..И В СЪЩОТО ВРЕМЕ КАЗВАТ ЧЕ ИСКАТ ПОБЕДА ОТ УКРАЙНА..ПОБЕДА С ОРЪЖИЯ ЗА ОТБРАНА..:)...ЕГАТИ ЦИРКА..РУСНАЦИТЕ ГИ НАЛАГАТ С РАКЕТИ ЗА ДА ГИ "ОСВОБОДЯТ" ...УКРАИНЦИТЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ ОТ РАКЕТИТЕ АМА НИЩО ПОВЕЧЕ ..ОРЪЖИЯ ЗА НАПАДЕНИЕ НЯМАТ....ОБАЧЕ ЧАКАТ НЯКАКВА ПОБЕДА..ХА СЕГА ДЕ..И УКРАИНСКИЯ НАРОД ГОРКИЯ СА ГО ВЗЕЛИ ЗА ПУШЕНО МЕСО..МИСЛЯТ СИ ЧЕ ВОЮВАТ...А ТО РЕАЛНО ПРОСТО СЕ НАДЯВАТ НЯКОЯ РАКЕТА ДА НЕ ОТИДЕ ПРИ ТЯХ..НО ЗЕЛЕНСКИ ВСЕ ПАК СИ ГОВОРИ ЗА ПОБЕДА...КАК С КАКВО ХОДИ ГО ПИТАЙ...НЕ ЗНАЕХ ЧЕ ОРЪЖИЯ ЗА ОТБРАНА..СЕ ПОСТИГА ПОБЕДА..ЯВНО ЗЕЛЕ

    Коментиран от #116

  • 107 Мишел

    7 4 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Смешно е да се говори колко пъти САЩ са спасявали Русия срещу заплащане в злато и да се премълчава, че без Русия САЩ нямаше да съществуват. 0акратко: Когато английските колонии в Америка обявяват независимост, флота на Англия и на Франция се отправя към източното крайбрежие на САЩ, а двете метрополии подготвят експедиционен корпус за потушаване на въстанието. Такова потушаване англичаните са правили вече в Индия. Но край големите пристанища на САЩ флотът е посрещнат неочаквано от руския флот и без да встъпи в сражение англофренската армада се връща в Европа . Така САЩ оцеляват като нова държава.

    Коментиран от #110

  • 108 ФАКТ

    1 3 Отговор

    До коментар #104 от "оня с х.я":

    ...АМИ РАДВАМ СЕ ЧЕ МЕ ЧАКАШ ДА ТЕ ЧУ-АМ САМО ЗА 50 КИНТА..:)..ЕВТИНА КОВРА СИ БИЛА....ЯВНО ИМА НЕЩО РУСКО В ТЕБЕ..:)...МАЙ ДЪЛГО СИ БИЛА НА СУХО ЩОМ СЕ ПРЕДЛАГАШ И ПО САЙТОВЕТЕ..ПУСНИ СИ ОБЯВА В АЛО БГ...ПИШИ РУСКА КОВРА С ДИК СЕ ЧУ-А ОТЗАД..САМО ЗА 50 КИНТА..ЛЕЛЕ АКО ЗНАЕШ КОЛКО КЛИЕНТИ ЩЕ ИМАШ ЩЕ ТИ ПРЪСНАТ ЗАД-КА МАНИ МАНИ...

    Коментиран от #115

  • 109 Харон

    3 3 Отговор
    Мръсен гопчик. Докопъл се до власт...
  • 110 Никой не се интересува

    4 6 Отговор

    До коментар #107 от "Мишел":

    от събития от далечното минало, които нямат връзка със сегашната действителност...

    Всеки нормален човек вижда кой е агресора и кой се защитава.

    Коментиран от #119, #122

  • 111 възстание в башкирия!

    1 3 Отговор
    следете телеграм!
  • 112 ФАКТ

    2 3 Отговор
    И САМО ДА ВИ КАЖА ЧЕ КОЛКОТО И МИНУСИ ДА МИ ПИШЕТЕ..ТОВА НЯМА ДА ПРОМЕНИ ФАКТА ЧЕ РУСИЯ И САЩ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ЕВРЕИ ..НЕ Е ЗЛЕ ДА ПРОЧЕТЕ МАЛКО ИСТОРИЯ И ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ САЩ РУСИЯ И АНГЛИЯ СА ДЪРЖАВИ УПРАВЛЯВАНИ ОТ ЕВРЕИТЕ...А ЦЕНТРАЛАТА ИМ СЕ НАМИРА НА СРЕД ЛОНДОН....ТАМ СЕ ПРАВЯТ ВСИЧКИ ПЛАНОВЕ..КОЯ ДЪРЖАВА КАК ДА СЪСИПЯТ....ТАКА ЧЕ ГОСПОДА РУСОФИЛИ И АМЕРИКОФИЛИ....И ДВЕТЕ ГРУПИЧКИ СТЕ ХВАНАЛИ ЗА ЕДИН И СЪЩ ГОЛЯМ ЕВРЕЙСКИ ЧЕП....ПРОСТО С РАЗЛИЧНИ ИМЕНА...ПРЕДПОЛАГАМ НЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ЯДРЕНИТЕ ОРЪЖИЯ СА РАЗПРЕДЕЛЕНИ ИМЕННО МЕЖДУ ТЯХ...ЕДВА ЛИ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ Е СЛУЧАЙНО....ХУБАВО Е ДА ПОЧНЕТЕ МИСЛИТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ..КАК ЕДНИТЕ ИЛИ ДРУГИТЕ БИЛИ ОТ ДОБРИТЕ....ДО КАТО СИ МИСЛИТЕ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ..ЕДИН ДЕН И НИЕ ЩЕ ПОСЛЕДВАМЕ СЪДБАТА НА УКРАЙНА И ДРУГИ ПРЕДИ НЕЯ..ПРОСТО ЩЕ НИ ДАДАТ ПО ЕДИН АВТОМАТ И САМИ ЧЕ ПОЧНЕТЕ ДА СИ СЕ ИЗБИВАТЕ ПОМЕЖДУСИ ЗАРАДИ САЩ И РУСИЯ....СЕГА РАЗБИРА ТЕ ЛИ ЗАЩО СТАВАТ ВОЙНИТЕ..ЗАРАДИ ИД-ОТИ КАТО ВАС..КОИТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ЕДНИТЕ ИЛИ ДРУГИТЕ СА ОТ ДОБРИТЕ...НЕ ЗНАЕХ ЧЕ ДОБРИТЕ СЕ БЛЪСКАТ С ОРЪЖИЯ ЗА ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ И ТО НЯКОЛКО ПЪТИ...МНОГО ДОБРИ СА МАНИ МАНИ...ТЕЗИ ЕВРЕЙ ЩЕ ВИ ТАКОВАТ МАЙКАТА НА ВСИЧКИ..АМА ДО КАТО СЕ УСЕТИТЕ...ЩЕ СТЕ ДВА МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА..

    Коментиран от #113

  • 113 ТТТ

    2 0 Отговор

    До коментар #112 от "ФАКТ":

    Ей, такива дето пишат с главни букви, за къде ли са ?
  • 114 пиночет

    3 5 Отговор
    Палячото Путин ,ще довърши Русия!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Клати Курти

    3 0 Отговор

    До коментар #106 от "ФАКТ":

    Моме има едно копченце което като го задържиш излизат нормални букви.Пробвай.
  • 117 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    Ще смени къде ще ходи.
  • 118 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Кит":

    НЕ САМО БЯХА ГОТОВИ АМИ ИЗТЕГЛИХА ВОЙСКИТЕ ...И ТОГАВА КИЕВ КАЗА ЧЕ НЯМА ДА РАТИФИЦИРА ДОГОВОРА И КАЗА ЧЕ СА ИЗГОНИЛИ РУСНАЦИТЕ ..ДА СЕ СТЯГАТ НАШИТЕ МАРИОНЕТКИ ЩЕ ПОСЛЕДВАТ СЪДБАТА НА САДАМ ...АМЕРИКАНЦИТЕ ЧЕ ГИ ТРЕПЯТ
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 пиночет

    2 3 Отговор
    Палячовската Русия става Москалия!
  • 121 коолс

    2 3 Отговор
    Решението на ботоксовия с токчетата е, излизане от бункера и пак заравяне при плъховете!
  • 122 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #110 от "Никой не се интересува":

    Не се хващай и ти на плитки русофилски лъжи и мечти !!! Такова нещо не е имало и няма да има !!! Руския "флот" по това време не е смеел да се отдалечи на повече от 100 мили от Петербург и не е напускал даже Балтийско море , да не говорим да ходи до Америка !!! Дори да е имало луди да опитат англичаните и французите са щели да ги пратят при рибите още докато минават покрай Англия , да не говорим да прекосят Атлантика !! КОГА и КОЙ е чул поне за руски кораби до Америка ??? Та те са били нещастни гемии в сравнение с английските и в съотношение 100 към 1 !! Не в полза на азиатските орки естествено !!
  • 123 Мак лайн

    2 2 Отговор
    Путин е Велик и ще освободи Украйна и света от злото.
  • 124 стоян

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Очевидец храбър":

    До 26 ком - не казваш другар защо да ги пие- затова че издава кумунистическа тайна от крепостните ли
  • 125 Васил

    1 1 Отговор
    За кой ли път ще превзема Киев за три дни.
  • 126 Мацква

    2 1 Отговор

    До коментар #102 от "Фащингтон":

    Ама , като не ти харесва пробития запад,бягай при рашките.Заради такива като теб,още не може да излезем от лапите на комунизма.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 факти

    0 1 Отговор

    До коментар #98 от "Живанши":

    Само като прочета тая глупост "официално анексирани" и ми ставаш ясен какъв палячо и продажен българофоб си.Териториите бяха ОФИЦИАЛНО ОТКРАДНАТИ, НЕЗАКОННО и под дулата на оръжие.Никоя държава на този свят не признава тези кражби,че да говориш за официални изявления.

    Коментиран от #133

  • 129 В.В.П.

    1 0 Отговор
    Герашченко и Мара бесрабката са едно и също нещо...Путин през ден разкрива нещо...АХАХА...
  • 130 В.В.П.

    1 0 Отговор
    Да ви разкрия ..Окрайна 1,2 млн ликвидирани и 16 млн избягали ..НАТО Е Е ШОК..ПИШАТ ШОКИРАЩИ НЕША ..ДА СТРЕСНАТ ХОРАТА ..лека и пръст на ккраина ..
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Кит

    0 1 Отговор

    До коментар #88 от "Руси":

    Пропуснал си да опишеш какви са истинските намерения на Путин.
    Нормална реакция у откровен илитерат.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "9689":

    Много си прав, че медиите носят огромна отговорност за въвличането на България. Добре го каз
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания