Отидете към основна версия

3 461 82

Критична точка във войната! Само нова тактика може да спаси Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • ракети-
  • крим-
  • дронове

На първо място военните усилия на Киев трябва да бъдат насочени повече към отбраната

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната в Украйна достигна критична точка. Контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се оказа много по-малко успешна, отколкото мнозина очакваха. Това даде на руските войски време да се окопаят и да получат предимство на бойното поле. За да вземат предвид настоящите реалности, Украйна и нейните поддръжници трябва да следват адаптирана стратегия, състояща се от пет основни елемента, препоръчват в редакцията на американския вестник The Wall Street Journal.

На първо място военните усилия на Украйна трябва да бъдат насочени повече към отбраната, съветват от редакцията.

"Киев трябва да запази територията, която все още контролира... Украинските сили трябва да създадат укрепени отбранителни линии и да използват модерни сензори и дронове, за да предотвратят ново заграбване на територия от руснаците“, се казва в статията.

Второ, Украйна трябва да намали зависимостта си от чуждестранна помощ, добавя WSJ.

Третата точка от плана предвижда САЩ и други страни да помогнат на Украйна да създаде засилена мрежа за противовъздушна и противоракетна отбрана.

Четвърто, Украйна трябва да се насочи към руските линии за доставки в Източна Украйна и Западна Русия.

Последната препоръка е Украйна да засили заплахите за Руската федерация в Крим.

"Това трябва да включва удари на големи разстояния, както и специални операции срещу руските сили, бази и линии за доставки. Остава загадка защо Кримският мост продължава да се издига. За да станат възможни подобни удари, САЩ и западните поддръжници на Киев трябва да осигурят на Украйна далекобойни оръжия с по-голямо бойно натоварване и да премахнат забраната за използване на такива снаряди за атаки срещу войски и логистика на руска територия“, подчертават от редакцията, като споменават за германските крилати ракети Taurus и американските ATACMS.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: