Отидете към основна версия

5 707 100

Въздушни удари! Украинската бойна авиация нанесе тежки поражения на противника

  • русия-
  • украйна-
  • авиация-
  • война-
  • ракети

Неотдавна списание "Форбс" заяви, че украинските въоръжени сили са били снабдени с боеприпаси от прекия партньор на Киев - Съединените щати

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Авиацията на въоръжените сили на Украйна за пореден път показа на Русия в небето "къде зимуват раците". По време на бойния ден бяха нанесени пет точни удара.

Това заяви Генералният щаб на ВСУ във вечерното обобщение на фронтовата обстановка. В същото време успехите на ракетните войски там не се уточняват.

"През деня авиацията на силите за отбрана нанесе 5 удара по райони на съсредоточаване на противников личен състав" - заявиха от Генералния щаб.

Той също така изброи терористичните удари на Русия: имало е 32 въздушни атаки и 37 обстрела с РСЗО по украински войски и мирни територии. Не липсват и ранени в резултат на действията на противника сред мирното население - добави Генералният щаб. Унищожения са регистрирани и по отношение на жилищната и гражданската инфраструктура на Украйна.

Военният и политически наблюдател Олександър Коваленко предполага, че поради липсата на боеприпаси на фронта ВСУ вероятно ще трябва да отстъпят някои позиции на руските войски.

Според него без този ресурс украинската армия е в състояние само да удържа отбраната си, а за никакво настъпление не може да става и дума.

Неотдавна списание "Форбс" заяви, че украинските въоръжени сили са били снабдени с боеприпаси от прекия партньор на Украйна - САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 71 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: