Отидете към основна версия

3 844 152

Нова тактика на фронта! Руската армия щурмува украинските позиции

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • крим-
  • авдеевка-
  • донбас-
  • бахмут

Подходите на руското командване с постоянно търсене на решения дори на ниво организация на взводовете заслужават внимание

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската федерация доста активно актуализира тактиката на използване на военните си части, поради което понякога променя персонала и организационната структура. По-специално, в началото на февруари 2023 г. се появи информация за актуализиране на тактиката на щурмовите части, разчитайки на значителна артилерийска подкрепа, използване на танкове и други бойни бронирани машини, пише украинското военно издание Defense Express.

Но сега се появи информация за създаването на нова кадрова и организационна структура на мотострелковите взводове, които ще получат стари версии на бронетранспортьори и МТЛБ.

Тя беше анализиран доста подробно от полския анализатор Мачей Коровай, очевидно въз основа на бойни документи, тъй като в основата на анализа беше 24-ти полк, 70-та мотострелкова дивизия, 18-та общовойскова армия на Руската федерация.

Според това изследване такъв условен типичен руски взвод включва 34 души, от които 1 офицер, 5 старши сержанти и 28 редници, които пътуват на три бронетранспортьора.

Взводът не е разделен на традиционните три отделения, а на пет групи. Основната група е групата за контрол и огнева поддръжка, която се състои от самия командир, гранатомет с тежък противотанков или термобаричен гранатомет и две картечници, както и свързочник и стрелец-санитар.

Благодарение на това решение командирът има "под ръка" основната огнева мощ на взвода под формата на две картечници тип PCM и тежък гранатомет.

Основната задача в щурмовите операции в такъв руски взвод се изпълнява от две еднакви групи от по шест бойци, които активно използват еднократни гранатомети и имат два РПК едновременно. В поддръжка на тези две групи има друга група, наречена от полския колумнист "маневрена" и включваща снайперист.

Отделна група се състои от самите бойни машини, техните водачи и оператори на оръжие. Характеристика на оборудването на този тип взвод е нбаличието на прибори и мерници за нощно виждане (термични камери), поне на хартия 24 бойци. Трябва да се обърне внимание и на максимизирането на броя на гранатометите.

Разбира се, не може да се каже, че такъв състав вече е напълно типичен за руската армия, тъй като в други видове войски, например във ВВС, се практикува различно щатно разписание и организация на взводовете. Освен това даденият пример се отнася за части на бронетранспортьори.

Също така указанията "на хартия“, особено в Руската федерация, се различават значително от реалността. Но подходите на руското командване с постоянно търсене на решения дори на ниво организация на взводовете заслужават внимание, пише Defense Express.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: