Отидете към основна версия

1 016 14

ООН: Няма да съдействаме за принудителна евакуация на цивилното население от Рафах

  • рафах-
  • израел-
  • газа-
  • палестина-
  • оон-
  • бенямин нетаняху

По-рано израелският правителствен говорител Ейлон Леви призова агенциите на ООН да съдействат на усилията на Израел за защита на мирните граждани от "Хамас" и за евакуирането им от зоната на бойните действия, където терористите се опитват да ги използват като жив щит

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси не е получавала никакъв план от Израел за едностранна или съвместна евакуация на района на град Рафах в ивицата Газа, но дори и да получи такъв, тя няма да участва в никакви принудителни действия за извеждане на цивилни оттам, заяви говорител на службата, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

"Не сме получавали никакво официално уведомление от израелските представители", каза Йенс Лерке, говорител на службата, в отговор на запитване на Ройтерс за коментар по въпроса за плановете за Рафах. "Но независимо от това ООН не участва в евакуации на население, които са принудителни, а не доброволни. Към момента няма план за съдействие за извеждане на цивилни", каза той.

По-рано израелският правителствен говорител Ейлон Леви призова агенциите на ООН "да съдействат на усилията на Израел за защита на мирните граждани от "Хамас" и за евакуирането им от зоната на бойните действия, където терористите се опитват да ги използват като жив щит".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини