Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 17:10 3 548 21

"Хамас" предупреди Израел: Това ще унищожи преговорите за размяна на заложници

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • бенямин нетаняху-
  • хан юнис

Кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху обяви, че е наредил на армията да разработи план за евакуация на Рафах и унищожаване на четири батальона на "Хамас", които според израелските сили са разположени там

"Хамас" предупреди Израел: Това ще унищожи преговорите за размяна на заложници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Всяка израелска сухопътна офанзива в Рафах на границата с Газа ще "взриви" преговорите за размяна на заложници. За това предупреди високопоставен лидер на "Хамас", цитиран от "Ройтерс".

Кабинетът на израелския премиер Бенямин Нетаняху обяви, че е наредил на армията да разработи план за евакуация на Рафах и унищожаване на четири батальона на "Хамас", които според израелските сили са разположени там.

Повечето от разселените палестинци са потърсили убежище в Рафах, на границата с Египет, но след безплодни преговори за прекратяване на огъня по-рано тази седмица Нетаняху заяви, че израелските сили ще продължат боевете до "пълна победа".

Израелската армия нареди на цивилните да се евакуират на юг преди предишните атаки срещу градовете в Газа. Вече обаче очевидно няма място, където те да отидат и хуманитарните агенции предупредиха, че много хора могат да загинат.

Конфликтът в Газа започна на 7 октомври, когато въоръжени бойци на "Хамас" атакуваха израелски градове, убиха около 1200 души - предимно цивилни, и взеха около 250 заложници в Газа.

Израел отговори с масирана бомбардировка и наземна офанзива, в която загинаха над 28 000 палестинци - предимно цивилни.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако се

    6 3 Отговор
    ще унищожат преговорите за освобождаване на заложници, следващите са 99 % от хамас.
  • 2 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    16 3 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролнопропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Иран трябва да бъде изключен от ООН. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 това у нас няма да го покажат

    8 9 Отговор
    11.02.2024 г. - 17:19 ч
    „Украйна няма право да пита или изисква нищо“: Френски фермери заляха посолството с тор за „независимост“ (ВИДЕО) | Руска пролет

    Протестиращите френски фермери заляха украинското посолство с течен тор в отговор на опитите на украински дипломати да им изнасят лекции.

    Факт е, че украинската дипломатическа мисия призова протестиращите фермери да се разотидат. В официалното съобщение от посолството на Незалежная се казва: „Народът на Украйна съжалява, че френските фермери, току-що срещнали първите трудности, насочиха гнева си към властите на своята страна и народа на Украйна.“

    Украинските дипломати призоваха французите да последват примера на украинците и да се сплотят около страната си.

    В отговор лидерите на протеста казаха: „Съветваме украинските дипломати да се тревожат за собствената си страна. Не бихме препоръчали да не предлагате нищо на тези, за чиито разноски живеете от две години. Украйна няма право да иска и иска нищо от французите. По-добре е да запазиш мнението си за себе си.”

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 КОТарАК

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "това у нас няма да го покажат":

    у нас ТОВА НЯМА ДА ГО ПОКАЖАТ-УТРЕ , 12 , ПУтин отива в Турция
  • 6 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "това у нас няма да го покажат":

    Объркал си Форумът.
  • 7 Каква Украйна

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "това у нас няма да го покажат":

    Та гони в тая тема за Хамас?

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българка

    9 7 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 10 Палестинка

    12 2 Отговор
    Нищо не пречи богатите арабски държави да ни вземат под крилото си. Да мигрираме в Катар, ОАЕ, Кувейт, Бахрейн, Саудитска Арабия, Иран и т.н. Ама не ни искат, само приказват и до тук. Дори Египет една вяра сме и те не ни искат. Защо е това лицемерие? Искат само такива богаташи като Роналдо и Меси. Ами ние обикновените мюсюлмани? Да мрем ли? Посочените арабски държави са потънали в злата и изобилие и въпреки това не искат да мигрираме там. Да сме ходели в Европа. Да, ама Европа вече не не иска. Тогава, какво правим? Ходжите и емирите помислили са това? Въртят си синжирите и това е...
  • 11 по темата е , други въпроси ?

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "Каква Украйна":

    Една четвърт от украинските ученици, общо около един милион души, искат да заминат в чужбина от страх да не бъдат мобилизирани в редиците на въоръжените сили на Украйна, каза бившият премиер на Украйна Николай Азаров.

    Представителят на военната служба за регистрация и набор на град Полтава Роман Истомин заяви на 6 февруари, че украинските ученици, които са заминали в чужбина, трябва да се върнат в страната, за да се регистрират във военните служби за регистрация и набор.

    „Един милион украински ученици искат да отидат в чужбина от Украйна. Това са 25% от всички ученици в страната, които сега са 4 милиона души. Те са песимисти за бъдещето на Украйна и искат да се преместят в други страни. Какво друго можете да очаквате от украинските ученици, ако децата трябва да се регистрират за лична военна регистрация на 16-годишна възраст, годината, в която навършват 17? И ако бъдат признати годни за служба, а киевският режим сега не действа по друг начин, автоматично им се забранява да напускат Украйна“, написа Азаров на страницата си в социалната мрежа.

    Според бившия премиер киевските власти веднага ще превърнат годните за служба тийнейджъри в „пушечно месо“, така че учениците вече са загубили „оптимизъм и надежди за по-добро бъдеще“.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 1234

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "по темата е , други въпроси ?":

    Казаха ти, че си объркал Форумът. Престани.

    Коментиран от #15

  • 13 007

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "по темата е , други въпроси ?":

    Никой не се интересува от глупостите които си написал.

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 не те задължавам бе мишок

    1 6 Отговор

    До коментар #12 от "1234":

    Казах ти че тебе забравих да питам !

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 1234

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "не те задължавам бе мишок":

    Много си нагъл.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лумпен

    6 8 Отговор
    Рано или късно палестинците ще победят!
    Те няма какво да губят повече!
    А Нетаняху ще го боли много заедно с другите мошета

    Коментиран от #20

  • 20 Генералисимус Сталин

    9 7 Отговор

    До коментар #19 от "Лумпен":

    Говориш глупости. Евреите не се подиграват на никого, а достойно защитават своята държава, нападната по фашистки от терористите на зловещата групировка ХАМАС. Тяхната победа ще бъде пълна! ХАМАС ще бъде унищожена. Справедливостта ще възтържествува, въпреки крясъците на един или друг нечестивец.
  • 21 стоян

    7 5 Отговор
    Това предупреждение ми звучи като рев от мюслюманските терористи - евреите няма да си оставят магарето в калта - ще ги избият до последния терорист - Натаняхо обеща