Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 20:01, обновена 11 Февруари, 2024 20:10 5 062 76

Египет заплаши Израел: Късаме мирния договор, ако нахлуете в Рафах

  • израел-
  • египет-
  • рафах-
  • газа-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху

Повече от половината от 2,3 милионното население на Газа избяга в Рафах, за да избегне сраженията в други райони и е настанено в огромни и пренаселени палаткови лагери и приюти, управлявани от ООН, близо до границата

Египет заплаши Израел: Късаме мирния договор, ако нахлуете в Рафах  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Египет заплашва да прекрати действието на мирния си договор с Израел, ако израелски войски бъдат изпратени в гъсто населения пограничен град Рафах в ивицата Газа, и смята, че сраженията там могат да доведат до затваряне на основния път за доставка на помощи за територията, съобщиха двама египетски служители и западен дипломат, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Заплахата за преустановяване на действието на Договора от Кемп Дейвид (1978 г.), който е крайъгълен камък на регионалната стабилност в продължение на почти половин век, дойде, след като министър-председателят Бенямин Нетаняху заяви, че изпращането на войски в Рафах е необходимо, за да се спечели четиримесечната война срещу палестинската ислямистка групировка "Хамас".

Египет предупреди, че има опасност от настъпване на "тежки последици", ако израелската армия предприеме настъпление срещу град Рафах в южната част на ивицата Газа, намиращ се близо до египетската граница.

"Египет смята, че сега са нужни обединени международни и регионални усилия, за да не се допусне палестинският град Рафах да бъде атакуван", добави външното министерство в Кайро.

Повече от половината от 2,3-милионното население на Газа избяга в Рафах, за да избегне сраженията в други райони, и е настанено в огромни и пренаселени палаткови лагери и приюти, управлявани от ООН, близо до границата. Египет се опасява от масов приток на стотици хиляди палестински бежанци, на които може никога повече да не бъде позволено да се завърнат.

Противопоставянето между Израел и Египет, два близки съюзника на Съединените щати, идва в момент, когато групи за подпомагане предупреждават, че офанзивата в Рафах ще влоши и без това катастрофалното хуманитарно положение в Газа, където около 80 процента от жителите са напуснали домовете си и където според ООН една четвърт от населението е изправено пред гладна смърт, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    29 63 Отговор
    Абе защо не ги искат в Египет. Нали са братя араби.

    Коментиран от #6, #13, #36

  • 2 Сталин

    72 12 Отговор
    "Ако някой е атакуван от евреите,това е сигурен знак за добродетелта на този човек.Този който не е преследван от евреите и който е награждаван от тях е безполезен и опасен."

    -Йозеф Паул Гьобелс

    Коментиран от #11, #55

  • 3 Иван

    44 12 Отговор
    Бенямин Натаняху да бъде назначен за командир на руската СВО в Украйна.........за 45 дена 500,000 укри ще бъдат изтребени.

    Коментиран от #8, #63

  • 4 горски

    86 11 Отговор
    Ако щатите не оказваха "безусловна" подкрепа на Израел,нямаше да се стигне до тази ситуация.
    Отдавна щеше да има две държави....Но юдейското лоби,не спи.

    Коментиран от #65

  • 5 КОТарАК

    9 24 Отговор
    ми нали и ГАЗА ви даваха-като подарък? що не я искате?
  • 6 Иван

    25 10 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    И да помогнат за създаването на чиста нацистка хазарска раса.
  • 7 Интереса и феса

    38 8 Отговор
    Повече от половината от 2,3-милионното население на Газа избяга в Рафах.
    След Рафах ще трябва да бягат в Египет.Египет се опасява от масов приток на стотици хиляди палестински бежанци,
  • 8 За съжаление тук коментират

    20 50 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    русофили с много нисък интелектуален потенциал.

    Коментиран от #21

  • 9 МИТ

    15 35 Отговор
    Време е Арабския свят да се върне като територия откъсната от Турция, а на държавата Израел да се отстъпи място и да се даде Московито за новата израелска държава а рашите да им се даде република Якутия за новоприемник на държавата на Путин

    Коментиран от #43, #49

  • 10 Иво

    44 6 Отговор
    Това е Байдън , това са САЩ и Израел!!! Делегацията от сглобката с мисирката и петима министри ,дали разбраха ,че техните евроатлантици са виновници за гибелта на тридесет и пет хиляди палестински граждани !! Не ,те са на страната на агресорите!! Няма отговор от тази министърка за двадесете тирове с оръжие за Украина от Гърция !!! Коя е фирмата и кой е този престъпник ,с честен труд придобил толкова " мизерни" тирове !!

    Коментиран от #59

  • 11 Пропагандата

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    Гьобелс: - Повтори една лъжа 100 пъти и тя ще стане истина!
  • 12 Газа за 3 дни

    58 10 Отговор
    Израелските нацисти развенчаха мита за холокоста който градиха цели 80 години. Целият свят видя защо не заслужават никакво уважение и състрадание , и защо навремето са били презирани и подритвани от всички.
  • 13 лилко

    21 10 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Египтяните не са Араби,и е обидно за тях да ги наричат така.

    Коментиран от #16, #60, #71

  • 14 ГЕННО МОДИФИЦИРАН ЧОВЕК

    8 2 Отговор
    Администрацията по храните и лекарствата ( FDA ) разшири броя на доставчиците на храни, които трябва да изтеглят продукти, съдържащи сирене от калифорнийски производител, за когото служители подозират, че може да стои зад национална епидемия от листерия, която е свързана с два смъртни случая и десетки хоспитализации.

    В събота федералната агенция добави три нови продукта от различни компании към нарастващия списък от изтегляния поради опасения, че съдържат потенциално замърсени сирена queso fresco и cotija, произведени от Rizo-López Foods, от Модесто, Калифорния.

    Това следва доброволното изтегляне на няколко продукта в предходните дни, включително комплекти салати , ястия с тако и бутилки дресинг поради същия проблем. Към днешна дата най-малко 16 продукта, съдържащи засегнатите сирена, са изтеглени.

    На 5 февруари Rizo-López Foods издаде доброволно изтегляне на всички свои млечни продукти. FDA каза, че въз основа на информация, споделена с нея и Центровете за контрол и превенция на заболяванията ( CDC ), компанията „може да бъде потенциален източник на заболяване при продължаваща национална епидемия от Listeria monocytogenes“.

    Според CDC, продължаващата епидемия е довела до 26 случая на заболяване, от които има 23 хоспитализации и два смъртни случая в 11 щата – най-голямата част от случаите в Калифорния.

    Инфекцията с Listeriabacteria може да причини редица симптоми, като най-тежко засегнати обикновено са тези с отслабена имунна система, възрас

    Коментиран от #18

  • 15 Логично е за жалост

    22 2 Отговор
    Египет заплаши Израел: Късаме мирния договор, ако нахлуете в Рафах
  • 16 Русофил

    11 15 Отговор

    До коментар #13 от "лилко":

    Египтяните не били араби. Сигурно са руснаци половината...
  • 17 Ъхъъъъъъ мозък

    26 3 Отговор
    През 1956 г. Израел се присъединява към Великобритания и Франция, за да нахлуе в Египет с цел сваляне на националистическия режим, воден от Насър, и възстановяване на контрола над Суецкия канал. След това, като Съединените щати принудиха Великобритания и Франция да прекратят войната и да изтеглят силите си от Египет, Израел завъртя мазно опашка и даде приоритет на отношенията си с американския империализъм.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ъхъъъъъъ мозък

    32 2 Отговор
    Нали си спомняте : ======Едно нещо трябва да е ясно: Израел не може да има вето върху правото на самоопределение на палестинския народ“, каза г-н Борел на пресконференция в Брюксел след среща с египетския външен министър Самех Чукри.
    „Объединените нации признават и многократно са признавали правото на самоопределение на палестинския народ. Никой не може да наложи вето на това, още по малко Израел“, добави той.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Последния Софиянец

    7 5 Отговор
    Става страшно!
  • 24 СКОРО ОРАТА ЩЕ ГО ЯДЕМ Н1ЕОМИТ

    12 2 Отговор
    Инфекцията с Listeriabacteria може да причини редица симптоми, като най-тежко засегнати обикновено са тези с отслабена имунна система, възрастните хора, бременните жени и новородените. Тежките симптоми включват спонтанни аборти, мъртвородени деца, гърчове и смърт.

    Коментиран от #26, #44, #66

  • 25 Ъхъъъъъъ мозък

    26 2 Отговор
    Египетският министър Шукри каза, че се противопоставя на премахването на палестинската кауза и каза, че трябва да има международно разследване за действията на Израел ! След срещата йорданският министър Сафади проведе съвместна пресконференция с външния министър на Египет Самех Шукри и американския секретар Блинкен.
    „Арабските страни изискват прекратяване на огъня. Ние отказваме да наречем случващото се в Газа самоотбрана. Те не могат да бъдат оправдани и няма да осигурят сигурност на Израел. Как може убийството на цивилни, жени деца и старци да се обясни като самоотбрана -защита? хиляди са деца?", каза Сафади.
  • 26 ПИЛЕ ПЪЛНО С ГМО

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "СКОРО ОРАТА ЩЕ ГО ЯДЕМ Н1ЕОМИТ":

    По-слабо засегнатите все още могат да страдат от треска, главоболие, умора, повръщане, диария и объркване.

    Един от най-новите продукти, които ще бъдат включени в изтеглянето, са 768 комплекта пилешко улично тако, доставени от Fresh Creative Foods и налични във всички Stater Bros. Markets в Калифорния, с дати за продажба до 10 февруари включително.Също така са изтеглени комплектите пилешко тако, произведени от Save Mart Companies в магазините Save Mart и Lucky, както и деликатеси Lucky California в Калифорния и Невада, които са етикетирани с универсален продуктов код, започващ с цифрите 278230.

    Съвсем наскоро Perfect Bite Co. от Глендейл, Калифорния, изтегля уличните царевични хапки в мексикански стил, разпространени в складовете на Costco в Калифорния и Хавай, с партиден номер 2232321 и най-добър срок до 21 февруари 2025 г.

    Коментиран от #30, #46

  • 27 Или САЩ ще озаптят бясното си куче

    23 6 Отговор
    нацистко-ционистки Израел или голям проблем ги чака САЩ навсякъде в региона включително и в Саудитска Арабия. Иран, Ирак и хутите ще им се им най малкият проблем
  • 28 ЕЛЕКТОРАТ

    15 4 Отговор
    Ако на мястото на сиси беше стария президент,досега евреите щеше да го издухат многократно...
  • 29 Блинкен името ще си забрави от стрес

    19 3 Отговор
    Като пумпал е почнал да се ротира. Или САЩ ще се справят с Израел и тези садисти около Натаняху или шута на САЩ от целият регион за 50 години поне и после Израел съвсем не мога да ги мисля.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Натаняху

    12 6 Отговор
    Скоропостижно може да се срещне със всевишният. Сиси пък усети какво ще се случи ако си трае, и за сега избегна преврат и срещата. Пълно около него е с про палестински генерали. 152-155 милиона май е Египет и много добре въоръжен за разлика от предишната война
  • 32 хихихи

    8 2 Отговор
    Баба Меркел ще ги приеме поеме всичките.
  • 33 Израелски самолети

    17 6 Отговор
    Ще почнат да падат и агенти на Мосад безследно да изчезват.

    Коментиран от #50

  • 34 денков

    7 3 Отговор
    А ние не сключихме ли договор за военно сътрудничество с Египет вчера???

    Коментиран от #39

  • 35 АЗ ВЛЯЗОХ В ПИРАМИДАТА И ПОЧНА КРАЯТ НА

    1 1 Отговор
    СВЕТА - ДАЛИ АЗ НЕ СЪМ МЪРТВЕЦА СЪЖИВЕН ОТ ДЯВОЛА ДА МУ ПОМОГНЕ С АЛЧНИТЕ ХОРА ДЕТО СА ОТВЛЕКЛИ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ КАЦНАЛИ ДА ВИДЯТ СЕБЕПОДОБНИ ЧЕРВЕИ НА ЗЕМЯТА

    Коментиран от #40

  • 36 Пилотът Гошу

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Все едно гърците да изселят македонците, понеже са на място, което преди хиляди години било тяхно, а гений като теб да пита що българите ги не щат, нали били близки...

    Коментиран от #68

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ЗАКРИВАЙ TOTALL ЩЕТА

    6 2 Отговор
    ВРЕМЕ Е ДА ВЛИЗАТ В ИЗРАЕЛ И СЛЕД ТЯХ ПУСТИНЯ...... ДА Е ЗАЛЕЧАТ ОТ КАРТАТА НА СВЕТА
  • 39 Ами даааа

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "денков":

    Сега трябва да нападнем Израел с мощната си армия от Страйкъри по силата на този договор или да приемем 10-20 хиляди палестинци със служебни паспорти. Разписахме го верно....
  • 40 УМРЯЛ ЧЕРВЕЙ ОЩЕ НЯМА

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "АЗ ВЛЯЗОХ В ПИРАМИДАТА И ПОЧНА КРАЯТ НА":

    Е АЗ ИСКАМ ДА МИ СЛОЖАТ ДНК ТО В ЧЕРВЕЙ И ЩЕ ЖИВЕЯ ВЕЧНО КАТО ГЛОЗГАМ ВСИЧКО ЖИВО И УМРЯЛО

    Коментиран от #45

  • 41 Механик

    12 1 Отговор
    Малеееее! Тия умните, дето уж били богоизбрани, така и не се научиха, че заради алчността си и арогантната си кръвожадност, на всеки 50-60 години ще дават фира, на на всеки 2000, ще бъдат занулявани.
    И после пак ще има 2000-годишен рев, как само тях гонят.

    п.п.
    И пак ще ги поведе един брадясал и некъпан и ще ги води през пустинята, че да търсят Обетованата си земя..
    Бааааа, как не я намериха тая земя бе?????
  • 42 САЩ ще приключат Хитлеряху

    9 2 Отговор
    И всичко ще се оправи. Едва ли имат друг вариант вече.
  • 43 РАЗБРА ЛИ КАВАЛ

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "МИТ":

    ВРЕМЕ Е ИЗРАЕЛ ДА СТАНЕ ПАЛЕСТИНА ,,,,,МАКЕДОНИЯ ДА СТАНЕ БЪЛГАРИЯ ,,,,УКРАЙНА ДА СТАНЕ РОССИЯ............
  • 44 Сега Израел

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "СКОРО ОРАТА ЩЕ ГО ЯДЕМ Н1ЕОМИТ":

    Инфекцията с Listeriabacteria ли ще ги покоси ?
  • 45 1- 2 МА УМРЕЛИ ОТ ЧЕРВЕИ АЗ СЪМ ЧЕРВИВ

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "УМРЯЛ ЧЕРВЕЙ ОЩЕ НЯМА":

    С ПАРИ ..... Имаше моменти, когато хората умират от червеи. Тези смъртни хелминти включват ugritsu червата. Той е в състояние да се разпространява по цялото тяло, включително и белите дробове. Този паразит има уникален цикъл 3 развитие. В зависимост от условията на околната среда, тя се променя местоположението си, движейки се към други органи, от твърде много активност, хората могат да умрат, но това са изолирани случаи.
  • 46 Тази

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "ПИЛЕ ПЪЛНО С ГМО":

    "Много вредна и опасна ""Listeria monocytogenes""" е най вероятно руска. Щото не разболявала славяни
  • 47 Аз си, си!

    4 1 Отговор
    Чудех се какво е занесла дългошията в Египет, а то било депеша, че САЩ им дават разрешение да лаят. Не случайно бай Дементин ги моташе из устата си миналата вечер.
  • 48 САТЪРА НА ХАНА

    14 1 Отговор
    ЕВРЕИТЕ СА В ГОЛЯМА ДУПКА
    ..... ХИЗБУЛА ГИ ЧАКАТ ОТЗАД, СИРИЯ ГИ ЧАКАТ ОТЗАД
    .....
    ЕГИПТЯНИТЕ ГИ ЧАКАТ В РАФА :))
    .....
  • 49 Калпазанин

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "МИТ":

    А защо умнико не им се даде например Аляска и стената на плача ще им преместим, па да видим дали ще могат да изтребват на воля говеда или пък да атакуват през беринговия проток Русия например
  • 50 агенти на Мосад безследно да изчезват

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "Израелски самолети":

    От поне два месеца. И в Турция и в Азербайджан и в Мексико ......
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ДА ЖИВЕИ ГДР и НРБ

    0 3 Отговор
    Руските граждани „винаги се връщат за това, което е тяхно“, каза водещ на руската държавна медия, наричайки войските на Москва „агресорите“, докато изтощителната война в Украйна бързо наближава своята 2-годишна граница.

    Руският народ е „агресор и е изключително зъл“, каза Сергей Мардан в клип, преведен и публикуван в социалните медии от Антон Геращенко , бивш съветник на Министерството на вътрешните работи на Украйна.

    По време на войната Кремъл представя Украйна като част от историческа Русия. Още през 2021 г., преди руските сили да преминат в Украйна за пълномащабното нахлуване на Москва, президентът Владимир Путин каза, че „руснаците и украинците са един народ — едно цяло“.

    Но Киев и много западни анализатори описват войната като битка за оцеляване на Украйна, като нейните войници се борят срещу културното изтриване.

    „Казват, че ние сме агресори и изключително зли, жестоки хора и така нататък“, каза Мардан, без да прави разлика между руски граждани, военни или правителство. Винаги отговарям на това: „Да, да, прав си.“

    "Да, руснаците са агресори; да, руснаците могат да бъдат жестоки и не забравят нищо. Руснаците винаги се връщат от това, което им принадлежи", каза Мардан, според превода на Геращенко.

    Коментиран от #53

  • 53 СТИГА СИ КОПИРАЛ newsweek

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "ДА ЖИВЕИ ГДР и НРБ":

    ТЕ СА НА ХРАНИЛКА ОТ ПУТИН И АЗ МАЛКО ИМ ВЯРВАМ АМА НАИСТИНАТА АКО Е ИСТИНА САМО ДЯВОЛЪТ МОЖЕ ДА ЛЪЖЕ И ВИ ЧАКА - ВСИЧКО ЖИВО ВАЩО МАМЕНЦЕ - ЗА САПУН

    Коментиран от #54

  • 54 АЗ ВЯРВАМ В newsweek

    7 1 Отговор

    До коментар #53 от "СТИГА СИ КОПИРАЛ newsweek":

    И КАТО ЧЕТА В САЙТА С ГООГЛЕ ПРЕВОДАЧ И ВИКАМ ЧЕ НЕЩО НЕ Е В РЕД И ПУТИН Е ПРЕВЗЕЛ САЙТОВИТЕ В АМЕРИКА - РУСИЯ МОЖЕ ДА КУПИ И ПРПДАДЕ СВЕТЪТ ...Тя е най-голямата по територия държава в света. Обхваща обширни земи в Източна Европа и Северна Азия. Русия граничи с 18 държави – с 16 по суша (12 в Европа и 4 в Азия) и с 2 по вода (със САЩ при Беринговия пролив и с Япония при Южнокурилския пролив). Общата дължина на държавните граници възлиза на 57 946 km.9 Северната и източната ѝ граница представляват Северния ледовит (19 240 km) и Тихия океан (12 280 km). Има излаз на Каспийско море (920 km), Азовско море (672 km), Черно (430 km), Балтийско (135 km), вкл. Финския залив (540 km). Със 17 098 242 km2 Русия е най-голямата страна по територия в света, като покрива 1/8 от обитаемата площ на Земята. Използва 11 часови зони. Със 146 млн. души население тя е 9-а страна по население. Има редица от най-разнообразните природни среди и релефи. Притежава най-големите световни запаси от минерали и енергийни ресурси и е на първо място в света по добив на нефт и природен газ.10 Русия е често определяна като енергийна суперсила от запада.111213 Страната има най-обширните горски масиви в Европа и в света,14 а нейните езера съдържат приблизително 1/4 от световния запас на чиста, незаледена вода.14

    Коментиран от #56

  • 55 Хрушчов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    Сталин цитира Гьобелс хахаха
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ха ха ха

    3 3 Отговор
    Вземете си ги братята палестинци в Египет да ви пострелят, бомбардират, изнасилят, пекат бебета във фурните и им се радвайте.
  • 59 Ха ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Иво":

    Ха ха ха ха ха
  • 60 Един народ

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "лилко":

    Са, един език говорят братя са, но не ги искат

    Коментиран от #62

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА ВЪРНЕ ТУРСКИТЕ ЗЕМИ

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "Един народ":

    ПЪРВО БЪЛГАРИТЕ ДА ПРЕВЗЕМЕМ РАЗГРАД И КЪРДЖА ЛИ ПЪЛЕН С ТУРЦИ И ПОСЛЕ ДА СИ ИЗБЕРЕМ СВИНАР КАТО ИВАЙЛО ЗА ВОЖД И ДА ВЗЕМАМЕ БОЗДУГАНИТЕ И ЩЕ ИЗРАВНИМ И ЗАНУЛИМ ИСТАМБУЛ - СТАР БЪЛГАРСКИ ГРАД - И ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЩЕ НИ ПОМАГАТ АЗ СЪМ ОТ ТЯХ
  • 63 Василий Иванович Чапаев

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Не е нужно да се избиват украинците а да бъдат освободени от хунтата от майдана и от НАТО.
  • 64 И като го скъсат кво?

    1 0 Отговор
    Ще се наложи да си изкарат армията на Синайския полуостров и да се занимават със сигурността в региона. Което струва пари и жертви. Нещо, което в момента не правят.
  • 65 Всъщност грешиш

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "горски":

    Причината да няма палестинска държава е в Сирия, Йордания, Ливан и Египет.
  • 66 ОМИТ

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "СКОРО ОРАТА ЩЕ ГО ЯДЕМ Н1ЕОМИТ":

    Ти да видиш с Yersinia pestis какъв е гърч. Милиони хора ще умрат.
  • 67 Що да не нахлуят,

    0 0 Отговор
    Ония да си се подвизават пак, тъй ли бе, късайте си ризите
  • 68 От зор ги изселват,

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Пилотът Гошу":

    Нали им правят атентати за добър ден, изкали да ги унищожат, ами то Израел няма друга опция

    Коментиран от #73

  • 69 максим

    1 1 Отговор
    Беняминчо,си подрязва крилата! не му е виновен,никой! има мозък,да си решава.засега ,върви към мат!световните анализатори,говорят ,че вече е аутсайдер! като гледам,какво надроби,съгласен съм с тях.и израелтяните,вече не го любят.вижда се от статистиката и анализаторите от цял свят..............

    Коментиран от #76

  • 70 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    4 4 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролнопропускателният пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Иран трябва да бъде изключен от ООН. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Будител

    1 0 Отговор
    А Египет допусна преди години, ислямска държава да унищожи световна история на тяхна територия..беше посегнато дори на Александрийска библиотека....сега кво реват....и в Германия е пълно с египетски бежанци....те от какво са избягали....
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 3333

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "максим":

    Беняминчо много добре го знае това. Той е пътник още след нападението над Израел. Самите израелци няма да му простят, че е допуснал това. Но преди да си тръгне, трябва да свърши мръсната работа. И той я върши. Накрая ще е изкупителната жертва, но ще прочисти района.