Отидете към основна версия

14 302 201

Ужасни неща се случват в руската армия

  • украйна-
  • русия-
  • руска армия-
  • убийство-
  • насилие-
  • владимир путин-
  • война-
  • дедовщина-
  • курск

На практика в момента в руската армия цари анархия, няма никакви правила и морални норми

Снимки: БГНЕС/ EPA

Недоволството на руските военни от техните командири расте. Така в Западния военен окръг на руските въоръжени сили все по-често се регистрират случаи на насилствени действия от командири срещу личния състав.

По-специално, в района на Курск вече има множество издадени присъди по случаи на масови убийства на военнослужещи. Става дума за това как командири на части са разстрелвали свои подчинени, съобщава телевизия FREEДОМ.

Наскоро в района на Курск руски войник е застрелял свой колега, съобщи телеграм каналът ASTRA. Стрелецът е задържан, а случаят се гледа от военен съд. Днес все повече съобщения за подобни случаи се появяват в информационното поле, по-специално в района на Курск. Много често алкохолът е причина за тези инциденти

На 14 години затвор беше осъден старши офицер, който в нетрезво състояние е открил безразборна стрела по свои подчинени. Подобни инциденти винаги е имало в руската армия, твърдят експерти. Неслучайно има и термин за подобен род насилствени действия - „дедовщина“. Тя се характеризира с физически и психически тормоз от военен с по-висш ранг към нискостоящ от него. Често става въпрос и за сексуално насилие.

Тези инциденти са били масови в съветско време, но и през 2024 година не са изчезнали. Ужасните истории за това, което се случва в руската армия, са забравени, все едно ги няма. Но това не означава, че са спрели... Сега се появи още един фактор, а именно войната. Защото сега много неща, които се случват в армията, могат да бъдат приписани на войната.

Иван Чувиляев, прессекретар на фондация „Идите лесом“, казва, че армията не защитава никого, тя се превръща в местопрестъпление. „Руската армия днес не се различава от затвора, там се използват същите методи. Насилие, жестокост, изнасилване, пиянство, сбивания, убийства – това е руската армия“, отбеляза Чувиляев.

Роднини на мобилизирани са били заплашвани от руските власти, че могат да бъдат наранени или убити, ако разкажат как техните близки са ставали мишена на насилие от страна на военните им командири. Армията на РФ прави всичко възможно, за да потули случаите и те да не стигат до медиите, колкото и да са под контрола на Кремъл.

На практика в момента в руската армия цари анархия, няма никакви правила и морални норми, защото военнопрестъпникът Владимир Путин е мобилизирал целия икономически ресурс на федерацията, за да постигне целта си – унищожаването на украинската държава. Както е известно, голяма част от мобилизираните руски войници са затворници, някои от които дори с доживотни присъди за убийство.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 135 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания