Отидете към основна версия

16 Февруари, 2024 21:12, обновена 16 Февруари, 2024 21:12 3 656 189

Джо Байдън: Владимир Путин уби Алексей Навални (ВИДЕО)

  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • русия-
  • кремъл-
  • алексей навални

Дори в затвора той остана гласът на истината, заяви стопанинът на Белия дом

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В специално изявление по повод смъртта на 47-годишния руски опозиционен политик Алексей Навални, излъчвано на живо в официалния YouTube канал на Белия дом, държавният глава на САЩ Джо Байдън подчерта, че отговорен за "убийството“ е Владимир Путин.

Президентът на САЩ допълни, че "не е изненадан, но е възмутен" от новината за смъртта на опозиционния лидер. "Не знаем какво точно се е случило, но няма съмнение, че е смъртта на Навални е следствие от нещо, което Путин и неговите главорези са направили", заяви Байдън.

"Руските власти ще разкажат своята собствена версия", допълни той. "Но не се заблуждавайте. Не се заблуждавайте, Путин е отговорен за смъртта на Навални", подчерта Байдън.

Той също така заяви, че обмисля допълнителни стъпки, за да бъде наказана Русия след смъртта на Навални, за когото той припомни, че "смело се е изправил срещу корупцията и насилието" на правителството на Путин.

Белият дом съобщи, че все още се опитва да получи повече информация за смъртта на Навални.

Байдън също така подчерта, че смъртта на Навални е подчертала колко спешно необходимо е Конгресът на САЩ да одобри отпускането на десетки милиарди долари за Украйна, за да се противопостави тя на руската инвазия, предаде Асошиейтед прес

"Надявам се, че това ще подтикне американските законодатели да изпратят повече помощ за Украйна", заяви Байдън. Той допълни, че "историята гледа сега" законодателите в Камарата на представителите, които все още не са се заели с дискутирането на приетия от Сената законопроект за отпускане на милиарди долари помощи за Украйна.

"Неуспехът да подкрепим Украйна в този критичен момент никога няма да бъде забравен", заяви Байдън. "И часовникът тиктака. Това трябва да се случи. Трябва да помогнем сега", подчерта Байдън.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 92 гласа.

Свързани новини