Отидете към основна версия

6 368 91

Още един Бахмут! Украинската армия рискува да попадне в истински ад в Угледар

  • русия-
  • украйна-
  • бахмут-
  • война-
  • авдеевка-
  • угледар

Военен кореспондент призова Оперативно-стратегическата групировка войски "Таврия“ да се раздуе и възможно най-скоро да изгради втора отбранителна линия в района

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В разположения в Донецка област град Угледар Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) рискуват да попаднат в котел, а един батальон на Кураховско-Мариинското направление вече е под заплаха от обкръжение. Това написа в социалната мрежа Facebook военният кореспондент на ТСН Юлия Кириенко, съобщава изданието "Страна.ua“.

"...Един батальон от една бригада вече е в кръгова отбрана. А това са няколкостотин наши войници. Защото противникът е около тях. Защото фланговете са провиснали и нашите съседни части не могат да ги удържат. Защото противникът има повече сили", се казва в публикацията на журналиста.

Кириенко призова Оперативно-стратегическата групировка войски "Таврия“ да се "раздуе“ и възможно най-скоро да изгради втора отбранителна линия в района. А Курахово – " да се приготви“.

"Колони техника от две посоки идват към нашите сили. Добре че нашите успяха да натрупат малко снаряди и да получат подкрепления от хора. Напразно не обърнаха достатъчно внимание на тази посока. Ако нашествениците напреднат там, тогава ще имаме нов Бахмут. Само че ще бъде Угледар“, алармира Кириенко.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 57 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: