Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Февруари, 2024 07:30 12 974 176

Предсмъртно писмо на известен руски блогър разкри истината за Авдеевка

  • авдеевка-
  • русия-
  • украйна-
  • донецк-
  • андрей морозов

Морозов публикува пространно предсмъртно писмо, в което заявява, че неназован руски полковник му е наредил на 20 февруари да премахне дописката си от 19 февруари, в която се твърди, че 16 000 руски военнослужещи са загинали в боевете по време на руските настъпателни операции в Авдeeвка

Предсмъртно писмо на известен руски блогър разкри истината за Авдеевка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Известният независим руски военен блогър Андрей Морозов се е самоубил на 21 февруари, след като е отказал да изпълни заповедта на руското военно командване да изтрие съобщенията за големия брой руски жертви в района на Авдeeвка.

Това припомня Институтът за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

Морозов (известен и с псевдонима Бойцовски Кот Мурз) е бил сержант в руската 4-та отделна мотострелкова бригада (2-ри армейски корпус на Луганската народна република [ЛНР]) и заклет критик на руското военно командване и Министерството на отбраната (МО).

Морозов публикува пространно предсмъртно писмо, в което заявява, че неназован руски полковник му е наредил на 20 февруари да премахне дописката си от 19 февруари, в която се твърди, че 16 000 руски военнослужещи са загинали в боевете по време на руските настъпателни операции в Авдeeвка.

Според съобщенията полковникът е заплашил да прекрати доставките на боеприпаси и военно оборудване за подразделението на Морозов, ако той не изтрие докладите си за тежките загуби на руските военни при превземането на Авдeeвка, и е казал на Морозов, че няма да може да промени настоящата ситуация на бойното поле и че само президентските избори могат да предизвикат някакви промени. Морозов твърди, че полковникът вероятно е изпълнявал заповеди на руското военно командване, политическото ръководство и руски пропагандисти като Владимир Соловьов, които са се опитвали да елиминират Морозов още преди пълномащабната инвазия.

Морозов обявява, че се е опитал да разкрие истината за руската бойна действителност и не може повече да служи под ръководството на този оскърбителен полковник, който е поел командването на "обезглавена" бригада, действаща на критична фронтова линия, и чието лошо ръководство е влошило положението на руските сили.

Морозов също така намекна, че руските власти може да са заговорничили да го убият или арестуват, и отбеляза, че вече не вижда смисъл да продължава борбата си с недостатъчните ресурси срещу некомпетентната руска военна бюрокрация.

Морозов използва предсмъртното си писмо, за да продължи да обсъжда руските военни неуспехи в Авдеевка и Донецка област. Морозов обвини руските генерали, че напразно жертват хиляди военнослужещи, за да развият военната си кариера, и намекна, че повечето руски журналисти лъжат за реалностите на бойното поле.

Морозов отбеляза също така, че руското военно командване все по-често използва мобилизирания персонал като бариерни сили (специализирани части, които стрелят по собствените си сили, които отстъпват или отказват да атакуват) и подкрепи официална жалба от мобилизиран руски военнослужещ от 1487-и полк (мобилизирана част под командването на 1-ви армейски корпус на Донецката народна република [ДНР]), която руската военна прокуратура отхвърли в началото на февруари. Мобилизираният военнослужещ се оплака, че 1487-и полк е бил съкратен до по-малко от 30 % от числеността си поради липсата на подкрепления и ротации след развръщането на полка в средата на януари 2023 г.

Военнослужещият добави, че командирът на 1-ви армейски корпус с прозвище "Крим" (Крим) е прехвърлил 300 военнослужещи от 1487-и полк под командването на руската частна военна компания (ЧВК) "Ветерани" през ноември 2023 г. - повечето от които са загинали или са били ранени в посока Авдеевка. Мобилизираният военнослужещ обвинява ЧВК " Ветерани" - за която се съобщава, че е окомплектована от осъдени, наркомани и мародери - че използва мобилизирания персонал като преградни войски и се въздържа от участие в нападение.

Мобилизираният военнослужещ допълва, че батальонът му е напълно лишен от гранатомети, минохвъргачки и превозни средства, необходими за настъпателни операции. Мобилизираният военнослужещ отбеляза също така, че руските военни лекари отказват да лекуват поразени от снаряди военнослужещи и ги изпращат обратно на фронта без медицински прегледи и че тези проблеми системно засягат и други руски части.

Руското информационно пространство, с изключение на избрани руски пропагандисти и контролирани от Кремъл блогъри, до голяма степен оплаква смъртта на Морозов и обвинява различни военни и политически фактори за неговата смърт. Руската пропагандистка Юлия Витязева намекна, че за самоубийството на Морозов са виновни приятелите му, които не са успели да му помогнат и използват смъртта му, за да хвърлят сянка върху руското МО и да спечелят от вниманието на социалните медии.

Един свързан с Кремъл военен блогър признава приноса на Морозов за хуманитарната помощ на руската армия, но отбелязва, че критиките на Морозов към руското военно командване са били толкова крайно негативни, че са помогнали на Украйна.

Военният блогър добави, че е жалко, че враговете на Русия и "враждебните" мрежи на канала Телеграм ще използват новината за смъртта на Морозов, за да засенчат руското превземане на Авдеевка. Свързаните с Групата "Вагнер" блогъри обвиниха Соловьов и други пропагандисти, че хулят Морозов и се подиграват със смъртта му.

Поддръжниците на хвърления в затвора руски офицер и яростен критик на руското военно командване Игор Гиркин също осъдиха критиките срещу Морозов и изтъкнаха дългогодишния му ангажимент да снабдява руските сили с оборудване и да разкрива руските военни провали.

Няколко военни блогъри обвиниха за самоубийството на Морозов неспособността на Русия да цени и усвоява различните мнения в преследване на общата цел.

Съобщението за самоубийството на Морозов вероятно ще допринесе за усилията на Кремъл и руското МО да консолидират монопола си върху руското информационно пространство.

Морозов беше един от малкото останали независими ултранационалистически блогъри, които открито критикуваха руското военно командване и правителство, след като през юли 2023 г. Кремъл и руското МО започнаха да консолидират контрола си върху известните руски блогъри.

Морозов например преди това предупреди за силно деградирали руски сили, които са били около Изюм, Харковска област, през май-юни 2022 г. - месеци преди успешната украинска контраофанзива в района през септември 2022 г.

Украински официален представител опроверга неотдавнашния репортаж на New York Times (NYT), според който руските сили може да са пленили "стотици" украински войници по време на изтеглянето на Украйна от Авдеевка, Донецка област.

Говорителят на украинската Таврийска група сили Дмитрий Лиховий призна на 21 февруари, че руските сили наистина са пленили някои украински войници по време на изтеглянето на украинските сили от Авдеевка, но заяви, че съобщенията за "стотици" украински войници, взети в плен или по друг начин останали в неизвестност, са неверни.

Лиховий предположи, че репортажът на NYT от 20 февруари е продължение на руските информационни операции, целящи да деморализират украинските военни, и отбеляза, че руските пропагандисти щяха да споделят кадри с голям брой украински военнопленници, ако Русия действително беше пленила толкова много украински войници. Лиховий отбеляза, че руските медии широко са споделяли кадри с голям брой украински военнопленници, след като руските сили превзеха Азовстал в Мариупол, Донецка област през 2022 г.

ISW неотдавна отбеляза, че "неотчетеният" личен състав включва убитите, ранените и изчезналите в бой, както и пленените, а ISW все още не е забелязала никакви доказателства от открити източници за това, че руските сили са взели в плен голям брой украински военнослужещи.

ISW ще продължи да следи информационното пространство за доказателства и ще коригира оценката си при наличието на повече доказателства.

Началникът на руския Генерален щаб армейски генерал Валерий Герасимов твърди, че руските сили са превзели Авдеевка за "доста кратко време след дълга и внимателна подготовка".

На 21 февруари руското Министерство на отбраната публикува кадри, на които се вижда как Герасимов връчва държавни награди на руски военнослужещи, отличили се по време на превземането на Авдеевка, и как се среща с командващия руската Централна групировка на силите генерал-полковник Андрей Мордвичев, за да обсъдят плановете за бъдещи руски операции в направление Авдеевка.

Това видео е първата публична поява на Герасимов от 29 декември 2023 г. насам.

Украински удар с HIMARS по незащитен руски полигон край окупираната Волноваха, Донецка област, вероятно е причинил значителни жертви, предизвиквайки невралгия в руската ултранационалистическа общност.

На 20 февруари украинските сили нанесоха удар по полигон източно от Волноваха, където са се обучавали най-малко три роти от руската 36-а мотострелкова бригада на 29-а армия от Източния военен окръг.

Руската служба на Би Би Си съобщава, че при удара са загинали "десетки" руски военнослужещи и е възможно да са загинали до 60 души, което съответства на публично достъпните снимки, за които се твърди, че документират последиците от удара.

Руските ултранационалистически военни блогъри повтарят стандартните си оплаквания от лошото вземане на решения от страна на Русия след удара, като критикуват руското военно командване за това, че е концентрирало руски военен персонал в близкия тил, въпреки че е понесло последствията от предишни украински удари срещу руски военни концентрации в обсега на украинските удари.

Окупационният губернатор на Запорожка област Евгений Балицки открито призна, че руските власти депортират принудително украински граждани, които се противопоставят на руската инвазия в Украйна или "обиждат" Русия, и вероятно намекна за това, че руските окупационни сили екзекутират украински граждани.

В интервю, публикувано на 20 февруари, Балицки заявява, че руските окупационни власти "експулсират голям брой семейства... които не подкрепят "специалната военна операция" или "обиждат" Русия, включително руското знаме, химна или руския президент Владимир Путин".

На 21 февруари ирански източници съобщиха на "Ройтерс", че в началото на януари Иран е предоставил на Русия стотици балистични ракети с малък обсег.

Трите неуточнени ирански източника заявиха, че Иран е предоставил на Русия около 400 ракети с малък обсег на действие, включително "Фатех-110" и "Золфагар". Източниците заявиха, че Иран е изпратил поне четири доставки на ракети на Русия, откакто Иран и Русия сключиха споразумение за продажба на ракети в края на 2023 г.

Един ирански служител заяви, че Иран ще продължи да изпраща ракети на Русия, тъй като "има право да изнася оръжия за всяка държава", която пожелае, предвид изтичането през октомври 2023 г. на ограниченията на ООН за Иран по отношение на ракетите съгласно Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на ООН.

Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на ООН суспендира свързаните с ядрената енергетика санкции на ООН и определи дати за изтичане на срока на действие на ракетните и други свързани с въоръженията санкции срещу Иран. Свързан с Кремъл руски блогър заяви на 21 февруари, че Иран е започнал доставки на ракети за Русия в началото на януари, след изтичането на ограниченията на ООН за ракетите.

Продажбите на оръжия от Иран на Русия са част от усилията на Иран да генерира приходи, с които да подпомогне влошаващата се икономика на страната.

CTP-ISW вече оцени, че Иран може да се стреми да получи парични средства от Русия в замяна на доставката на ракети за Русия.

На 4 февруари хакерската група Prana Network публикува документи, в които се твърди, че Русия плаща на Иран около 4,5 млрд. долара годишно за вноса на иранските безпилотни самолети от серията Shahed.

Предоставянето на тези ракетни системи от Иран може да подобри способността на Русия да прониква в украинската противовъздушна отбрана. Свързан с Кремъл военен блогър твърди на 21 февруари, че придобиването на ирански ракетни системи позволява на руските сили да поразяват "отдалечени украински цели".

Говорителят на украинските военновъздушни сили полковник Юрий Ихнат заяви на 21 февруари, че евентуалното руско придобиване на балистични ракети е "сериозна заплаха за Украйна".

Този руско-ирански военен обмен е част от задълбочаващите се военни отношения и отношения в областта на сигурността между двете държави, за които CTP е отразявал подробно.

Разширяването на тези връзки се ускори особено след като Иран започна да оказва военна подкрепа на Русия за нахлуването ѝ в Украйна през февруари 2022 г.

Руските власти задържаха в Екатеринбург гражданин на САЩ и Русия с двойно гражданство по подозрение, че е събирал пари за военните действия в Украйна.

Информационната служба на Кремъл ТАСС публикува кадри на задържаната жена, а руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) описа жената като 33-годишна жителка на Лос Анджелис, Калифорния.

На 21 февруари западни медии съобщиха, че името на жената е Ксения Хавана и че руските власти може би са задържали Хавана за това, че на 24 февруари 2022 г. е дарила 51 долара на украинско-американска благотворителна организация 501.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 110 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какъв е този

    171 136 Отговор
    тюрлю-гювеч?

    Коментиран от #13, #58

  • 2 Петър

    142 141 Отговор
    Когато един човек е поставен под напрежение, често се случва да бърка и да прави глупости, същото се случва и с журналистиката в България.

    Коментиран от #100

  • 3 "Чудесна" ужасна новина

    169 141 Отговор
    Само истината ще освободи Русия от гнета на Джуджето. Путин, юргона дай!

    Коментиран от #73

  • 4 Айде бе

    205 44 Отговор
    Пак укро измислици...Някакъв си блогер...-абе вие мислите ли че блогер ще отиде в месомелачката която е била в Авдеевка... и дали въобще ще бъде допуснат там от военните...Инфото е само да се размие усещането че укро нацистите губят и са в плачевно състояние...

    Коментиран от #60

  • 5 София

    16 39 Отговор
    Жестокост
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Факт.!!!

    143 32 Отговор
    Укро фейкове да замажат тоталното си поражение.

    Коментиран от #152

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ХАХАХА

    130 24 Отговор
    Сега поражението на укрофашагите ще бъде оспорвано с измислени жертви от руска страна . От друга страна пак възхвала на бойните умения на фашагите. До гуша ми дойде от пропаганда ,която се опитва да промива мозъци . Каквото и да се пише и както да се пише Русия е била ,е и ще бъде винаги победителка в каквато и война да е.
  • 10 Софийски

    27 48 Отговор
    За вгъзрожденци не е проблем, чекаме ги с Леб и сол на Орлов мост. Жените на пАдлогите да са строени на първа линия по къси полики.
  • 11 Истината излиза наяве

    31 81 Отговор
    Ако руските военкори си говорят помежду си за 16 хиляди загинали от руска страна в Авдийвка си представете колко са те реално!

    Коментиран от #23, #69

  • 12 Истината излиза наяве

    26 32 Отговор

    До коментар #8 от "Тази пропагандна п о м и я":

    Как разбра какво пише в статията, след като не си я чел?

    Коментиран от #134

  • 13 Абе

    27 7 Отговор

    До коментар #1 от "Какъв е този":

    И аз това се пита, но отговор няма да има.
  • 14 Ленин

    60 11 Отговор
    Направили опит да го ликвидират ама той за да не позволи това да се случи, се самоубил дай боже всекиму такава воля!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мдаа

    8 8 Отговор

    До коментар #15 от "Манжа с грозди":

    Да, почти всички, които отвориха статията. Явно без теб де.
  • 17 Самоубили са

    25 22 Отговор
    го, другаря Морозов!
  • 18 КОтаРИК

    57 15 Отговор
    И кой е "афтора" на тази "статия". Даже и факти трябва малка от малко да се придържат съм реалността.
  • 19 Бачо Киро

    46 11 Отговор

    До коментар #15 от "Манжа с грозди":

    Няма начин... Лакърдии от 1001 нощи...
  • 20 Ханс

    39 5 Отговор
    Много странна стаъия
  • 21 Икономист

    70 11 Отговор
    Хайде пак сутрешната доза праведна пропаганда:

    "Продажбите на оръжия от Иран на Русия са част от усилията на Иран да генерира приходи, с които да подпомогне влошаващата се икономика на страната"

    Продажбите на оръжия от САЩ на Украйна са част от усилията на САЩ да генерира приходи, с които да подпомогне влошаващата се икономика на страната - това май е по-вярно.
  • 22 Паталог

    22 9 Отговор
    Откъснал му се тромп
  • 23 Бачо Киро

    26 7 Отговор

    До коментар #11 от "Истината излиза наяве":

    И колко? Нали и тоя си е представял и дращил... То точно това е проблемът, всеки си представя и дращи, а го представя като някакви факти...

    Коментиран от #37

  • 24 Мдаа

    24 38 Отговор
    Излиза, че за щурма на Авдийвка Империята на Злото е "похарчила" повече от своите войници отколкото за 10 години окупация на Афганистан.

    Епа, както каза тувинския шаман, това определено ще влезе в учебниците.

    Коментиран от #47

  • 25 Трол

    34 8 Отговор
    Това писмо като онези, които се появиха при знаковите убийства в България по времето, когато Бойко беше главен секретар на МВР.

    Коментиран от #163, #165

  • 26 Рускиня

    45 10 Отговор
    Романа е много дълъг и това ми харесва, но за съжаление не го прочетах с тъжната истина за 16,000 убити, разстройвам се! Жалко, че блогъра Морозов се е самоубил от мъка (слаби нерви във военно положение не са за предпочитане), а можеше да продължи да пиииишеее и да стане известен (?) разказвач. А ако се беше явил в Съдът в Хага ще ше да е свидетел номер едно. Их язък!
  • 27 Никой не е приключил

    13 30 Отговор
    Повече руснаци от Путлер, ф.а.к т
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Механик

    59 10 Отговор
    А бъдете поне малко мъже бе!
    Знаем, че ви боли тая загуба, ама се изпрвете и по мъжки кажете "Игзубихме!".
    Ако бяхте направили така, хората повече щяха да ви уважават и да ви съчустват.
    Какво сте ми написали някакъв пасквил от един милион думи, че да се оправдавате? Мислите ли, че в БГ ще се намери поне един човек, който безплатно да прочете всичко това????

    Коментиран от #120

  • 30 Тоя Морозов е знаел, че ще умре та сие

    44 7 Отговор
    Написал пресмъртно писмо?? А ЕДИН ПОЛКОВНИК МУ КАЗАЛ,,,, фейкове и Лъжи от Автора,!!
  • 31 Истината излиза наяве

    17 43 Отговор

    До коментар #28 от "Дано се оправи човека":

    Русия загуби тази война още когато я започна. Руснаците тепърва ще разбират в какво ги навря Путлер. Това нещо ще отнеме ГЕНЕРАЦИИ, дори малко да се елиминира като ефекти в руското общество. Ако изобщо от него остане едно цяло де.
  • 32 Дедо ви...

    37 6 Отговор
    От сутринта ни облъчват с фантастика, ще има всякакви сериали: трагични, комични трагикомични важното е ден да мине самун да загине!!!
  • 33 Каква

    30 5 Отговор
    хубава и напоителна евроатлантическа пропаганда, рано сутрин!
  • 34 ШехереЗада

    21 5 Отговор
    Независимият блогър е отишъл ме да воюва , а да се снима. Възражението по съвет го е гръмнало. Войната е свързана с жертви и той сигурно го е знаел

    Коментиран от #50

  • 35 Украинец

    36 9 Отговор
    "Известният независим руски военен блогър" който обаче е бил "сержант в руската 4-та отделна мотострелкова бригада" ама пък видиш ли се самоубил и то защото "неназован руски полковник му е наредил" да изтрие нещо от блога си и той взел че даже публикувал "пространно предсмъртно писмо".

    Та питам:
    - как този си пише блоговете и се стреля с украинците едновременно
    - на какво ги пише след като изключват всички мобилни устройства на фронтовата линия защото издават позициите им
    - кой нормален човек ще се самоубие само защото не харесва заповедта на началника си - и от украинска страна също има забрана да оповестяват загубите си.


    Та това "пространно предсмъртно писмо" да не е съчинение на едни украински служби а и самия "руски блогър" да е също тяхно съчинение и защото сега се е разкрила измамата са решили да го "самоубият".

    Коментиран от #39, #43, #59

  • 36 Бодикаунт

    24 2 Отговор
    Бройките ще станат ясни след края на конфликта. Всички публикации по темата от последните две години са свободни съчинения, пропаганда или фалшиви новини.
  • 37 Смятай

    6 19 Отговор

    До коментар #23 от "Бачо Киро":

    Случвало се на ден по 1000 избити орки.
  • 38 Гост

    22 7 Отговор
    Предсмъртно писмо без имена? Да бе…!, еФтин фейк!!!
  • 39 Ти па

    8 14 Отговор

    До коментар #35 от "Украинец":

    Не можеш да търсиш ш логика и нормалност при ватите.
  • 40 Чума

    23 6 Отговор
    Хе! В предишната тема писахте, че руските загуби са 1000 убити и 5 пъти повече ранени на ден! Атакуват Авдеевка от октомври, следователно, 5 месеца, което прави 180 дни по 1000 елиминирани - 380 000 денацифицирани путинисти! А този блогер посочва -16 000!? Нещо не е както е разпоредено, но определено и както винаги, когато на фронта нещата са зле, се набляга на пропагандата!

    Коментиран от #48, #66

  • 41 ха ха

    9 23 Отговор
    Украинската оценка е 47 000 орки. Този сержант говори само за 16 000. Касапницата в последните дни е била пълна. На места войниците на двете воюващи страни са били на десетина метра преди атаката. Руската авиация е хвърляла бомби наред над подобни позиции. След като Авдиивка е отстъпена, авиацията е решила, че локалното превъзходство е валидно и десетина километра по-навътре в украинска територия и попада в капан на Пеитриът. Така губят голям брой Су-34 и 35. На места гъстотата на труповете е два пъти по-висока отколкото в Бахмут.

    Коментиран от #96

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Истината излиза наяве

    10 21 Отговор

    До коментар #35 от "Украинец":

    Понеже блогъра е "съчинение на украинските служби", затов сред руските военни блогъри от различни фракции има тези спорове за ролята на руските власти в рапортуваното от него както и за проблемите на отношението им към самите рапортуващи.

    Изобщо, всичко в Империята на Злото "не е верно", щом не обслужва ботоксовия диктатор в Кремъл. Последния путинофил няма да е в Русия, а в България.

    Коментиран от #67

  • 44 То да общуваш

    18 4 Отговор
    С духове стана на мода!
    Тази мода дойде от САЩ!
  • 45 Иванушка 🇷🇺

    16 8 Отговор
    Бог да Благослови Русия и да прибира "критиците".
    Тама на небето най-добре се критикува.
    А.Навални (1976-2024)😄😄😄

    Коментиран от #63

  • 46 да, ама не

    24 6 Отговор
    Бог да го прости човека, ама не става с чужда пита помен да правите!
    Да, Морозов е известен с критиките си към определени решения и практики в руската армия. Само че - две години човека си пише, хората го четат и никой не го закача, в смисъла, в който щяха да го погнат на други, ужким доста по-демократични места, еле па, в Украйна (която славим по най-слугинския начин).
    Какво е тласнало човека към подобен ход не знаем, дано поне за него, жертвата му да има смисъл.
    Но да развявате драмата му сякаш е акт срещу Русия е не само подло, но и непочтенно. Подобна употреба, покзва пълната липса на ценности в главата на автора и човшка низост. От смъртта на Навални може да си правите пропаганда (той и без това се беше продал, именно за такива цели - то затова и веселата му вдовица, сега я обявяват за поредния символ на борбата), но с паметта за Морозов нямате право да се гаврите! Човека не е преминал чертата и не се е превърнал в поредния предател и слуга, умрял е верен на собствените си разбирания - а за него, операцията в Украйна има абсолютния смисъл и правота.
  • 47 Антитрол

    22 5 Отговор

    До коментар #24 от "Мдаа":

    Дааа, опорките трябва да се следват - а опорката от посолството е:

    Трябва да се повтаря постоянно че загубите на руснаците са огромни и с това да се скрие срамът за загубата на украинците - каквито и числа да измислите нямат значение защото никой не може провери. За украинските загуби изобщо няма да се споменава.

    Коментиран от #51

  • 48 Итината излиза наяве

    10 7 Отговор

    До коментар #40 от "Чума":

    "Хе! В предишната тема писахте, че руските загуби са 1000 убити и 5 пъти повече ранени на ден! Атакуват Авдеевка от октомври, следователно, 5 месеца, което прави 180 дни по 1000 елиминирани - 380 000 денацифицирани путинисти!"

    Няма такава тема.

    Цитирай заглавието й.
  • 49 Украински Лъжи,!!!

    22 5 Отговор
    Няма смисъл да се чете!! Хохлите са пуснали фабриката за, Фейкове!!
  • 50 Механик

    18 7 Отговор

    До коментар #34 от "ШехереЗада":

    Tо такъв блогър изобщо не е имало. Мани ги тия какви ги пишат!
    Кой ще го пусне тоя ей така да си поства новини от фронтовата линия. Това не кореспондира с никаква логика.
    Каква е логиката да се самоубиеш, понеже очакваш да те убият????
    Просто не могат да понесат загубата на авдеевка и сега се въртят като дервиши и се чудят за какво да вият от сабале рано.

    Коментиран от #53, #56

  • 51 Мдаа

    7 9 Отговор

    До коментар #47 от "Антитрол":

    Каква "опорка на посолството"?

    Това са руски военни кореспонденти. И те ли работят за "посолството"?

    Коментиран от #54

  • 52 Последните думи на блогера

    10 4 Отговор
    "Не стреляйте момчета!"
  • 53 Мдаа

    11 13 Отговор

    До коментар #50 от "Механик":

    "Tо такъв блогър изобщо не е имало."

    Телеграм канала му е един от най-големите, защото е един от тези, които са отдавна на терен. Успех с напъните да се правите на "неразбрали". Само показва колко ви е страх от разкирването на истинския мащаб на руските загуби в Авдийвка.
  • 54 Знаете ли че

    10 3 Отговор

    До коментар #51 от "Мдаа":

    Бг журналята са братя или братовчеди на Божанов Нотариуса.
  • 55 да да

    5 6 Отговор
    кирчо - и кокорчу по-малко лъжат,все още..
  • 56 Имало е и още как

    7 1 Отговор

    До коментар #50 от "Механик":

    Има го и е Х и Телеграм.

    Коментиран от #57

  • 57 Мдаа

    5 3 Отговор

    До коментар #56 от "Имало е и още как":

    На тях много добре им е ясно, че го е имало, и че написаното от него е реалната му оценка (а вероятно и доста занижено спрямо реалната ситуация).
  • 58 Морозов

    25 23 Отговор

    До коментар #1 от "Какъв е този":

    Загуби на рашистите за Авдеевка :

    - 224 загубени танка, от които 128 унищожени, 88 изоставени и 8 сериозно повредени. 359 загубени бронирани машини, от които 252 унищожени, 98 изоставени и 9 сериозно повредени. Това е само част от цената на руските загуби във военна техника, платена за превземането на Авдеевка: Сирски обяви, че изтегля украинската армия от Авдеевка, защото съотношението е 1 украинец срещу 10 фашисти.
    Данните са на публичната разузнавателна платформа Oryx, която води статистика за руските и украинските загуби...

    От украинска страна, основните загуби във военна техника в Авдеевка са следните – 21 танка, от които 13 унищожени, 6 изоставени и 2 сериозно повредени. Освен това – 20 бронирани машини, от които 14 унищожени, 3 изоставени, 2 сериозно повредени и 1 пленена.

    Загубите на жива сила са около 16 000 убити и ранени рашисти и около 3 400 убити и ранени украинци.

    Коментиран от #68, #110, #112, #153

  • 59 КонТрол

    13 9 Отговор

    До коментар #35 от "Украинец":

    А най-доброто е че човека решил да се самоубие но въпреки това не назовава полковника по име, голям смях.
  • 60 Селчо

    18 4 Отговор

    До коментар #4 от "Айде бе":

    Има доста военни блогъри от двете страни в месомелачката,ама ти жевеейки в други епохи и крачейки по други земи,от къде да знаеш
  • 61 Неназоваван

    16 5 Отговор
    Руски полковник е наредил на неизвестен руски блогър да се самоубие
    Това е самата истина повярвайте ми щом го твърди някаква разузнавателна агенция би трябвало да е абсолютната истина пък и да не е вярно Какво от това
  • 62 Ха така!

    20 5 Отговор
    Смучете историйки от пръстите!Нужна е свежа антируска пропаганда!
    Не,че изобщо е спирала де!

    Коментиран от #65, #70

  • 63 А бе

    6 8 Отговор

    До коментар #45 от "Иванушка 🇷🇺":

    Не се бъркай в божите дела руски перверзнико!
  • 64 Западна ценност

    11 5 Отговор
    От всяка трагедия ли ще правите пропаганда?
  • 65 Мдаа

    17 1 Отговор

    До коментар #62 от "Ха така!":

    "Нужна е свежа антируска пропаганда!"

    Руски военен кореспондент прави "антируска пропаганда".

    Ти да видиш.
  • 66 Простете

    9 5 Отговор

    До коментар #40 от "Чума":

    Объркахме се, искрено Ваш агент на ЦРУ, името не се чете.
  • 67 Украинец

    13 5 Отговор

    До коментар #43 от "Истината излиза наяве":

    "спорове за ролята на руските власти в рапортуваното от него"

    Това само потвърждава че въпросния блогър е съчинение на едни украински служби - беше доста добро в началото. Най-лесното е да си направя блог ама ако съм на топло пред компютъра и идея си нямам как става на фронтовата линия без връзка с интернет и изключени мобилни устройства - ти сигурно и без интернет и без поне телефон може да си правиш блогове.

    Иначе и аз мога да стана руски блогър даже и от фронтовата линия (за по голяма достоверност) и да критикувам руската армия - като ме разкрият аз ще се "самоубия" величествено и ще публикувам едно много голямо предсмъртно писмо а след това ще съм нов "руски блогър" от друго място на фронтовата линия.

    Коментиран от #71, #117

  • 68 Ти не си Морозов

    9 3 Отговор

    До коментар #58 от "Морозов":

    Ти си Украинският Кокошинков...!
  • 69 Искаш да си представя

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Истината излиза наяве":

    Колко са жертвите
    Много лесно се получава като махнеш няколко нули

    Коментиран от #74

  • 70 Хак така

    4 5 Отговор

    До коментар #62 от "Ха така!":

    Кой ще ви остави на спокойствие 5-6 души с 20 ника да водите анти българска пропаганда??!
  • 71 Истината излиза наяве

    15 2 Отговор

    До коментар #67 от "Украинец":

    Да, другите руски военкори, стигащи до официалните пропагандисти ще се занимават да обсъждат позициите на ччовек, койт не съществува.

    Време е да обявиш, че няма никакви руски военкори, няма и пропагандисти, абе то и война няма, всичко е наред, птичките чуруликат и хората в Авдийвка и на други места от фронта си живеят мирно и спокойно.

    Коментиран от #98

  • 72 Артилерист

    16 5 Отговор
    От предългият пасквил излиза, че не руските войски са потрошили защитниците на Авдеевка и са я превзели, ами укронацистите са устояли на натиска и едва ли не са преминали сега вече в успешен контраюруш. Разбирам, че наред с реалните бойни действия върви и всякаква дезинформация и пропаганда на информационната война, но чак такова брутално безочие е обидно за мислещата аудитория. Когато твърдите, че навън вали, поне погледнете през прозореца...

    Коментиран от #81

  • 73 1001

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от ""Чудесна" ужасна новина":

    И тоя търсил истината като в сайт като този. Пълна боза. Няма истина ти сам трябва да я проумееш.

    Коментиран от #77

  • 74 Истината излиза наяве

    6 5 Отговор

    До коментар #69 от "Искаш да си представя":

    Явно не си разбрал: представата трябва да се базира на наличната информация, която дават такива като Морозов, не на това какво можеш или искаш да си фантазираш.
  • 75 Егатий романа!

    7 4 Отговор
    НеАм нерви да чета съчинени истории...!
  • 76 Истината

    10 4 Отговор
    Авдеевка падна за ден от знамето на табелата до знамето на Коксохима. Ако някой е видял друго да ходи н доктор

    Коментиран от #79

  • 77 Мдаа

    5 1 Отговор

    До коментар #73 от "1001":

    "Няма истина ти сам трябва да я проумееш."

    Руската паралелна релност е интересно място: хем реалността я няма, хем трябва сам да я проумееш.
  • 78 Човек

    8 8 Отговор
    Русия даде повече жертви за 4 месеца в Авдеевка, отколкото за 10 години в Афганистан.

    Коментиран от #83

  • 79 Мдаа

    6 3 Отговор

    До коментар #76 от "Истината":

    "Авдеевка падна за ден .... Ако някой е видял друго да ходи н доктор"

    Мдааа
  • 80 Поредната лъжа тук

    3 4 Отговор
    Пак ви лъжат артилерия е имало докато не е останала 1 урка,загуби от украйнска страна да
  • 81 РЕАЛИСТ!

    4 7 Отговор

    До коментар #72 от "Артилерист":

    С тази пещерна русофобия,се родиха много нови русофили...!
  • 82 куку

    7 2 Отговор
    цял институт се занимава с един блогър..
  • 83 Разбирам те!

    6 5 Отговор

    До коментар #78 от "Човек":

    Това го казваш,имайки поглед от високо...- от колесника на самолета ...😝😆😂🤣👍👏!
  • 84 Гощо

    6 3 Отговор
    Невиждан успех на руската армия срещу последната мобилизация на украинците състояща се от инвалиди и луди събирани по улиците! Без никакви жертви руснаците успяха да превземат трето село за две години! Следващият успех срещу избитата и занулена украинска армия без оръжие очаквайте след година!

    Коментиран от #92

  • 85 Ден

    5 5 Отговор
    Ненормална болна пропаганда,но когато западния звяр е ранен е способен да бълва непрекъснато лъжи!
  • 86 Алексей Навални

    8 8 Отговор
    Вчера над Азовско море близо до Мариупол е свален още един Су-34.

    Коментиран от #99

  • 87 Хохо Бохо

    8 2 Отговор
    Сержантите най-разбират от война, аз така съм чувал. Имат и достъп до секретни данни относно броят, състава и загубите . Деа и жалката пропаганда сте
  • 88 Дядя

    4 5 Отговор
    Самите руски военни казаха, че загубите при Авдеевка са 16 000 /убити и ранени/, няма логика да натискат някой да си трие казаното, което само потвърждава официалната версия. Укрите са тези, които дават цифрата 47 000 руски жертви, като не уточняват само убити или с ранените! То вашите писания се превърнаха вече в пародия! По руските сайтове го има обяснението на Мурз защо предприема тази фатална стъпка. Защо не го препечатате пък, който с какъвто е акъл да си го тълкува според разбиранията си! Ама нали трябва внушението да е в еврогАйатлантическа насока!
  • 89 Мишел

    4 1 Отговор
    Загубена работа е да опитваш да докажеш, че тези, които са ги бомбардирали месец и половина с по 40 бомби по 500 и 1500 кг ежедневно, имат по малко жертви.
    Много по интересен и верен материал на украинското бягство от Авдеевка има от вчера на първа страница на сайта на СНН
  • 90 МирО

    6 3 Отговор
    Мале какъв чаршаф е написан , че някой се самоубил, и покрай този факт - читателят се облъчва с внушения , внушения, пропагандата много се изтърка , помислете за иновации!
  • 91 Нито статия, нито роман,

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Тази пропагандна п о м и я":

    а логорея на украинската пропаганда! Един неназован полковник му наредил, вероятно извънземен!? Каквато им е пропагандата, такива са им и победите на украинците, Русия ще ги смачка!

    Коментиран от #95

  • 92 Хаха

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "Гощо":

    На теб ти е лесно да драскаш тук.Ама до Киев за три дни без жертви,ли искаш да се отиде?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Един

    6 4 Отговор
    Толкова си могат рашките. Побеждават само с количество.

    Коментиран от #97

  • 95 Патери нет

    7 5 Отговор

    До коментар #91 от "Нито статия, нито роман,":

    Ако не се броят 10-15 руски генерали изпратени при Кобзон.
  • 96 дядо поп

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "ха ха":

    Още един "очевадец" , и въпреки всичко 47 000 малко се различава от 16,000!

    Коментиран от #109, #150

  • 97 Втори

    3 7 Отговор

    До коментар #94 от "Един":

    С това темпо ще стигнат до Киев след 200 години.

    Коментиран от #105

  • 98 Украинец

    3 3 Отговор

    До коментар #71 от "Истината излиза наяве":

    "другите руски военкори, стигащи до официалните пропагандисти ще се занимават да обсъждат позициите на ччовек, койт не съществува"

    Ами точно обсъждаха го защото той ужким е "руски военен блогър" скрит зад ник и никой не знаеше кой е а се занимаваше главно с антируска пропаганда но успя да заблуди много хора. Та пропагандата се прави и под чужд флаг да знаеш и твоите господари имат богат опит в това.

    Никой не може да докаже дали такъв човек съществува и ако съществува дали той е писал под този ник.

    Пак ти казвам кажи ми как става поддържането на блог когато си на фронтовата линия - не можеш ми каза обаче продължаваш с пропагандата.

    Коментиран от #102

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Ти под напрежение

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    ли си? 😂😂😂

    Кой те напряга? 🤣

    Коментиран от #127

  • 101 Перо

    9 10 Отговор
    Първо: Един боец няма достъп до информация за броя на загиналите и ранени в бойното съединение и Второ: Тези данни са поверителни и без оглед, дали са верни или измислени /каквито са повече сред войнишките среди/, правилно му е наредено да не се съобщават такива данни във военно време! Данните за материални и човешки щети са секретни и касаят всички армии по света, във военно време!!! Поради факта, че джендърията от НПО нямат понятие от военна служба, ретланслират фейк нюз за пропаганда, без да мислят, че това е военна тайна и е невъзможно да се знае от такъв източник на информация!
  • 102 Истината излезе наяве

    8 0 Отговор

    До коментар #98 от "Украинец":

    "Ами точно обсъждаха го защото той ужким е "руски военен блогър" скрит зад ник и никой не знаеше кой е"

    За този човек се знае всичко, вкючително в коя военна част е служил.

    Пробвай с по-малко отчаяно отричане, защото това започва да става очевидно.

    Коментиран от #113, #119

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 С напредването на

    3 7 Отговор

    До коментар #97 от "Втори":

    натиска от братята руснаци, падането на морала и духа на укрите и наемниците расте в геометрична прогресия и защитата пада главоломно, та може всичко да приключи за не повече от 200 дни, че и далеч по-малко.

    Коментиран от #107

  • 106 Никой не знае точният брой на загнилите.

    7 3 Отговор
    Ако не са участвали в спец.операцияата щеше да са живи.Факт.
  • 107 Сметах, сметах

    7 3 Отговор

    До коментар #105 от "С напредването на":

    Вече трябваше да са превзели Вашингтон.
  • 108 И да е "верно"

    3 0 Отговор
    Кво пречи да е по кратко и да се чете, а не набързо да се превърта текста!!!
  • 109 Мдаа

    5 8 Отговор

    До коментар #96 от "дядо поп":

    "Още един "очевадец" , и въпреки всичко 47 000 малко се различава от 16,000!"

    Целия свят вече знае наръчника на руските мегафони, когато има такива новини:

    1) отричай
    2) отричай
    3) отричай
    4) лъжи и отричай
    5) Лъжи и омаловажавай
    6) заплашвай с ядрено оръжие

    Ти си на точка 5

    Коментиран от #122

  • 110 Мишел

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "Морозов":

    Няма смисъл да цитираш тази разузнавателна платформа, защото тя ползва само информация от украински източници . Украинската информация винаги тръби за огромни украински победи и огромни руски жертви. Но седемте - осемте украински мобилизации срещу една руска и положението на фронта (6 превзети от руснаците града - крепости срещу превзетата Пятихатка и Работино) говорят обратното.
  • 111 Някой

    4 2 Отговор
    Прочете ли целият този Роман
  • 112 дядо поп

    10 2 Отговор

    До коментар #58 от "Морозов":

    Павлик Морозов в действие , под непрекъснатия огън на руснаци и украинци , смело пълзи и брои загубата в жива сила и техника и на двете страни. Предлагам Тагарев да го награди с ордена Бойко – първа степен (новоучреден орден на най големите лъжци)! Предстои и учредяване и на Кирчо и Кокорчо , за същата дейност!
  • 113 Украинец

    5 6 Отговор

    До коментар #102 от "Истината излезе наяве":

    "За този човек се знае всичко, вкючително в коя военна част е служил"

    Кой го "знае" това нещо - украинските служби ли?

    Пак те питам и пак не ми отговаряш а продължаваш с пропагандата - КАК СЕ ПОДДЪРЖА БЛОГ ОТ ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ БЕЗ ИНТЕРНЕТ И БЕЗ МОБИЛНИ УСТРОЙСТВА.

    Коментиран от #115, #129, #131

  • 114 ЕЕЕЕЕ

    7 1 Отговор
    то тва факти по дълго от 100 годишната война ... ама явно са го самоубили човека! А кой? Няма да разберем ! - щото ISW! Да сме разбрали кой уби Кенеди???
  • 115 Истината излезе наяве

    4 1 Отговор

    До коментар #113 от "Украинец":

    "Кой го "знае" това нещо - украинските служби ли?"

    Всички руски военни кореспонденти и свързаните с тях военни и рапортуващи.
  • 116 Бяла Лада

    7 1 Отговор
    Този води,ли се за жертва на ес ве о
  • 117 Реплика

    6 1 Отговор

    До коментар #67 от "Украинец":

    Пишете в Гугъл Андрей Морозов Мурз Телеграм и излизат публикации по темата от различни източници.Има и такава,в която има и линк към предсмъртното писмо,но е на руски.

    Коментиран от #136, #141

  • 118 ...

    3 2 Отговор
    това го знае всеки. Просто кремълската цензура не го предоставя на крепостниците.
  • 119 Ква истина бе,

    4 3 Отговор

    До коментар #102 от "Истината излезе наяве":

    на фронта са им забранени телефони и всички комуникационни средства, заради това, че по техните сигнали се прихващат местоположението и се пращат ракети и снаряди за да ги унищожат. Блогерите са поне един път в деня в мрежата, а тоз фейковия блогер пък и достъп до секретна информация имал, а е обикновен сержант/каши/. Информация по въпрос за убити и ранени е имал най-много в неговото обкръжение и то и това не е сигурно. Тук яко си личи укропитешката пропаганда лъжлива, ама от безмозъчни индивиди винаги можеш да очакваш изненади и укрите на тва разчитат.
  • 120 Един

    6 6 Отговор

    До коментар #29 от "Механик":

    Рашките изгуиха огромно количество войска, за да превземат малък град. Ако трябва да превземат някой по-голям сигурно милион

    Коментиран от #126

  • 121 Почти съм сигурен

    5 9 Отговор
    Че зад тази информация се крие бесарабски фронт който напоследък нещо зачезна

    Коментиран от #133

  • 122 Антитрол

    8 8 Отговор

    До коментар #109 от "Мдаа":

    "Целия свят вече знае наръчника на руските мегафони, когато има такива новини:"

    А наръчника с опорки от посолството какво става с него:

    1 - Лъжи
    2 - Трябва да се умаловажат руските победи (без стратегическо значение)
    3 - Издокарай бандеровците борци за свобода
    4 - Излъжи за руските загуби в повече
    5 - Излъжи за украинските загуби в по малко

    Ти покриваш всички точки

    Коментиран от #124

  • 123 Козела Брада

    3 7 Отговор
    Приказки под шипковия храст...

    Коментиран от #125

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 мдааа

    11 4 Отговор

    До коментар #123 от "Козела Брада":

    чак в ТАСС я има приказката за смъртта му. Едва ли е някой неизвестен.
  • 126 Военен

    7 10 Отговор

    До коментар #120 от "Един":

    "Рашките изгуиха огромно количество войска, за да превземат малък град"

    Така е, точно това е опорката от посолството - трябва да се умаловажи победата на руснаците като се повтаря лъжата че имат огромни загуби, а Авдеевка е просто един малък град без стратегическо значение а не тежко укрепена крепост на ВСУ.

    Коментиран от #149

  • 127 Всеизвестен факт е

    13 9 Отговор

    До коментар #100 от "Ти под напрежение":

    , че русофилите вярват само на новини, които им изнасят и съвпадат с лъжите на Конашенков 😂...
  • 128 Смешници

    6 12 Отговор
    Когато се пишат предсмъртни писма ,имена не се крият и тайни няма .Престанете с лъжите си .
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 аз ще ти кажа

    12 1 Отговор

    До коментар #113 от "Украинец":

    "КАК СЕ ПОДДЪРЖА БЛОГ ОТ ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ БЕЗ ИНТЕРНЕТ И БЕЗ МОБИЛНИ УСТРОЙСТВА."
    не се поддържа., но се поддържа с интернет и мобилни устройства каквито всеки РУСКИ БЛОГЪР има. Новината за смъртта му е отразена дори в ТАСС. Казвам ти дъще - сещай се снахо.
    ЦИТАТ:
    "МОСКВА, 21 февраля. /ТАСС/. Российский военный блогер Андрей Морозов, известный под псевдонимом Мурз, умер. Об этом в своем Telegram-канале сообщил председатель Общественной палаты ДНР Александр Кофман."
    "Российский военный блогер Андрей Морозов"
    "Российский военный блогер Андрей Морозов"
    сега ми кажи какъв е този блогер без интернет и мобилни устройства?
    Еее.... Оляхте се да се правите на много умни и знаещи.

    Коментиран от #135, #139

  • 132 пеЕрускитрол

    5 2 Отговор

    До коментар #130 от "Антитрол":

    не ги знам вашите козячета, но ФАКТ е че предния ти пост беше точно това.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Хи хи хиt

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Истината излиза наяве":

    Що бре ти да не би си я чел ! ?
    Тия ги разправяй на навални или на навалица та.
  • 135 Цирк Мацква

    6 4 Отговор

    До коментар #131 от "аз ще ти кажа":

    "Новината за смъртта му е отразена дори в ТАСС.""

    Тва не е верно.

    Всеки истински путинофил знае, че ИТАР-ТАСС не е истинска агенция. Няма такава агенция, която да рапортува новини за несъществуващи блогери. Това е украинска фейк агенция която работи за посолствоТО.

    Коментиран от #137, #142, #143, #145

  • 136 Мани го.

    1 0 Отговор

    До коментар #117 от "Реплика":

    Проверил го е преди теб.Прави се на улав.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Нищо

    1 0 Отговор
    Не се крие
  • 139 Мдаа

    5 4 Отговор

    До коментар #131 от "аз ще ти кажа":

    "Еее.... Оляхте се да се правите на много умни и знаещи."

    Не е това.

    Целия свят вече знае наръчника на руските мегафони, когато има такива новини:

    1) отричай
    2) отричай
    3) отричай
    4) лъжи и отричай
    5) Лъжи и омаловажавай
    6) заплашвай с ядрено оръжие

    Коментиран от #154

  • 140 От твоят коментар

    4 3 Отговор

    До коментар #133 от "сигурен си":

    Разбирам вече кой пише за бесарабски фронт
  • 141 Украинец

    6 4 Отговор

    До коментар #117 от "Реплика":

    Пишете в Гугъл Андрей Морозов Мурз Телеграм и излизат публикации по темата от различни източници.Има и такава,в която има и линк към предсмъртното писмо,но е на руски.

    Какво да пиша в Гугъл - аз съм го чел многократно но това не доказва че този човек съществува или ако съществува че именно той е писал съответния блог - трябва да има малко между ушите ти за да помислиш че няма как човек който е на фронта да пише блог и да го публикува без интернет но това не ви пречи да вярвате на антируската пропаганда - тя на това разчита че някои няма да използват това между ушите си.

    Коментиран от #148

  • 142 Много ги боли русофилите

    5 4 Отговор

    До коментар #135 от "Цирк Мацква":

    от истината. Затова рипат на клавиатурата, като опарени. 😂

    Коментиран от #144

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Цирк Мацква

    3 1 Отговор

    До коментар #142 от "Много ги боли русофилите":

    Колкото повече рипат толкова повече им ....
  • 145 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #135 от "Цирк Мацква":

    това Е вярно. дадох ти цитат с който да го намериш
    НЕ ЛЪЖИ !!!!!!!!!!!!

    КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ДА ЛЪЖЕШ БЕЗ ДА ПОГЛЕДНЕШ ДОРИ БЕ
    ОТРИЧАЙ ОТРИЧАЙ ОТРИЧАЙ.
    ЛЪЖИ ЛЪЖИ ЛЪЖИ
    ОМАЛОВАЖАВАЙ ОМАЛОВАЖАВАЙ
  • 146 Гаглей

    6 0 Отговор
    Първо го нарекохте независим блогър. А после виден критик на Москва
  • 147 Да те

    0 1 Отговор
    Така
  • 148 Хммм

    2 2 Отговор

    До коментар #141 от "Украинец":

    "без интернет"

    Откъде идва предположението, че никъде, където има войници на фронта, няма интернет, след като има многократни всекидневни доказателства за обратното?

    Мобилните оператори по целия фронт функционират.

    Май си объркал 2024та с 1914та
  • 149 дедо..

    2 1 Отговор

    До коментар #126 от "Военен":

    Още от казармата мразя тиквуните с пагони..имаше един зкпч-спец,жена му готина а тоо не и обръщаше внимание от натегание и разпитвание некой да не мине границата от назе,а ния и помагахме-она чопли семки лежешком,а ния редниците помагаме на смени,един е карулен отпред-а другите бачкаме яко в аресто на сержант пит..
  • 150 разлика

    4 0 Отговор

    До коментар #96 от "дядо поп":

    „Още един "очевадец" , и въпреки всичко 47 000 малко се различава от 16,000! “
    А пък 47 000 бая се различават от 400 000!
  • 151 флипп

    1 0 Отговор
    А сто процента се е случило как
  • 152 стоян

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Факт.!!!":

    До 7 ком - на кое викаш поражение - за една седмица 5 су 34 и 2 су 35 - по един на ден - вчера 106 орки груз 200 и още 40 груз 300 - Авдеевка за победа ли я смяташ 30 000 орки капут- както с Бахмут - сега украинците са на три километра от Авдеевка

    Коментиран от #155

  • 153 Явно на страната на Украйна

    5 2 Отговор

    До коментар #58 от "Морозов":

    са се били около 3400 Супермени, Батмени, Железни Човеци и Жени-Котки.
  • 154 ОК, разбрахме

    5 1 Отговор

    До коментар #139 от "Мдаа":

    А Авдеевка падна.
    И следващите ги чака същото.
    Определено я изгубиха тая война руснаците, имам предвид пропагандната.

    Коментиран от #157

  • 155 Ми поражение е

    3 1 Отговор

    До коментар #152 от "стоян":

    Не че има нещо вярно в числата ти ама ако си му счупил носа а аз съм те свалил на земята в нокаут е поражение.
  • 156 Хехе

    7 2 Отговор
    Западът само може да съчини такъв бълвоч. Отвратителна воня. Няма ил да ес спрете вече, или сами си го просите стопа?
  • 157 Мдаа

    2 2 Отговор

    До коментар #154 от "ОК, разбрахме":

    Като оставим торлействането ти настрана.

    Кой е НАЙ-БЛАГОПРИЯТНИЯ сценарий, който си представяш за Путинова Русия, защото ми е любопитно докъде стига заболяването на слугите на руската диктатура.

    Сериозен въпрос.

    Как си представяш бъдещето ви?
  • 158 БАРС

    4 1 Отговор
    АЗ МИСЛЯ ЧЕ ДА Е БЛОГЕР ЧОВЕК ДОРИ И НАЙ ТЪПИЯТ КАТО ИСКА МОЖЕ ДА СТАНЕ.ПО ТОЯ ИНТЕРНЕТ КАКВИ ЛИ НЕ ПОМИИ СЕ ХВЪРЛЯТ И ЛЪЖИ САМО И САМО ДА ПОЛУЧИ ЛАЙКИ И ПОДПИСИ ДА ИСКАРА ПАРИ .КОЛТО ДО ТОЯ ЛЪЖЕЦ ТОЯ ПОЛКОВНИК АКО ВЪОБЩЕ Е ВЯРНО ДАЖЕ МК Е ПОМОГНАЛ КАТО МУ Е КАЗАЛ ДА ОБЕРЕ МАТЕРИАЛА ЗА 16000 ЗАГИНАЛИ РАШЕН СОЛЖАТИ ЗАЩОТО НЕ Е ВЯРНО.В РУСИЯ ИМА НОВ ХАКОН ИМЕННО ЗА ТАКИВА ФЕЙКОВЕ БЛОГЕРИ КАТО ИМ СЕ КОНФИСКУВА ТМУЩЕСТАОТО И ЗАТВОР.ДА АКО ИНФОРМАЦИЯТА Е ВЯРНА ТО НИКОЙ НЯМА ДА ГО ЗАКАЧА .ТА ПОЛКОВНИКЪТ ДА ЖЕ СЕ Е ОПИЬАЛ ЖА МУ ПОМОГНЕ.А БЛОГЕРЪТ СИ Е ЗНАЕЛ ЧЕ ЛЪЖЕ И Е ВЗЕЛ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ КАТО СЕ Е САМОУБИЛ

    Коментиран от #161

  • 159 ТОКАРА 2

    2 1 Отговор
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ЧЕ ПУТИН ОТДАВНА НЕ Е ЖИВ А Е ИГРАН ОТ ТРИМА ДВОИНИКА КОЙТО ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАПОВЕДИ НА ВОЕННО ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС НА РУСИЯ .
  • 160 Аспарух

    6 4 Отговор
    Руски крепостен свят с дива орда от Zeки, наркомани и вся остальная св...лочь.
  • 161 Швейк

    2 5 Отговор

    До коментар #158 от "БАРС":

    Истината боли а? И се научи да пишеш! Къде ви намират възраждане все такива недоучили!

    Коментиран от #174

  • 162 Дон Корлеоне

    3 4 Отговор
    Миризлива руска сган от палячовци!
  • 163 Никола Филчев

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Трол":

    Ти още малко и ще изкараш мутрите писатели.
  • 164 стоян георгиев

    3 4 Отговор
    Ако морозов е прав и са загинали 16000 руснака при коефициент 2 ранените са поне 32000 което прави общи загуби от 48000 което надвишава западните цифри за руските загуби при авдеевка с 1000 човека .сащ дадоха 47000 убити и ранени.та в украйна воюват около 500000 руснака от които 10%са извадени от строя за четири месеца само при авдеевка.
  • 165 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Трол":

    Това писмо е писано от един от най известните руски военни блогери .глога му се казва пишем ви от янина за. След писмото човека се самоубива.та поне на руските източници може да вярвате.
  • 166 Хм...

    5 0 Отговор
    Странно!
    Статията не е подписана. Защо?

    Коментиран от #168

  • 167 Слуга на дявола

    3 4 Отговор
    защо броите все руските загуби напишете за украинските един път но без да лъжете кажете колко украинци бягат в европа и русия не искат да умират за нарко комуната на зеленски
  • 168 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #166 от "Хм...":

    Хахаха хоохохо ...кой трябва да я подпише?
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 обикновен човек

    1 3 Отговор
    Не вярвам много на статии, но вярвам на фактите. По времето на ВСВ, СТАЛИН отказва да размени синът си / ст. лейтенант/, срещу фелдмаршал Паулус / смятан за бащата на тогавашната танкова война /. По наше време ПУТИН елиминира най – боеспособната част от армията си / ЧВК ВАГНЕР / и убиха техните ръководители / човек не е глупав, а много глупав, ако мисли, че това е станало без съгласието на ПУТИН /. Защо много хора смятат ПУТИН за умен и полезен за РУСИЯ човек, не мога да разбера!!!!
  • 171 обикновен човек

    0 0 Отговор
    Сбърках Паулус с Гудериан, но същността на написаното по–горе остава.
  • 172 Фалшстар

    2 0 Отговор
    Един сержант се самоубил.Напълнил ваната и си прерязал вените.Ама много писал,преди туй.За контранаступа,за тигрите и пантерите.То само днес имаме повече жертви по пътищата от пияни и дрогирани.
  • 173 Фабриката за фейкове печати на

    1 0 Отговор
    Бързи обороти! В ПРЕДСМЪРТНИТЕ СИ ПИСМА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПИШАТ ЗА Авдеевка и Навални???? Ехо Ку Ко!!
  • 174 БАРС

    1 1 Отговор

    До коментар #161 от "Швейк":

    АЗ ДА НЕ СЪМ В ЧАС ПО ГРАМАТИКА .100% СИ РАЗБРАЛ КАКВО СЪМ НАПИСАЛ.МНОГО Е ГЛУПАВО ДА СЕ ПИШЕ НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ .Е КАТО НА ПИСА ЖИВОТЪТ ТИ ПО ХУБАВ ЛИ СТАНА?.АКО МИ Е ГЛУПАВ КОМЕНТАПА ТО ТО НА ПИШИ А ДА ПИШЕШ КОЙ НЕ МОЖЕЛ ДА ПИШЕ ТО МНОГО ГЛУПАВО.ПРИ БЪРЗАНЕ МОЖЕ ДА Е СБЬРКАЛ ЧОВЕК.ТОВА НЕ Е ВАЖНО ВАЖНОТО Е КАКВО МИСЛИ И ПИШЕ
  • 175 гумата

    0 0 Отговор
    Армията, която стреля по жилищни блокове, християнска армия ли е? Политиците, които не дават тялото на убиия враг на майка му- християни ли са? Политиците, които подкрепят горните политици ли са? Да се пише пространна статия за взискателен критик, който всъщност иска още повече от същите зверства какво е?
  • 176 максим

    0 0 Отговор
    егати института,егати информацията!!!
    руската бибиси, съобщи че при удара са загинали,, десетки,,руски военослужещи и е възможно да са загинали до 60души!!!! майко мила!!! егати изказването!!! страшна информация!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания