Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Февруари, 2024 21:52 6 336 91

Още един Бахмут! Украинската армия рискува да попадне в истински ад в Угледар

  • русия-
  • украйна-
  • бахмут-
  • война-
  • авдеевка-
  • угледар

Военен кореспондент призова Оперативно-стратегическата групировка войски "Таврия“ да се раздуе и възможно най-скоро да изгради втора отбранителна линия в района

Още един Бахмут! Украинската армия рискува да попадне в истински ад в Угледар - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В разположения в Донецка област град Угледар Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) рискуват да попаднат в котел, а един батальон на Кураховско-Мариинското направление вече е под заплаха от обкръжение. Това написа в социалната мрежа Facebook военният кореспондент на ТСН Юлия Кириенко, съобщава изданието "Страна.ua“.

"...Един батальон от една бригада вече е в кръгова отбрана. А това са няколкостотин наши войници. Защото противникът е около тях. Защото фланговете са провиснали и нашите съседни части не могат да ги удържат. Защото противникът има повече сили", се казва в публикацията на журналиста.

Кириенко призова Оперативно-стратегическата групировка войски "Таврия“ да се "раздуе“ и възможно най-скоро да изгради втора отбранителна линия в района. А Курахово – " да се приготви“.

"Колони техника от две посоки идват към нашите сили. Добре че нашите успяха да натрупат малко снаряди и да получат подкрепления от хора. Напразно не обърнаха достатъчно внимание на тази посока. Ако нашествениците напреднат там, тогава ще имаме нов Бахмут. Само че ще бъде Угледар“, алармира Кириенко.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    110 6 Отговор
    Това е от 2 дни. Украинците дават много жертви, според укр блогъри.

    Коментиран от #5

  • 2 със сила но ще влезете

    112 8 Отговор
    в правият път

    Коментиран от #51

  • 3 Мхм

    122 11 Отговор
    Не е ли време за укр капитулация?
  • 4 Пич

    129 10 Отговор
    Украинската армия вече е в истински ад , защото е в ръцете на Зеления и англичаните !!! Няма те да мрат , я !!!
  • 5 ами тея дни държат 4 цифри

    84 6 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призова служителите си да избягват използването на термини като "съпруг/съпруга" и "майка/баща". В същото време Блинкен нарече тези термини "проблематични".

    Според американското издание The New York Post, Блинкен предложил "проблемните" думи да бъдат заменени с "всички", "хора", "всички вие", "родител", "дете", "съпруг", "партньор". Горепосочените препоръки се съдържат във вътрешното ръководство, озаглавено "DEIA Modeling: Gender Identity Best Practices".

    Коментиран от #22

  • 6 Тото

    114 4 Отговор
    Козяка заряза Украйна !!!! За съжаление украинският народ ще плати със кръв заради манията на Вашингтон и Лондон за величие!!!
  • 7 Историк

    94 7 Отговор
    Време е хохохолите да разберат ,че Белият Сахиб е заповядал масово да умиргат.Дано да го направят с достойнство.

    Коментиран от #23

  • 8 Делю Хайдутин

    79 9 Отговор
    Дядо Иван е на Дунава!
  • 9 Сталин

    85 4 Отговор
    Украйна умря за ционизма и Израел на ред са другите клоуни от Източна Европа
  • 10 Симо

    93 4 Отговор
    Признавате си за Бахмут/АРТЕМОВСК. Ще си признаете и за Авдеевка
  • 11 Делю Хайдутин

    8 87 Отговор
    Но най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!

    Коментиран от #25, #31

  • 12 Сатана Z

    111 3 Отговор
    Германия ще бере ядове.
    Но това е сериозно.

    Русия се готви да денонсира ключовия договор с Германия, който се превърна в основата на мира в Европа през последните 35 години.

    Причина: използване на оръжие срещу Руската федерация като законен наследник на СССР, в противоречие с Договора.

    Документ „За окончателното уреждане на Германия“. Подписан на 12 септември 1990 г. в Москва. Влиза в сила през март 1991 г. Известен като "Две плюс четири": ГДР и ФРГ плюс СССР, Франция, Великобритания и САЩ.

    Основни разпоредби на чл. 2 - Обединена Германия никога няма да използва оръжията, които има.

    Основни разпоредби на чл. 3 - Отказ от производство, притежаване и обезвреждане на ядрени, биологични и химически оръжия.

    Основни разпоредби на чл. 5 - На територията на бившата ГДР, откъдето ще бъдат изтеглени съветските войски, ще бъдат разположени само германски сили, а чужди сили и ядрени оръжия няма да бъдат разположени там.

    Какво ще кажеш за това, Олаф Шолц
  • 13 Миии

    77 5 Отговор
    за укро-натовската нацистка армия вече навсякъде е ад
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Акула

    69 7 Отговор
    Слава на Русия!Русия е Сила и Мощ! FJB !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сатана Z

    8 78 Отговор
    20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят.
    Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по руски бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя: При някои руски атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), руснаците загубиха 100 души срещу 0 от украинска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви.

    Коментиран от #33

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Така е

    48 2 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    Когато човек е необразован и е годен само да мие чинии освен да плещи глупости За друго не го бива
  • 21 Сатана Z

    47 1 Отговор
    Курахово, пригответе се - журналист от украинския телевизионен канал ТСН пише, че след превземането на Авдеевка руските въоръжени сили започват да настъпват в две посоки

    Курахово се намира на запад от Маринка. Също така, според Кириенко, следващият е Угледар, където бойците рискуват да бъдат хванати в клещи.

    ❗️Тя пише, че един батальон от въоръжените сили на Украйна (до 200 бойци) „вече може да формира кръгова отбрана“, тъй като руските въоръжени сили са ги обкръжили.

    Коментиран от #39

  • 22 Четох

    49 2 Отговор

    До коментар #5 от "ами тея дни държат 4 цифри":

    Вместо тя и той, трябваa да се казва ТО . Това се отнася за деца в училищна възраст, докато сами си определят пола. Вече има наказани учители за неправилно обръщение към децата.

    Коментиран от #58, #67

  • 23 Сталин

    11 54 Отговор

    До коментар #7 от "Историк":

    1 200 000 красная армеа, 400 000 могилизирани септември 2022, още 450 000 доброволци се похвали ботокса и церозния дима каза преди 3 месеца, че на ден има нови 1500-2000 доброволци, готвача прибра в чувала 200 000 затворника, ти ги смятай! А тепърва след изборите идва пълната могилизация, само каабев на дворците и яхтите да са ок, а ти лежи у тинята и чакай копейки от оная пияната!

    Коментиран от #37

  • 24 тома

    47 4 Отговор
    Щом има котел значи там ще е ада за укрите
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Сатана Z

    9 65 Отговор
    Но да припомним, че за две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 27 Историк

    9 53 Отговор
    Но не ми трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си пуся

    Коментиран от #30

  • 28 Пастор Илиян Илиин х.ц.Ветил

    37 2 Отговор
    Суссс ,бе хохохолска подлого,пошол наХ Суу Каа,дава и с другия репертоар подред Бокк Лукк.
  • 29 Хохо Бохо

    9 46 Отговор
    Просто на Украйна и трябват оръжия.
    Натовските държави са с почти милиард население.
    Какъв е проблемът?

    Коментиран от #35, #54

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хохо Бохо

    17 16 Отговор

    До коментар #11 от "Делю Хайдутин":

    Има да чакаш. За сега гнус200 пулни укро камазите, доколкото могат да ги съберат от полето. Дрътия и зеленото джудже фулират памперсите ежедневно, единият е бялата колиба, другият в бункера в кииф.

    Коментиран от #43

  • 32 ДБил

    36 0 Отговор
    И Шолца на една снимка трупа снаряди... Пак ще има отбрана на 360 градуса...
  • 33 Сатана y

    26 9 Отговор

    До коментар #18 от "Сатана Z":

    1 към 20– такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, руснаците не се спират и на украинското военно командване изобщо не му пука за живота на войницитр – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят.
    Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по украински бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя: При някои украински атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), украинците загубиха 100 души срещу 0 от руска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви. Показва много загинали военни в украински униформи

    Коментиран от #36

  • 34 РЕАЛИСТ

    47 3 Отговор
    В град Мукачево, Закарпатска област на Украйна местните столипиновци пребили от бой украинските военкомат, дето дошли да ги мобилизират.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Не успяват

    2 34 Отговор

    До коментар #23 от "Сталин":

    Блатниците някак си в могилизацията те нали са рубашки и рашки и тази тънка работа не им се отдава
    Виж украинците добра се справят от 53 милиона души сега са едва 43 милиона

    Коментиран от #59

  • 38 Украинец

    42 3 Отговор
    "Оперативно-стратегическата групировка войски "Таврия“ да се раздуе"

    И как става раздуването на групировка войски - като им дадат боб ли да ядат. Въпроса е че вече няма пушечно месо на за фронта и укрите издишат от всякъде - нямат резерви и прехвърлят войници от едно на друго място. Ако закрепят това място рунаците пробиват от където са взели войниците.

    Ако ще и лятящи чинии да получат от запада вече нищо не може ги спаси - без хора не става. А и партизаните в украйна стават все повече - на обикновените украинци им писна от неофашистката хунта на власт.
  • 39 ДБил

    24 2 Отговор

    До коментар #21 от "Сатана Z":

    На тези батальоните им станали колкото роти, или китайско отделение...
  • 40 ПО ТОЧНО

    37 1 Отговор
    ОТ ТУК НАТАТЪК СЛЕДВАТ ТУ БАХМУТ ТУ АВДЕЕВКА ...........
  • 41 Софиянец

    46 2 Отговор
    Бандеровците, обучени от джендърите на нато, все в котели попадат! 50% стават на тор и 50% се предават!
  • 42 Иван

    42 1 Отговор
    Напоследък укрите харесват математиката на нацистката овца Аналена Бербок.
  • 43 Стойко

    14 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хохо Бохо":

    Суссс,бе влашко ромале,пошол наХ Шлю Ха и майкаати и леляти и бабати...
  • 44 Украински кашик

    43 2 Отговор
    Фронтът се срина като къщичка от карти.Аз още бягам от Авдеевка,преди малко видях табела-"Лвов-70 км",значи бягам в правилна посока.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Само питам

    46 3 Отговор
    Защо 200 полски трактора на границата с Украйна са с надпис :""" г-н Путин моля установете ред в Украйна, писна ни от тези украински боклуци....""""
  • 47 123123123

    1 29 Отговор
    Ако следите по от близо тоя конфликт. И се на ясно какви загуби търпи руската страна в техника и жива сила. И сте хуманист човек. То тогава бихте казали че русия има опасност да попадне в още един Ад като Бахмут.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 шааа

    19 2 Отговор
    а бе еугленски как спи по нощите? не знам укросите как се псуват, но ми е жал за майка му
  • 50 Путинофилията е чума по добитъка

    9 19 Отговор
    Нормалните хора ги е гнус да влизт тук. Но аз не съм нормален. Аз съм си извратен

    Коментиран от #55, #78

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Благодарим!

    17 0 Отговор
    За инфото,къде трябва да съсредоточим силите си!
    ,,Ако нашествениците напреднат там, тогава ще имаме нов Бахмут. "
  • 53 Ами айде де!

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    Не заработи ли вече поне за една проста миялна машина,че постоянно са ти мокри ръцете от миене на чинии...?!
  • 54 Атина Палада

    19 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хохо Бохо":

    Сигурно натовските чантаджии от кухнята на Нато виждат проблем...Преценили са ,че нямат шанс.
  • 55 Имаш едно

    18 0 Отговор

    До коментар #50 от "Путинофилията е чума по добитъка":

    Положително качество
    Признаваш си че си извратен
    То и без да си признаеш си личи отвсякъде

    Коментиран от #77

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Копейките

    0 16 Отговор

    До коментар #45 от "Хохо Бохо":

    Заедно с всички рубладжии и русороби ще се радваме да посрещнем Путин не на Орлов мост а на Дунав мост
  • 58 Атина Палада

    20 0 Отговор

    До коментар #22 от "Четох":

    ЕЕЕЕ,не.Тия американците нема да ги търпят....Сега се успокоих ,че републиканците ще спечелят изборите..И този път демократите нема да ги откраднат ..Значи има надежда и за нас в Европа.
  • 59 Моля тези които дават оценки

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "Не успяват":

    Да четат внимателно докрай и да не бързат да дават плюсове или минуси
  • 60 И ти

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не четеш внимателно
    Бързаш с оценките без да си прочел докрай
  • 61 Чичо

    21 1 Отговор
    Абе укрите не ли им омръзна да ги млатят ,като шкембе в дувар.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 КО БЕШИ КАЗАЛ ОТО ФОН БИСМАРК

    17 1 Отговор
    ръската мечка бавно наема АМА НАЕМИ ЛИ НЯМА СПИРАНЕ...
  • 66 Уса

    19 2 Отговор

    До коментар #63 от "СС-Панцеркорпс":

    Айде марш да се биеш с гадните руснаци..
    Те ша та научат...

    Коментиран от #86

  • 67 Ууса

    14 0 Отговор

    До коментар #22 от "Четох":

    Браво, това са евро ценностите...ай честито...
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Уса

    14 1 Отговор

    До коментар #63 от "СС-Панцеркорпс":

    Тоя защо не сте го изтрили

    Коментиран от #87

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 да да

    18 1 Отговор
    ;Малко котле,после по-голям и после идва Голям Казан..!Кой е вътре,по-списъка!.....
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 А ДАНО

    11 1 Отговор
    Заспивам ЩАСТЛИФТ...
  • 74 Айшетата

    22 2 Отговор
    Давай Вова ... само напред и искаме Одеса пак да е в Русия!
  • 75 Рускиня

    12 0 Отговор
    За СНИМКАТА към статията.
    Колата разфасована без гуми, без задна врата и там още каквото липсва, но не изгоряла или ударена от бомба, а някой си е “купил резервни части!” При такива ПОКУПКИ по време на война или природни бедствия се стреля в покупателя! Най често срещано в САЩ при демонстрации!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 хахахах

    1 13 Отговор

    До коментар #55 от "Имаш едно":

    Забавно е как всичко трябва да е признание за да е убедително. Забавно е колко ленсно се манипулира путинофил. Просто казваш признаха това,онзи призна онова. Дори аз нещо съм признал според тоя чумав путинофил. Ей путинофил. Аз заявявам че съм извратен щом влизам тук и общувам с толкова примитивни хора като теб. Това не е признание.Това е заявление бе картоф хаха

    Коментиран от #81

  • 78 Д-р Дулитъл

    13 0 Отговор

    До коментар #50 от "Путинофилията е чума по добитъка":

    Просто си от сектата на жълтопаветната екзема.
  • 79 Борисоч

    10 0 Отговор
    Скоро вместо украинци,ингилизи шъ пращат.То и сега си е тъй.
  • 80 Ивелин Михайлов

    8 0 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна, започва тотален срив на фронта 😏
  • 81 Бай той Толстой

    8 0 Отговор

    До коментар #77 от "хахахах":

    Всички атлантици на биберона!Кърмене до откат.
  • 82 Напред Русия!

    13 2 Отговор
    На 9 май Парадът на победата ще е в Киев!

    Коментиран от #84

  • 83 Мдааа Дааа... Нова столица требва

    7 0 Отговор
    Четем в KPИТИЧНО...
    В случай на широkомащабно
    настъпление на pyckama армия, америkанците nреgлагаm столицата на Уkрайна оm Киев ga бъge преместена в Лвов, Wea-pons and Str-ategy nue
    За moвa, kamo се noзoBaBa На изявление на бившия помощниk Заместниk-министър на отбраната на САЩ Стивън Брайън
  • 84 1234

    8 2 Отговор

    До коментар #82 от "Напред Русия!":

    Походът на пленените германци в Москва „ Парад на победените“, понеделник, 17 юли 1944 г. 57 600 германски войници и офицери, пленени от войските на 1-ви , 2-ри и 3-ти белоруски фронтове, маршируват в колони по „Садовое коьцо“ и други улици на столицата.

    Коментиран от #89

  • 85 Боко

    1 1 Отговор
    Удри дядо Иване.
  • 86 СС-Панцеркорпс

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "Уса":

    Да мреш на фронта, κοπελετα гнусни, трябва да ти е най-голямата радост в живота! Да водиш панцер батальон на източния фронт и да избиваш расово непълноценни трябва да ти е мечтата, смисълът и най-голямата радост в живота!?
  • 87 СС-Панцеркорпс

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Уса":

    Расово непълноценните трябва да ви изтрием в гробищата!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 СС-Панцеркорпс

    0 0 Отговор
    Явно шутове в празните ви кратуни са крайно необходими за да проумеете, че вермахта и Вафен сс бяха силите на доброто и светлината!
Новини по държави: