Отидете към основна версия

2 186 53

Стратегическа среща в Турция! Никой не знае кога Путин ще пътува за Анкара

  • турция-
  • русия-
  • реджеп ердоган-
  • владимир путин

В началото на месеца се появиха информации за подготвяно посещение на Владимир Путин в Турция на 12 февруари, но по-късно тези планове бяха отложени

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Подготовката за среща на президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган е в ход, но тя не е в графика до президентските избори в Русия през март. Това заяви днес прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС, пише БТА.

„До изборите – не. До изборите и така има достатъчно сгъстен график и достатъчно напрежение за президента на Русия. А и на г-н Ердоган графикът е доста напрегнат. Но подготовката за контакти на най-високо равнище тече, ние това сме го казвали неколкократно. Тази контакти ще се реализират, но в този момент, в който по най-добрия начин ще отговарят на графиците и на двамата президенти“, каза Песков.

В началото на месеца се появиха информации за подготвяно посещение на Путин в Турция на 12 февруари, но по-късно тези планове бяха отложени.

Днес Путин поздрави Ердоган по телефона за 70-ия му рожден ден. Двамата са потвърдили взаимното желание за по-нататъшно всестранно задълбочаване на отношенията между Русия и Турция и са се договорили за продължаване на контактите помежду си, се казва в съобщението.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания