Отидете към основна версия

966 5

На частна аудиенция! Папа Франциск прие германския канцлер Олаф Шолц във Ватикана

  • олаф шолц-
  • германия-
  • папа франциск-
  • ватикан

Канцлерът обаче, няма да се срещне с италианската министър-председателка Джорджия Мелони, която в момента е на посещение в САЩ

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Олаф Шолц беше приет днес на частна аудиенция от папа Франциск във Ватикана, първа подобна среща между двамата, предаде ДПА, цитирана от БТА.

87-годишният глава на Католическата църква посрещна Шолц в Апостолическия дворец. Това беше първата по-продължителна среща между двамата лидери.

Миналата година канцлерът и светият отец се срещнаха на погребението на предшественика на Франциск, бившия папа Бенедикт XVI, който е роден в Южна Германия и е през голяма част от живота си е бил свещеник, теолог и архиепископ там.

Шолц пристигна вчера в Рим на двудневно посещение и се срещна с италианския президент Серджо Матарела. Канцлерът обаче, няма да се срещне с италианската министър-председателка Джорджия Мелони, която в момента е на посещение в САЩ.

В следобедните часове Шолц планира да присъства в Рим на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) където трябва да бъде избран водещият кандидат на групата за предстоящите избори за Европейски парламент през юни.

Единственият кандидат за поста е еврокомисарят по заетостта Никола Шмит от Люксембург.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини