Last news in Fakti

2 Март, 2024 16:16 921 5

На частна аудиенция! Папа Франциск прие германския канцлер Олаф Шолц във Ватикана

  • олаф шолц-
  • германия-
  • папа франциск-
  • ватикан

Канцлерът обаче, няма да се срещне с италианската министър-председателка Джорджия Мелони, която в момента е на посещение в САЩ

На частна аудиенция! Папа Франциск прие германския канцлер Олаф Шолц във Ватикана - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Олаф Шолц беше приет днес на частна аудиенция от папа Франциск във Ватикана, първа подобна среща между двамата, предаде ДПА, цитирана от БТА.

87-годишният глава на Католическата църква посрещна Шолц в Апостолическия дворец. Това беше първата по-продължителна среща между двамата лидери.

Миналата година канцлерът и светият отец се срещнаха на погребението на предшественика на Франциск, бившия папа Бенедикт XVI, който е роден в Южна Германия и е през голяма част от живота си е бил свещеник, теолог и архиепископ там.

Шолц пристигна вчера в Рим на двудневно посещение и се срещна с италианския президент Серджо Матарела. Канцлерът обаче, няма да се срещне с италианската министър-председателка Джорджия Мелони, която в момента е на посещение в САЩ.

В следобедните часове Шолц планира да присъства в Рим на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) където трябва да бъде избран водещият кандидат на групата за предстоящите избори за Европейски парламент през юни.

Единственият кандидат за поста е еврокомисарят по заетостта Никола Шмит от Люксембург.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуем грех

    6 0 Отговор
    Този онзи ден се изповяда на медиите, а сега хукнал Папата да му опрощава греха.
  • 2 ДБил

    9 0 Отговор
    Последно причастие, ако прати Таурус към Рус....
  • 3 да де

    8 0 Отговор
    Папата да го помилва по тимберицата белким му дойде акъла, но пък на наш баце не помогна.
  • 4 Тив

    2 0 Отговор
    В Германия разрушават християнски храмове .!?!
  • 5 Хи хи хи

    3 0 Отговор
    Отишъл е да пита дали може да приеме исляма без да го отлъчват