Отидете към основна версия

19 329 66

Британското разузнаване: Русия ще върне в Източна и Южна Украйна самолетите А-50

  • русия-
  • а-50-
  • украйна-
  • самолети

Почти сигурно е, че умората на летателния апарат и на екипажа ще се засили, след като А-50 се върне към операциите, а флотът е все по-натоварен, се посочва още в доклада

"Има голяма вероятност Русия да се опита да върне в експлоатация спрените преди това самолети А-50У, за да подпомогне своите операции в Украйна", допуска британското разузнаване в последния доклад на министерството на отбраната на Великобритания, публикуван в социалната мрежа Х (Twitter).

"Седмица след загубата на втория самолет за ранно предупреждение и контрол А-50У Русия най-вероятно е спряла полетите на флота в подкрепа на операциите в Украйна.

Това вероятно ще продължи, докато се провеждат вътрешни разследвания относно неуспеха да се защити друг важен фактор и как да се намали заплахата, която украинската противовъздушна отбрана продължава да представлява.

Загубата на тази способност, осигуряваща ежедневно командване и контрол на руските въздушни операции, най-вероятно значително влошава ситуационната осведоменост на екипажите", се посочва в доклада на британското ведомство.

"Това е недостиг на способности, който Русия не може да си позволи в оспорваното въздушно пространство на Източна и Южна Украйна.

Вероятно Русия ще трябва да проучи варианти за преодоляване на този недостиг, включително промяна на предназначението на въздухоплавателни средства и поемане на по-голям риск, за да осигури ефективна въздушна подкрепа, от която се нуждаят нейните сухопътни сили, но която вероятно не получават

Това е продължителен проблем, който почти сигурно се е изострил от отстраняването на самолетите А-50, подпомагащи операциите. Почти сигурно е, че умората на летателния апарат и на екипажа ще се засили, след като А-50 се върне към операциите, а флотът е все по-натоварен", се посочва още в доклада.

"Реалистична е възможността Русия да се опита да върне в експлоатация спрените преди това самолети А-50, за да облекчи този проблем", допуска британското разузнаване.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 63 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания